1. Animal Crossing: New Horizons mogelijk verbannen in China

Animal Crossing: New Horizons mogelijk verbannen in China

Vanwege online-functies

Animal Crossing: New Horizons, de nieuwste game van Nintendo, heeft mogelijk een ban gekregen in China. Dat beweren meerdere Chinese-spelers van de game.

Animal Crossing: New Horizons, de nieuwste game van Nintendo, heeft mogelijk een ban gekregen in China. Dat beweren meerdere Chinese-spelers van de game.

Animal Crossing: New Horizons is nog niet officieel uitgekomen in China, maar Chinezen kunnen de game met een console uit het Westen importeren om het te kunnen spelen. De nieuwe Animal Crossing-game is een groot succes in China. Zo gebruiken Chinese docenten de game om leerlingen digitale wiskundeproblemen te laten oplossen via de online-functies van de game. Het zijn juist die online mogelijkheden die voor de mogelijke ban heeft gezorgd.

Met de huidige online-functies kunnen Chinezen andere eilanden bezoeken en ontwerpen met elkaar delen. Alleen maken sommige Chinezen daar ‘misbruik’ van. Chinezen delen onder andere politieke propaganda via de ontwerpfunctie. Dit is zowel pro-Chinese regering als anti-, zo delen ook Hong Kong-protestanten hun politieke ontwerpen via de functie en organiseren ze samenkomsten in de game. Volgens de geruchten vindt de Chinese regering deze vorm van vrijheid maar niets en heeft de verkoop van de game en alle Animal Crossing-merchandise per direct verbannen volgens het platform Bloomberg.

Animal Crossing: New Horizons is nu uit op de Nintendo Switch.

Animal Crossing

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • komt er nog een recensie!?
  • @Unlikely
    Gebanned op IG
  • @Unlikely

    Ja over een paar maand.
  • Misschien kunnen ze ineens het eten van vleermuizen, katten en honden ook verbannen?

    Labiele dictatuur.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren