1. Animal Crossing: New Horizons is de meest verkochte digitale game

Animal Crossing: New Horizons is de meest verkochte digitale game

Binnen een maand door het dak

Animal Crossing: New Horizons heeft het record verbroken van de meest verkochte digitale game. Dat blijkt uit een rapport van Nielsen’s SuperData.

Animal Crossing: New Horizons kwam een maand geleden uit op de Nintendo Switch. De game is een groot succes en is bijna nergens meer te vinden. De schaarste heeft ervoor gezorgd dat veel mensen toch een digitale versie van de game hebben aangeschaft. Daardoor is er van de game binnen een maand, volgens het rapport van Nielsen’s SuperData, meer dan 5 miljoen digitale games verkocht. Met deze hoeveelheid neemt Animal Crossing: New Horizons het stokje over van Call of Duty: Black Ops III, die voor de nieuwe Animal Crossing-game het record in handen had.

Het (digitale) succes van Animal Crossing: New Horizons komt deels doordat veel mensen op dit moment in quarantaine zitten vanwege het coronavirus. Door het verplicht thuiszitten is er veel meer interesse in gamen en door de sociale aspecten in de nieuwe Animal Crossing-game is het in deze periode een zeer gewilde game.

Animal Crossing New Horizons is nu uit op de Nintendo Switch.

animal crossing new horizons

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • 'De cijfers zijn alleen van de maand maart. Het aantal verkochte digitale games zijn dus van de eerste elf dagen na de release, omdat Animal Crossing: New Horizons pas op 20 maart uitkwam.'

  :P


  Verder had ik wel verwacht dat deze game een dikke hit zou worden. Ik zit nu bijna aan de 200 uur en ben het nog niet bijna beu. AC is met recht 1 van Nintendo's beste IP's. Dit is 'jackpot' voor Nintendo, in ieder geval!
 • @PietS. er is een hoop veranderd sinds https://www.insidegamer.nl/artikel/animal-crossing-voor-switch-in-de-maak-2/ ;)
 • @Jorn6810

  'Nog nooit een AC game gekocht en gespeeld. Ik snap de magie van deze games (op dit moment) niet.
  Maar misschien ga ik deze game toch maar een kans gaven. :-)'

  Ik heb het een kans gegeven en ben zeer positief verrast. Niet zo raar, toch? ;)
 • @PietS. Haha nee was ook zeker geen aanval of vingertje tikken, maar meer dat je het een kans gegeven hebt en het dus meer dan bevallen is!
 • @Jorn6810

  Nou, inderdaad! Haha! :D
 • @PietS.

  Je doet steeds alsof jij er geld voor krijgt ipv Nintendo haha. Iets minder enthousiasme mag ook eh ;)
 • @CyberFl

  Ik denk dat ik dat zelf wel uitmaak. ;)
 • Deze game was bijna niet te verkrijgen fysiek toch? Niet zo gek dat mijn overstag gaat om 60 euro neer te tellen voor een digitale kopie. Voor 60 euro wil ik echter een spel in een doosje, die 5 euro pruttel kan wel gewoon via de online shop :P
 • @benjaminben
  Daarom. Ik vind dit "net zo knap" als de record aantallen staan gebruikers op het moment. Logisch oorzaak gevolg in mijn optiek.
 • @blue_blade_3

  Het is niet zo dat een geen fysieke exemplaren waren hè.
 • @PietS.
  Dat klopt ook. Maar de tijden waar we nu in zitten maken het wel logischer dat het digitaal een succes is. Zeker bij een tekort aan fysieke exemplaren.

  Ik hoor van iedereen dat het een goed spel is hoor, dus het zal wel verdient zijn :p
 • @blue_blade_3

  Ja dat zeker. Ik haal hem ook echt nog wel in huis. Maar de minpunten die het nu heeft zijn mij te groot voor de prijs. Dan red ik me nog wel ff met Stardew Valley (niet te geloven dat die topgame sinds het begin al goedkoper is dan de helft van AC's prijs nu).
 • @benjaminben

  Fysiek is het spel bijna overal uitverkocht ja. Bizar.
 • @benjaminben
  Ouderwets, doe mij maar digitaal, maar voor 60, hell no :). Je kunt ze altijd wel net zo cheap of soms goedkoper vinden als de fysieke versies bij cdkeys.
 • Zelf digitaal gekocht. Was goedkoper en de game is toch niet zo groot met 7GB ;).
 • @ShadowhunterrX

  Lijkt mij ook fijner met een game als ac die je af en toe even snel opstart
 • Ik zit nu aan de 50 uur. Nooit verwacht wel heb ik een paar kritiek punten.

  Punt 1 het vissen

  Dat ik nu al 2 weken aan het vissen ben op de juiste plaats met vis aas en ik vang nog steeds geen tonijn of blue marlin. Maar wel 50 zeebaarsen op een dag. Die balans is ernstig zoek.

  Punt 2.

  Je eiland is heel erg klein. Ik heb iets van 8 of 10 bewoners en ik kan geen bewoners meer toe laten. Misschien veranderd dit in de toekomst.

  Punt 3. De continue zelfde nook miles opdrachten.

  En punt 4

  Eerst ving je vaak eieren nu vaak vuilnis.

  Punt 5 gereedschap gaat veels te snel kapot


  Voor het vis gedeelte dat niet goed in balans is irriteert mij het meeste. Voor de rest vermaak ik mij er prima mee. Maar een van de beste Nintendo ips wat Piet zegt vind ik iets te ver gaan.
 • @smaakmaker

  Punt 1:
  Ik weet zeker dat ook een aantal grote vissen gemist hebt (door te vroeg of te laat drukken) en dat waren waarschijnlijk die 2 vissen, want die slaan een stuk korter aan dan normale vissen (die 2 zijn trouwens alleen te vinden op de pier). Ik heb al 3 tonijnen en 2 blue marlins gevangen, waarvan 2 en 1 zonder dat ik er achteraan zat.

  Punt 2:
  Ik heb 10 bewoners, alle panden (uitgebreid), een speelpark, dierenopvang en nog steeds heb ik plek over… Ook heb ik wegen aangelegd, etc. Dus je doet iets niet goed. Ook is dit het grootste speelgebied in welke AC game dan ook.

  Punt 3:
  Die 5 herhalende opdrachten die bovenin staan, zijn er zodat mensen die vast zitten m.b.t. de echte achievements nog steeds Nook Miles kunnen verdienen. En ook als iemand alle achievements unlocked heeft, kunnen er dan nog Nook Miles verdiend worden.

  Punt 4:
  Eieren vangen kwam door het paas evenement. Vrij logisch. En vuilnis vang je alleen vaak op vuilnis eiland, op je eigen eiland komt het niet vaak voor.

  Punt 5:
  Hier kan ik me wel een beetje in vinden, al vind ik het zelf niet zo'n probleem. Ik maak gewoon sterke tools en die gaan relatief lang mee. Ook aan materialen geen gebrek.


  Wat ik aangepast zou willen hebben:
  - Multi-crafting toevoegen
  - Dialogen kunnen kunnen overslaan
 • @PietS.

  Nou ik heb er al meer dan 80 aas doorheen gegooid maar geen tonijn of blue marlin te vinden. Is voor mij dus niet goed in balans.


  Punt 2 kan dat dit vergroot wordt ik ben ook nog niet dat ik paden kan maken etc omdat kk slider nog niet is geweest.

  Punt 3 dan nog wees wat origineler qua opdrachten.

  Punt 4 Dat het pasen was oke. Maar de eieren waren er teveel aanwezig. En vang zonder aas toch regelmatig steen en blikjes en mijn eiland is echt schoon.
 • @smaakmaker

  Het is ook de bedoeling dat die vissen zeldzaam zijn en voor de Barrelfish heb ik meer dan 100 aas verspild, dus je hebt nog wel even te gaan. Sommige vissen zijn nu eenmaal (terecht) moeilijk(er) te vangen.

  Als je terraforming unlocked hebt, dan heb je inderdaad meer mogelijkheden m.b.t. de omgeving van je eiland.

  Er zijn genoeg opdrachten. De lijst is echt ENORM. Dus laat degenen die je niet leuk vindt links liggen en doe de rest, zou ik zeggen.

  Daarom heeft Nintendo een dag nadat het paasevenement gestart was ook een patch uitgebracht om de eieren te verminderen. Ook waren alleen vissen van gemiddeld formaat eieren, de rest niet.
  Verder vang ik echt heel weinig vuilnis. Misschien 1 op de 100 keer?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren