1. Anderhalf uur durende documentaire over Darksiders

Anderhalf uur durende documentaire over Darksiders

Tijdens een anderhalf uur durende documentaire over Darksiders vertellen de ontwikkelaars achter de game over de geschiedenis van de welbekende serie.

In Darksiders: The Documentary gemaakt door Gameumentary wordt er onder meer achter de schermen gekeken van Darksiders. In de documentaire wordt onder meer de oorsprong van het verhaal en hoe deze tot stand is gekomen aan bod. Tijdens interviews geven bedenker Joe Madureira, werknemers van Vigil Games en ontwikkelaars die aan de derde Darksiders-game werken meer inzicht over de duistere serie.

Darksiders kwam voort uit ideeën van onder andere Joe "Mad" Madureira, een stripboekschrijver die zijn verhaal naar een ander medium wilde brengen. De games werden goed ontvangen. In de game kruipen spelers in de huid van een van de Bijbelse ruiters van de apocalyps, maar proberen ze juist het einde van de wereld terug te draaien. In het eerste deel bestuurt men War om wraak te zoeken voor wat hem aangedaan is. In het tweede deel probeert Death juist de onschuld van zijn broer War te bewijzen.

Na het tweede deel stopte Vigil met de serie en neemt Gunfire Games de franchise over. Daarin bestuurt men Fury, een ruiter die in het originele verhaal in de Bijbel niet bestaat. Zij gaat op jacht naar de zeven zonden. Darksiders 3 moet ergens dit jaar uitkomen voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

  • Darksiders 1 vind ik zeer vermakelijk. Had een beetje een volwassen Zelda vibe voor me. Darksiders 2 nooit echt aan begonnen. Ik ben de laatste jaren meer van de multiplayer games. Vind het heerlijk om na een dag arbeid en als de kids op bed liggen even relax net wat anderen een spelletje te spelen. Maar deel 3 zal ik zeker in de gaten houden.
  • @Grombeer
    Deel 2 is absoluut een aanrader! Je had toch Gamepass? Staat er op!
  • Ik hoop dat er een Turok making off documentaire komt!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren