1. Wolfenstein-regisseur wil met Wolfenstein 3 een 'nieuwe weg in slaan'

Wolfenstein-regisseur wil met Wolfenstein 3 een 'nieuwe weg in slaan'

Spelers moeten meer vrijheid krijgen

De regisseur van Wolfenstein Andreas Öjerfors zegt in een interview dat hij met Wolfenstein 3 een nieuwe weg wil in slaan.

Öjerfors wil spelers meer vrijheid geven. "Play freedom is for me, personally as a player and a developer, really interesting. I personally want to continue going down that route,” aldus de regisseur.

Daarnaast zegt de regisseur dat het spelen met de structuur en opzet alleen maar de game ten goede komt, net zoals de ontwikkelaars dat hebben gedaan met Wolfenstein II. Öjerfors zegt dat het niet per se nódig is, maar meer omdat ze iets anders willen uitproberen.

"Playing with the format," zoals Öjerfors dat verwoordt betekent niet dat Wolfenstein nu opeens een rpg wordt. Een van de kernwaardes van MachineGames is dat het teen first-person shooter-studio is. Zo merkt Öjerfors op: "Whatever we do, even if we did Tetris 2, Tetris 2 would be a first-person shooter."

Wolfenstein II: the New Colossus kreeg van ons een 8,7.

Zo zegt onze redacteur Derek Taal: "Het vertelt niet alleen een indrukwekkend verhaal met geloofwaardig drama en passende humoristische noten, het heeft tevens een uitzonderlijke sterke diverse cast aan personages en een zorgvuldig ontworpen wereld."

De Nintendo Switch-versie is vanaf 29 juni beschikbaar.

Wolfenstein 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Ik hoop alleen op de een of andere manier niet op een openworld game.
  • Never change a winning team….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren