1. Ancestors wordt een jaar een Epic Exclusive

Ancestors wordt een jaar een Epic Exclusive

Dit is de derde titel van Take-Two die exclusief is

Take Two heeft aangekondigd dat Ancestors: The Humankind Odyssey een jaar lang een Epic Exclusive zal zijn.

De game wordt ontwikkeld door Patrice Désilets’ Panache Digital Games-studio en wordt gepubliceerd door Take Two’s Private Division-label. De game zal het eerste jaar na lancering een Epic Exclusive blijven.

Het is opvallend dat Take Two nog een Epic Exclusive uitbrengt, aangezien de studio eerder aangaf dat deze exclusives zelden voor zullen komen. Dit is nu de derde exclusive, want ook The Outer Worlds en Borderlands 3 zullen in eerste instantie als Exclusive uitgebracht worden.

Ancestors

CEO van Take-Two, Strauss Zelnick, geeft aan dat de keuze van Epic Exclusives gebaseerd is op het verspreiden van de games over meerdere platformen. “Meer distributie is een goed ding”, aldus Zelnick. “Het zal zelden voorkomen dat we een exclusive hebben en als dit al het geval is, dan brengen we deze vrij snel uit op andere platformen.”

De exclusieve periode van Borderlands 3 is anders dan die van Ancestors en The Outer Worlds. Hiervan staat namelijk niet specifiek gemeld dat deze naar Steam komt, maar naar 'andere digitale pc-winkels'. Ondanks dat Ancestors een exclusive is, staat deze nog wel op Steam. Het ziet ernaar uit dat deze hier zal blijven, want er is bijgezet dat de game een jaar na de lancering op andere exclusieve pc-platformen beschikbaar zal zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Meh. Zolang hij niet op GoG te vinden is de kans sowieso klein dat ik dit soort spellen een blik waard acht te kopen op uitgavedatum.
 • @Heer Mida

  Why?
 • @benjaminben

  Nou, als je het zo graag wilt weten, ik ben geen fan van alle DRM-applicaties in vermomming zoals Steam en dergelijken. Vandaar dat ik wel GoG kan pruimen, omdat het daar niet verplicht is.
 • @Heer Mida

  Maar zijn de games niet volledig offline te spelen vanaf een eenmalige connectie met het internet?
 • @Don Carpaccio

  Niet goed genoeg. Zelfs met een offline-modus moet ik hen om toestemming vragen om iets te gebruiken waar ik met mijn eerlijk verdiende geld voor heb betaald. Ik ben bereid om uitzonderingen te maken onder bepaalde voorwaarden, en dat heb ik ook gedaan in het verleden. Maar Ancestors geeft mij geen reden om dit nu te doen.
 • @Heer Mida

  Ow oké! Moet ik eens goed nadenken in het vervolg. Dan is het toch wel jammer Planet Coaster een Steam exclusive is.

  Die game was voor mij persoonlijk een systemseller en nu hang ik vast aan die Steam library.
 • snap als uitgever niet zo goed waarom je je game niet op zoveel mogelijk platformen tegelijk uit wil geven?

  Tenzij epic er een berg geld tegenover zet?
 • Ze zetten er uiteraard geld tegenover.
 • @CerandoX.nl
  tjah, maar waarom deze game? Heb nu niet echt het idee dat deze 'in the centre of attention' staat. Leuk concept, maar de uitwerking vond ik behoorlijk matig overkomen.
 • @benjaminben
  Waarschijnlijk omdat het niet veel kost. Daarnaast is het deel wat Epic pakt een stuk minder groot dan wat Valve pakt.
 • Wat ik lees: Ancestors is een jaar gratis te downloaden op torrents…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren