1. Update: Verwijderde gamedata ligt aan de Nintendo Switch OS

Update: Verwijderde gamedata ligt aan de Nintendo Switch OS

'De fout zit in het exfat-stuurprogramma '

Update:Github-gebruiker CTCaer meldtdat het probleem niet ligt bij Pokémon Sword en Pokémon Shield, maar bij de Nintendo Switch OS. "De fout zit in het exfat-stuurprogramma van Nintendo. Het verandert voortdurend mappen en bestanden, zelfs bij het lezen. En omdat het nooit goed wordt gesynchroniseerd, gaan de bestanden verloren wanneer iets vastloopt, geforceerd wordt afgesloten of bij geforceerd opnieuw opstarten. Hierdoor verdwijnen mappen en bestanden. Omdat exFAT geen 2e FAT heeft zoals fat32 heeft, kunnen deze bestanden en mappen niet worden hersteld."

Het probleem blijkt dus uiteindelijk niet te hebben gelegen aan het spel. Maar spelers bij wie het gebeurd is zijn dus wel de dupe, als CTCaer gelijk heeft dan zijn de verloren bestanden niet meer terug te vinden.

Alcremie

Origineel:Meerdere spelers rapporteren dat de net uitgebrachte Pokémon Sword en Pokémon Shield op één of andere manier de data van andere games aantast.

sEen Japanse speler deelt een video van het incident waarbij hij een melding in-game krijgt. In het bericht staat dat er een fout is ontstaan en dat de software wordt afgesloten. Wanneer hij terugkeert op het thuisscherm van de Switch krijgt hij een volgende melding die zegt dat er beschadigde data gevonden is.

Dit brengt hem naar de gamedata van Pokémon Sword and Shield. Wanneer hij het probleem probeert te fixen, komt er nog een notificatie naar boven met hetzelfde bericht. Waarna hij de software volledig moet verwijderen en opnieuw installeren. Wanneer hij dit probeert te doen krijgt hij echter de melding dat er geen ruimte is, terwijl de game eerder al geïnstalleerd was.

Om te kijken waar het probleem kan liggen gaat hij naar zijn softwarelijst waar blijkt dat bijna alle savefiles van zijn games weg zijn. Niet alleen van Pokémon Sword and Shield, maar ook van andere games.

Hij is niet de enige speler die hier problemen mee lijkt te hebben. Ook Twitter-gebruikers Pmang_V en DeathChaos25 melden problemen te hebben met hun gamedata. Death Chaos laat het bewijs in het Engels zien, wat makkelijker te begrijpen is dan Japans natuurlijk.

Bepaalde spelers dachten dat het wellicht lag aan de micro SD-kaart die iemand gebruikt, maar savefiles worden opgeslagen op het systeem van de console. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat deze problemen veroorzaakt, behalve dat alle spelers die dit hebben, middenin Pokémon Sword of Pokémon Shield zaten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Maar oplossing is dus autosave uit zetten en alleen handmatig opslaan?
 • @Snafu9

  Zoals het lijkt wel. Het vreemde is dat save files op het interne geheugen staan en er dus problemen verschijnen met de data op de SD kaart van deze mensen. Dus ik vraag mij af of het aan auto save ligt.

  De game crashed met een error en gaat terug naar het homescreen. Daar blijkt de hele SD kaart en savefiles corrupted te zijn. Het lijkt mij eerder een OS error.

  Het is te hopen dat dit geïsoleerde incidenten zijn. Maar gaat het hier om digitale edities of gamecard edities? Want dat zou de link naar de SD kaart wel verklaren.

  Voor mensen met cloud backup is dit hooguit vervelend. Voor mensen zonder backup is dit gewoon enorm k*t. Nintendo moet hier wel even induiken.
 • @Ramirez
  Zoals ik ook in het voorbeeld zie lijkt het erop dat het om digitale edities gaat ja.
  Misschien dat autosave iets triggert in het besturingssysteem wat alles corrupted maakt. Of überhaupt als je het spel opslaat. Maar als dat zo zou zijn dan moeten gamecards er ook last van hebben.
 • https://www.resetera.com/threads/psa-pokemon-sword-shield-eshop-version-glitch-might-wipe-your-switchs-sd-card-up-not-actually-a-game-related-problem.153239/

  Lijkt niks met de game te maken te hebben
 • @Paul_junior De als voorbeeld gebruikte tweet geeft dit ook aan in de conversatie
 • Blijkt niets met de games te maken te hebben.
 • @Piet S.
  Al lekker aan het genieten van de game Piet?
  Ik ga er na het werk aan beginnen
 • @Snafu9

  Ja, gisteren direct een aantal uurtjes gespeeld. Ik voelde me direct weer 10 jaar oud. Heerlijk! Straks weer vol aan de gang!

  Voor welke starter ga je?
 • @Piet S.
  Haha dat klinkt wel weer erg goed!

  Ik weet het nog steeds niet ik denk dat ik toch voor Sobble ga maar Grookey vind ik ook nog steeds heel leuk.
 • @Snafu9

  Ik wil niets spoilen, maar ga a.u.b. niet voor de water starter als je ene vette eind evo wil. Klein stukje advies van mijn kant! ;P
 • @Piet S.
  Final water evo vind ik het beste van de 3, alleen de "pose" is wat jammer. Welke heb jij nu gekozen dan?
 • @blue_blade_3

  AL-TIJD vuur, haha. Vind gras evo het vetste daarna vuur en water vind ik echt zu lillik, maar gelukkig verschillen smaken! :P
 • @Piet S.
  Gelukkig wel. Bij mij is het sobble, scorbunny en als laatste grookey
 • @Piet S.

  Heb je em tijdens de midnight opening gekocht?
 • @CyberFl

  Ik had 'm gisteren overdag al! :P
 • @Piet S.

  Ik ben toch gegaan voor Mario Odyssey en de nieuwe Zelda, dat waren de games dat men dochter wou hebben.
 • @CyberFl

  Ook allebei top games! :)
 • @Piet S.

  Zeker, de charme is echt top.
 • Even voor de duidelijkheid (hoeft niet iedereen te googlen/door te klikken): zoals hierboven al gezegd is, heeft dit niks met de game an sich te maken. Het is een (nog steeds door Nintendo niet opgeloste, wtf?) glitch in de exFAT (soort bestandssysteem) driver van de Switch.

  Edit: comment van Ramirez hieronder + artikel is inmiddels ook aangepast zie ik.
 • @gertjun

  De Switch formatteert je nieuwe SD kaart toch zelf?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren