1. Animal Crossing: New Horizons – Dit wil je alvast weten

Animal Crossing: New Horizons – Dit wil je alvast weten

Eind maart verschijnt er een nieuw deel in de Animal Crossing-franchise waar menig Nintendo-liefhebber en Switch-eigenaar naar uitkijkt. En terecht, want dit lijkt de meest uitgebreide Animal Crossing-titel tot op heden te worden. In deze franchise ben je onderdeel van een gemeenschap en help je jezelf en de stad te floreren door deel te nemen aan dagelijkse activiteiten.

Animal Crossing: New Horizons pakt het iets anders aan. Je komt dit keer aan op een eiland, zonder spullen. Je krijgt van Tom Nook, de beruchte wasbeer, enkele benodigdheden, zoals een tent, een lamp en een bed. En daarmee moet je het voorlopig doen. Dat is het beginpunt: je bouwt je leven en de gemeenschap op door gebruik te maken van natuurlijke bronnen die je vindt op het eiland.

Je begint met niets

Dat klinkt als een hoop werk – en dat is het ook – maar dat is juist onderdeel van het plezier in Animal Crossing: New Horizons. Tijdens een Nintendo Treehouse-uitzending zeiden ontwikkelaars Aya Kyogoku en Hisashi Nogami dat ze spelers de kans willen geven om alles zelf te doen. Je komt dus niet aan in een vooraf bepaalde stad, maar bent straks zelf de vormgever.

De natuurlijke bronnen gebruik je voor het bouwen van meubels, gereedschap en kleding. Dingen als stenen, hout en klei zijn in grote getale aanwezig. En alles wat je niet gebruikt voor crafting (een element dat rechtstreeks uit Animal Crossing: Pocket Camp lijkt te komen), kun je verkopen aan Timmy. Een groot verschil met voorgaande delen is dat je dit keer meubels ook buiten kunt neerzetten.

Animal Crossing New Horizons

Buren in Animal Crossing: New Horizons

Je begint het avontuur wel met een paar buren. Ze zullen, zeker in het begin, contact met je houden. Zo weet je zeker dat ze je plannen niet zullen dwarsbomen.

Verder is het goed om te weten dat Tom Nook niet de slechterik is, zoals de game wel doet vermoeden. Dit keer wacht de rijke wasbeer net zo lang op zijn terugbetalingen totdat je al je geld bij elkaar gesprokkeld hebt. Je zult dus niet te maken krijgen met woekerrentes. Daarentegen lijkt Nook je overal in te willen steunen, door je geld te geven voor allerlei dingen die je niet nodig hebt.

Nook Miles en de NookPhone

Je krijgt in-game toegang tot een speciale telefoon, genaamd de NookPhone. Hiermee houd je je dagelijkse activiteiten bij en vind je recepten voor bijvoorbeeld bouwwerken en gerechten. Met het toestel kun je ook Nook Miles verzamelen door verschillende taken te voltooien, groot en klein. Zelfs het verwijderen van onkruid levert punten op, dus hopelijk levert dat een constant gevoel van progressie op. Wat we straks vrijspelen met die Nook Miles is nog niet duidelijk – maar Tom Nook kennende kan het niet veel goeds zijn. De wasbeer wint uiteindelijk in elke transactie.

De NookPhone heeft ook verschillende apps en zelfs een cameramodus. Met die camera kun je foto’s maken en filters toevoegen. Later krijg je toegang tot meerdere soorten apps, maar daar is vooralsnog weinig over bekend.

Animal Crossing New Horizons

Multiplayer en saves

Animal Crossing is altijd al een sociale game geweest en Animal Crossing: New Horizons zal niet anders zijn. Zo is er een offline coöperatieve modus voor vier spelers op dezelfde console. Met de NookPhone kun je andere spelers opbellen en uitnodigingen om samen te spelen, wat in feite neerkomt op het oppakken van de Joy-Con. Wil je online spelen met je vrienden? Dat kan ook: tot acht personen kunnen rondwandelen en dingen doen op het eiland.

Verder heeft New Horizons autosaves, zodat je niet ondertussen kunt valsspelen. Het is niet duidelijk of je de autosave kunt uitschakelen, maar we verwachten van niet. Mr. Resetti zit zodoende wel zonder baan, maar Kyogoku heeft bevestigd dat de mol ander werk gevonden heeft. Je komt hem dus ongetwijfeld nog een keer tegen. Het spel ondersteunt echter geen cloud saves, omdat Nintendo bang is dat we anders de game kunnen manipuleren qua tijd. Dat is dezelfde reden als destijds gegeven werd voor de Pokémon-titels. Het is dus niet mogelijk om constant naar belangrijke dagen te tijdreizen.

Korte feiten op een rij

Hieronder volgen een aantal kleinere zaken die belangrijk zijn om te weten:

 • Per Nintendo Switch kun je één eiland beheren
 • Er zijn meer aanpassingsmogelijkheden voor je eigen personage dan ooit
 • Bomen zijn gemakkelijker te verplaatsen
 • Je kunt amiibo gebruiken, maar hoe is nog niet duidelijk
 • Je kunt fierljeppen, echt waar

Aanvankelijk zou Animal Crossing: New Horizons in 2019 uitgekomen zijn, maar Nintendo had besloten de game uit te stellen. Een game uitstellen is nooit leuk nieuws, maar in veel gevallen wel een goede zet. Zo is de kans groter dat het spel tof wordt en dat alles straks werkt zoals beloofd. Gelukkig heeft de Nintendo Switch meer dan genoeg titels om je warm te houden. Wij zijn in ieder geval klaar om ons eilandavontuur te beginnen.

Animal Crossing: New Horizons verschijnt op 20 maart voor de Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Wesley Akkerman Freelance tech- en gamejournalist. Heeft Persona 5 hoog in het vaandel staan. Speelt voornamelijk (J)RPG's, maar kan ook genieten van LEGO- en puzzelgames.

Reacties

 • Ik heb Animal Crossing nooit gespeeld. Kan je deze game het beste vergelijken met bijv. Stardew Valley?
 • @Jeffre9923

  Ja dat wil ik ook wel graag weten. Vond stardew valley erg tof en hoop dat dit (een beetje) vergelijkbaar is, want dan wil ik m wellicht een keer aanschaffen.
 • @Jeffre9923
  Ze hebben inderdaad vee overeenkomsten maar ook veel verschillen:
  Het belangrijkste verschil is wat mij betreft dat stardew valley een eigen klok heeft (je kan de game zolang doorspelen wat je wilt) en AC’s klok loopt gelijk met de echte wereld.
  Zo heb je op bepaalde dagen speciale evenementen waar je dus ook echt voor moet inloggen.
  Persoonlijk vind ik dat heel vet want dat zorgt er voor dat je op die dagen ook echt samen met je vrienden online bent.

  Verder is stardew valley echt een boerderij sim: je verbouwt producten en houdt dieren.
  In animal crossing heb je dat niet en gaat het veel meer om het aankleden van je huisje (nu tent) en het customisen van je villager.
  Meestal verdien je geld door vruchten van bomen te schudden en te verkopen of insecten te vangen met je net etc.

  Het zijn in ieder geval beide games waar je heel relaxed een beetje kan spelen en je tijd verdoen :)
 • Heb erg veel zin in de game, nog even geduld dan is het eindelijk zover.
 • Kiddy game waar je zoveel uren in moet stoppen.
 • @CyberFl

  Een "kiddy game" die vaker verkocht wordt dan zo'n beetje alle exclusives van andere bedrijven. ;) En uren is een game stoppen? Serieus ja?
 • @Piet S.

  Je moet hier constant mee bezig zijn.
 • @CyberFl

  Je weet wat 'constant' betekent, toch?
 • @Piet S.

  Yep, wat is het doel vant spel? Je eigen eilandje onderhouden? Voedsel verzamelen en klaarmaken? Ja dat lijkt me wel een game waarmee je uren mee bezig moet zijn. Dit is een game gemaakt voor huisvrouwen en kids.
 • @CyberFl

  Natuurlijk ben je er uren mee bezig. Net als met (bijna) iedere game…

  Maar niet ‘constant’. Dat kan ook helemaal niet, natuurlijk. :)

  En als jij denkt dat dat DE doelgroep is, dan mag je dat denken. Ondertussen worden er straks zo’n 10M.+ kopietjes verkocht. Lekker zeg hee! ;)
 • @Piet S.

  10 kopietjes damn.
 • @CyberFl

  Lees. ;)
 • @Piet S.

  Ga jij maar lekker boompjes planten, vissen en koken. Iets wat je wss in het ECHTE dagelijks leven nooit doet .
 • @CyberFl

  Ik plant in het echt leven geen bomen en ook vis ik nooit. Dus wat je zegt klopt: Die dingen doe ik 'in het ECHTE dagelijkse leven' (bijna nooit).
  En dan…?
 • @Piet S.

  Ja en Fortnite is een kiddy game die succesvoller is dan heel veel andere exclusives van andere bedrijven. So fucking what? Laat Cyberfl lekker gal spuwen op die game. Maar waarom moet je altijd maar Nintendo games verdedigen? Heb je aandelen bij Nintendo?
 • @Rahl

  Fornite =/= exclusive, oftewel niet te vergelijken.

  Waarom zou hij wel gal mogen spugen en ik niet mogen verdedigen?
  ‘Laat mij die game lekker verdedigen.’

  Lekker kromme beredenering, Sjaakie. ;)
 • @Piet S.

  Mijn naam is niet Sjaakie, zo hoef je me dus in het vervolg niet meer te noemen. Maar ik vroeg waarom je Nintendo altijd wilt verdedigen. Ik vroeg ook of je aandelen bij Nintendo had. Ik heb tevens nooit gezegd dat je jezelf niet mag verdedigen. Ik vroeg er enkel naar.

  Oké, Fortnite is geen exlusieve game. Maar wel een succesvolle game. Een succesvolle game, waarbij wij beide inzien dat dit niet per se te maken heeft met de kwaliteit van de game. Niet dat Fortnite een slechte game is trouwens.
  Dat is waar ik op doelde, niet over exclusiviteit. Maar jij leest graag wat je wilt lezen en interpreteert daar ook naar.
 • @Rahl

  Sjaakie is bijnaam, zoal wij (hier in de omgeving) mensen ook Harry noemen, terwijl ze zo niet heten. Het is geen belediging ofzo.

  Verder verdedig ik alles wat en iedereen die (in mijn ogen) onterecht aangevallen wordt. Als het echt een oprechte vraag was, dan verontschuldig ik me voor de toon van mij vorige bericht. :)
  En nee, ik heb geen aandelen van Nintendo, maar misschien is het slim om ze binnenkort een keer aan te schaffen.

  Ik snap wel wat je bedoelde, maar ik had het daarvoor over exclusives, dus ik snap(te) niet zo goed dat je in één keer ergens anders over begon. :)
 • @Piet S.

  Ik word graag Rahl genoemd haha. Ik noem jou Piet of Piet S. Maar je hebt natuurlijk het volste recht om iets te verdedigen. Excuses als dat er bij mij verkeerd uit kwam in het eerste bericht.
 • @Rahl

  Haha, dan is het voortaan gewoon Rahl! ;P
  No problemo! We zijn volwassen mensen kunnen het gewoon rustig uitpraten. :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren