1. Android op de Nintendo Switch via SD-kaart

Android op de Nintendo Switch via SD-kaart

Veel mogelijkheden, maar niet helemaal de bedoeling

In 2018 waren gebruikers hard bezig met het het kraken van de Nintendo Switch, zodat het systeem externe codes kon uitvoeren. Inmiddels is het een gebruiker gelukt om het Android-systeem te laten draaien op de Nintendo Switch via een SD-kaart.
Switch Android

In een video van xdadevelopers is te zien hoe de Nintendo Switch succesvol Android draait via een SD-kaart. Het is niet zo dat Android geïnstalleerd wordt op Nintendo Switch, je kan simpelweg je Switch tijdelijk transformeren tot een multimedia-apparaat. Zelfs de Joy-Cons werken nog. Het succesvol laten draaien van Android op de Switch biedt een heleboel leuke opties. Zo kan er Netflix worden gekeken op de televisie en de Switch. Dit biedt dus de mogelijk op de Switch uit de dock te halen terwijl je kan doorkijken naar je favoriete serie of film.

Natuurlijk kan de Android-Switch niet alles wat een multimedia-apparaat kan. Zo werken de microfoon, gps en camera niet. Bovendien is het allemaal nog niet perfect uitgewerkt. De schermrotatie werkt bijvoorbeeld niet altijd even goed, de batterijduur doet vreemd en zo zijn er nog een aantal kleine bugs.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

 • Geef hier geen aandacht aan. Insidegamer moet natuurlijk doen wat ze zelf willen, maar persoonlijk vind ik niet dat hier aandacht aan besteed moet worden.
 • @Newgamessuck

  Waarom zou hier geen aandacht aan besteed moeten worden? Het is niet alsof het hier gaat om illegale praktijken zoals piraterij. Uiteindelijk moet iedereen toch lekker zelf weten wat hij/zij met de Switch doet?
 • @Shuckles

  De Ps4, de xbox en de switch of wat voor console dan ook zijn hier niet voor bedoeld. Ik denk niet dat Nintendo, Microsoft of Sony blij zijn met deze praktijken.

  Tuurlijk die praktijken gebeuren en er zijn altijd mensen die er interesse in hebben, maar ik vind niet dat dat op grote 'proffesionele' gamesites thuishoort.

  Maar wat ik zeg. Dat is mijn mening. Insidegamer moet doen wat ze zelf wilt, maar imo wordt de site door dit soort berichten te plaatsen er kwalitatief niet beter op.

  Sterker nog. In de tijd dat we nog een Jelle etc bij insidegamer hadden en er een actief en leuk forum was kreeg je direct een ban als je dit soort praktijken besprak. De lat ligt blijkbaar wat lager nu.

  Nogmaals, het is mijn mening.
 • @Newgamessuck
  Beetje raar om oude tijden erbij te pakken. Vroeger was alles kwalitatief beter met minder copy paste berichten en meer persoonlijk. Maar daar hebben alle media last van.

  Mare newgamessuck is brave hendrick ;) ?
 • @Newgamessuck

  Ik snap je wel, maar laten we eerlijk zijn ; wie een piraat wil worden (dit is niet eens echt piraterij) onderneemt vaak een autodidactische opleiding via Google. Mensen zijn niet dom, zelfs kinderen weten met gemak hoe je aan de slag kunt met emulatoren en het downloaden van illegale games en andere software.

  Dit is op zich best een mooie optie als het goed werkt namelijk. Gezien Nintendo zelf niet op schiet met haar 'gratis' Nes-games, SEGA ons uitbuit met SEGA AGES en ik 10 euro moet betalen voor de super oude en lelijke versie van DOOM, zie ik de kans om met dit soort hacks mijn Switch in een handomdraai om te zetten naar een toffe retro-console. Dit voelt nog gerechtvaardigd ook, gezien nostalgie tegenwoordig een makkelijke geldgraai blijkt te zijn. Prima dat ze wat aan hun producten willen verdienen, het is alleen zo dat er qua prijs nogal doorgeslagen wordt.

  Maar ik snap je wel NEWGAMESSUCK, al is dit hetzelfde als proberen je kind te laten ontkomen aan het leren van scheldwoorden. Je kunt je best doen, maar als ze het willen leren dan leren ze het toch wel.
 • zit er een camera op de Switch?
 • @Soon. ik bedoel het in de zin dat een multimedia-apparaat normaliter wel een camera, gps en microfoon ondersteund. De Switch heeft zeker geen camera.
 • @CodyvandenBogert
  ahaaaa
 • Nee, bedankt. Ik hoef het slechtste besturingssysteem ter wereld niet op m'n Switch te hebben, want HELAAS heb ik dat al op m'n TV… -_-
 • @Piet S.

  Aah zo slecht is Android nu ook weer niet. Biedt in ieder geval weinig restricties, er is best veel mogelijk.
 • @benjaminben

  Maar wel zo onoverzichtelijk en traag als de pest, haha.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren