1. Analisten denken dat Switch de bestverkochte console van 2021 wordt

Analisten denken dat Switch de bestverkochte console van 2021 wordt

Switch Pro zou dit jaar uit kunnen komen

Volgens analisten wordt de Nintendo Switch de bestverkochte console van het jaar.

Aan het begin van elk jaar laten verschillende analisten aan Gamesindustry.biz hun verwachtingen voor het jaar weten. De meesten lijken te voorspellen dat de Switch de bestverkochte console van 2021 wordt - net zoals de afgelopen paar jaar.

"Ondanks de lanceringen van de PlayStation 5 en Xbox Series-consoles gaan er van de Nintendo Switch de meeste exemplaren verkocht worden in 2021", zo claimt Mat Piscatella van NPD Group. Hij verwacht niet dat er dit jaar een nieuw Switch-model uitkomt, maar dat de sterke verkoop door games en promoties komt.

Dr. Serkan Toto van Kantan Games ziet een soortgelijk scenario, maar denkt wel dat een zogenaamde 'Switch Pro' aanstaande is. "Iedereen die verwacht dat de Switch aan populariteit verliest in 2021, gaat teleurgesteld worden. De Switch wordt ook dit jaar de bestverkochte console. Dat komt door meer first-party games, nieuwe hardware en het feit dat het apparaat een lifestyleproduct voor de massa is geworden in 2020."

Piers Harding-Rolls van Ampere Analysis tot slot meldt dat hij verwacht dat er dit jaar wereldwijd zo'n 24 miljoen exemplaren van de Switch worden verkocht - terwijl de PlayStation 5 en Xbox Series-consoles bij elkaar zo'n 25 miljoen exemplaren moeten verkopen. Ook Harding-Rolls ziet een nieuw Switch-model in 2021 verschijnen.

In dit uitgebreide artikel op Gamesindustry.biz staan meer voorspellingen, onder andere over de staat van vr-games.

Nintendo Switch

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Tsjah als de bakker alleen witte broden aanbiedt, dan zullen er ook geen volkoren en meergranenbroden verkocht worden:p

  Nee, zonder gekheid denk ik ook dat Nintendo met veel games gaat komen dit jaar. Daarnaast heerst er nog een schaarste voor de andere consoles en is het aanbod in games ook nog niet geweldig. En gezien de switch een console voor ‘iedereen’ is en de prijzen lager liggen, is het geen gek idee.
 • @Luigi1985

  Yess, more games please!!
 • Poeh.. Ik denk dat ik een Pro variant sowieso ik huis zou halen. Het ding is wel dat ik 'm voorheen altijd gebruikte onderweg in de trein (totaal meer dan 1,5u per dag).
  Inmiddels ben ik al sinds begin maart niet op kantoor geweest, en staat de Switch dus ook bijna altijd uit..
 • Dan mag Nintendo wel een keer gaan knallen met die line-up. Ze staan voor mijn gevoel al een behoorlijke tijd aardig stil.

  Mocht de PS5 qua aanbod weer een beertje aantrekken dan weet ik het zo nog is niet met dit statement. PlayStation is ook een bekend merk voor veel huishoudens.
 • @benjaminben


  Ben het hier helemaal mee eens! Nintendo moet zo snel mogelijk met een direct komen waar heel veel nieuwe games worden aangekondigd voor dit jaar en de jaren erop.

  Ik heb tot nu toe voor de Switch alleen Bravely Default 2, SMT Nocturne Remaster en SMT V om naar uit te kijken dit jaar…veel te karig!
 • @wiebeamalur

  Het jaar is net begonnen + er zijn een hele hoop verjaardagen dit jaar (zo bestaat bv. Zelda 35 jaar en Donkey Kong 40 jaar). Ik zou me dus niet te druk maken, als ik jou was. :)
 • @PietS.

  Ocarina of majoras Mask remakes please.
 • @LosPilotas

  Pohhh… Laten we het hopen ja! Dat zou wat zijn zeg!
 • @PietS.
  Pokémon ook 25 jaar dacht ik?
 • @blue_blade_3

  Ja, klopt! Daarom verwacht ik New Pokémon Snap ergens dit jaar en main Pokémon games in november. Dat zou mooi zijn!
 • @wiebeamalur

  Jupp… er komt qua third-party nog wel wat geinigs aan, maar Nintendo zelf lijkt te druk met haar saaie pretpark. Games een keertje afprijzen (heb ik al vaker benoemd) zou ik ook een leuke actie vinden. Maar dat is wachten op een vis die in een boom wil klimmen.
 • @benjaminben

  Zoals al eerder vermeld is door een ander member hier (en volgens mij toen ook aan jou), staat de ontwikkeling van het pretpark, de ontwikkeling van games niet in de weg.

  En je weet dat Nintendo games heel lang full priced blijven. Dat is altijd al zo geweest en zal niet zomaar veranderen. Nu is er toevallig een sale gaande, dus ik zou zeggen: Sla toe! :)
  Als de prijzen van games je echt zoveel pijn doen, dan kun je Nintendo's hard- & software voortaan ook gewoon skippen (dit is serieus bedoeld).
 • @PietS.

  hmmm nee hoor. Vind het gewoon jammer. Zelda heb ik de volle pond wel voor betaald, want die game verdient het. Maar serieus ook de volle pond blijven vragen voor spin-offs en kleinere Ip's? De enige Mario game die ik voor weinig heb gekocht is de Rabbids spin-off, en dit komt omdat Ubi haar games wel afprijst. Wat een geldgraaiers daar bij Ubisoft ;)

  Ik koop Nintendo's software ook amper om die reden hoor Piet. De Switch heb ik dan ook met name gekocht omdat ik indies en sommige third-parties in handheld kan spelen. Die prijzen altijd af dus dit houdt de hobby relatief goedkoop. Mario O en misschien AC komen er ooit nog wel een keer in voor 60 euro (al staat het mij in AC weer tegen dat je kennelijk maar 1 game kan creëren voor iedereen die op de Switch speelt, wat een dikke BS), maar de rest is het voor mij persoonlijk niet waard.

  De sale is enkel digitaal, de dag moet nog aanbreken dat ik 40 euro (vette korting!) ga betalen voor een digitale game. Daar wil ik toch echt een cardridge en doosje bij Pietje. Maar jij mag Nintendo blind blijven steunen hoor, tis jouw geld, mijn geld hou ik liever in tuk. Heb op de Ps4 onlangs Monster Hunter World, GTA 6 en Layers of Fear en AC origins gehaald voor hetzelfde bedrag als waar ik ook een Mario party of Wii U port voor kan halen. Sorry, maar dan is de keuze snel gemaakt ;)

  Maar goed, ik heb kennelijk minder te besteden of minder voor onze hobby over. Tis helemaal prima als jij jou geld er wel voor over hebt ;)
 • @benjaminben

  Mario + Rabbids vond ik trouwens ook een hele toffe game. Verder staan ze bij Ubisoft bekend als geldgraaiers door in-game microtransacties (net zoals bv. EA), etc. en niet door de prijzen van games.
  Nintendo vraagt nou eenmaal bijna altijd full price. Dat is (helaas) nu eenmaal zo.

  Super Mario Odyssey is echt geweldig. Voor die game had ik serieus nog wel €100,- betaald. €60,- voor die game is echt meer dan gerechtvaardigd.
  AC:NH = 1 eiland per Switch. Dat klopt. Geen idee waarom. Ik vind het ook een domme zet. Verder is die game wel heel leuk en lekker relaxed. De 350 uur die ik en m'n vriendin er samen ingestoken hebben, zijn echt voorbij gevolgen.

  Alles wat fysiek te krijgen is, koop ik fysiek. Ik verzamel graag dingen (ik heb een hele Zelda collectie) en ik wil gewoon graag iets vast kunnen pakken. In de sale heb ik zelf enkel wat digital-only indie games en spotgoedkope andere games gekocht.

  En die keuze kan ik zeker begrijpen. Als jij die games leuker vind EN zijn ze stukke goedkoper, dan heb je de juiste keuze gemaakt. Ik geef mijn geld inderdaad ook uit aan dingen ik persoonlijk leuk vind.

  Laten we het zo zeggen: Ieder z'n ding! :)
 • @benjaminben

  Nou… Ik weet niet in wat voor opzicht je vindt dat ze stilstaan… Dat 2020 software matig een minder jaar voor Nintendo is geweest dan 2017 en 2019 is waar, maar 'stilstaan'… Niet bepaald. Kijk maar eens naar de verkoopcijfers en de games die nog uit moeten gaan komen voor de Switch.
 • @PietS.

  Pietje, Pietje. Soms ben je geen haar beter als META. Waarom game jij Piet? Ik game voor toffe games. Hoeveel toffe games heeft Nintendo afgelopen jaar uitgebracht? Ik kan alleen Animal Crossing noemen. Voor de rest is het ports, een uitmelkcompilatie met beperkt aanbod en Paper Mario. Misschien hebben ze te hard gevlamd aan het begin, want Mario O en BotW zijn games die moeilijk te toppen zijn. Maar de laatste jaren voelt het allemaal wat karig hoor. Nu kom je waarschijnlijk met een hele lijst aan niet boeiende games gereleased in 2020 om je mening dat 'Nintendo goed bezig is' te onderbouwen, maar bespaar je de moeite, je praat mij toch niet om want de echte AAA-toppers missen gewoon.

  Kijk ik ben het met je eens, want Ninty is ook goed bezig ; console verkoopt als een tiet, software verkoopt als een malle, accessoires vliegen als warme broodjes over te toonbank… Maar dan hebben wij het over sales, Nintendo zit er warmpjes bij. Maar daar hebben wij vrij weinig aan wanneer ze software-matig weinig boeiends uitbrengen toch? Het is als een artiest die zijn oude albums nog steeds goed weet te verkopen en daarom niet van plan is om een nieuw tof album op te nemen. Ja er komt nog veel tofs aan, maar dat praat het zeer magere afgelopen jaar niet goed. En wie zegt dat MP4 en Zelda 2 in 2021 komen? We hebben praktisch niets van deze games gezien. Stel ze komen niet, wat heeft Nintendo dan in godensnaam te bieden in 2021? Ports, bordspellen compilaties, weer een online battle royale van retro-games, een Zelda-compilatie in beperkte oplage voor 60 euro?

  Ik hoop dat Nintendo nog wat verrassends uit de hoge hoed trekt, want anders zie ik het voor hun fans (dus ook voor jou Pietje, want ik hou nog steeds van je) somber in. Niet voor Nintendo zelf, die verdienen hun centen wel. Wellicht dat dit ze wat lui maakt. Ik zelf ben enthousiaster over sommige third-party releases (Kingdom Come, Subnautica 2 etc) dan over Nintendo's line-up. En das niet best.
 • @benjaminben

  Om iemand nou denigerend met 'Pietje' aan te spreken vind ik dan weer een beetje jammer. Het is ook niet dat Piet S. het in zijn reactie zwaar uitlokt.

  Verder ben ik het wel met je eens hoor. Ik vind Nintendo al een hele tijd zwakjes en verwacht ook eindelijk een goed optreden. Dat Piet S. zogezegd met een lijst van 'niet boeiende games' komt kan ik me trouwens ook in vinden. Om Nintendo te verdedigen plemt hij graag ook de minder interessante titels neer wat niet echt in het voordeel werkt. Astral Chain, ja super leuk enzo, maar nee. Als dat soort titels meetellen hebben Sony en Microsoft bij wijze van spreken ook altijd geweldige jaren.

  PS
  Neeeeeeh, beter hè?
 • @Rahl

  Jij vindt die games niet leuk. Ik wel. Astral Chain is trouwens echt een heel verkeerd voorbeeld, want die game is echt top en zo is ie ook beoordeeld. Dat zijn juist de pareltjes die je eens zou moeten proberen. Nieuwe IP, nieuwe stijl, lekker fris.

  Daarnaast heb ik al meerdere keren aangegeven dan 2020 geen geweldig jaar is geweest, m.b.t. software releases… Waar halen jullie het toch vandaan dat ik dat wel zou vinden… :'-D
  2017 > 2019 >, 2018 = 2020, imo.
 • @PietS.

  Dat zeg ik niet! Zoals je zelf al hieronder aanhaalt, elk gamebedrijf heeft wel eens een minder jaar. Ik geef alleen aan dat je graag met lijstjes (lees: opsommingen) komt die niet altijd even sterk zijn.

  Ik ben blij dat je Astral Chain zo vet vond. Ik denk alleen niet dat dat de game is waar 'iedereen' op zit te wachten. Het is iets te niche daarvoor.
 • @Rahl

  Ik kom met lijstje met daarop games die ik vet vind. Voor iemand anders kan ik niet oordelen.

  AC is inderdaad een niche game, maar over het algemeen wordt die game wel tof gevonden. Ik weet zelf ook wel het het geen 3D Mario of Zelda is, natuurlijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren