1. Anime review - Dragon Ball: Emperor Pilaf Saga

Anime review - Dragon Ball: Emperor Pilaf Saga

Ik ben nog steeds van mening dat InsideGamer.nl veel meer is dan enkel games en daarom heb ik besloten dat ik ook anime reviews ga schrijven voor InsideGamer.nl. En ik trap af met de allereerste saga van Dragon Ball.De oudere broer van Dragon Ball Z maar toch minder bekend

De meeste mensen in Nederland zijn bekend met Dragon Ball Z (zelfs de niet anime liefhebbers hebben wel iets mee gekregen van Dragon Ball Z, zeker de generatie die nu ongeveer 30 jaar is kent de serie waarschijnlijk wel). Maar de voorloper op DBZ is minder bekend (behalve voor de die-hard anime kijkers die zullen zeer waarschijnlijk wel aardig bekend zijn met Dragon Ball), dit komt mede door dat Dragon Ball pas later in het westen is uit gezonden dan DBZ (op een gefaalde eerste dub van de eerste 13 episodes van DB in 1995 na). Maar in 2001 kregen wij westerlingen alsnog de kans om naar deze geweldige serie te kunnen gaan kijken.De saga waar het allemaal mee begon

De eerste saga van Dragon Ball heet The Emperor Pilaf Saga en in deze saga maken we voor het eerst kennis met Goku die op zijn beurt voor het eerst kennis maakt met onder andere Bulma, Master Roshi en Yamacha etc. Ook word in deze saga het concept van de Dragon Balls uitgelegd. Oftewel dit is de saga die de fundering van de serie heeft gelegd. Een verhaal zoals dat van Dragon Ball kan natuurlijk niet zonder een villain en die rol word in de Emperor Pilaf Saga vertolkt door Emperor Pilaf(die de Dragon Balls wil gebruiken om keizer van de wereld te worden) , Mai en Shu.Een standaard verhaal en censuur

Deze eerste saga heeft redelijk standaard verhaal zoals ze in wel meer anime en zelfs westerse cartoons voorkomen, maar personages zoals Goku en Oolong etc. geven dit standaard verhaal een redelijke twist. Waar deze saga zich ook mee onderscheid in vergelijking met de zelfde soort standaard verhalen is dat het seksuele grappen niet weert en overigens ook niet vies is van een beetje full nudity, Goku staat aantal keer vol in beeld met z'n ding dong en ook Bulma ontkomt niet aan naakt in beeld te komen ( iets wat overigens totaal niet erg is) voor sommige mensen zal de seksuele tint een no go zijn, daarom was de anime in eerste instantie dan ook gecensureerd in het westen ( één van de grootste zondes die men kan begaan is iets censureren) maar gelukkig kwam niet veel later de remastered en uncut versie uit waarin we gelukkig Goku in volle glorie kunnen ( het is niet dat ik graag naar zulke dingen kijk maar als iets zo bedoeld is mag het nooit ente nimmer gecensureerd worden) en Bulma in full booty glorie kunnen zien.geweld en nog meer censuur

Naast humor bevat deze saga natuurlijk ook nog een avontuur vol actie en ook deze actie was in het begin gecensureerd alhoewel minder hevig dan de seksuele inhoud, mede omdat het geweld in deze saga niet zo hevig is als in latere sagas. Maar nontheless was het voor sommige mensen toch te geweldadig, want oh oh wat is het toch erg dat Goku iemand z'n tanden uit zijn bek slaat met een stok in serie gericht op 10 jarige jongens. De mensen die daar over vallen snappen deze serie gewoon weg niet. Gelukkig is dit dan ook weer helemaal recht gezet met de remastered en uncut versieConclusie

Deze eerste saga van Dragon Ball kijkt heerlijk weg ondanks het verhaal vrij standaard is ook moeten seksuele grappen je ding zijn al ben ik toch van mening ookal vind je seksuele grappen niet leuk moet je deze saga toch echt een kans geven ( en ik raad de gecensureerde versie af)

Pluspunten

De goede mix tussen (seksuele) humor en actie.

Een aantal twists op een anderzijds standaard verhaal.

Minpunten

In grote lijnen een standaard verhaal zoals al te vaak is gedaan.

In eerste instantie te veel gecensureerd (misschien een beetje een Bullshit minpunt, maar ik ben dan ook butt hurt er door).

Dit artikel delen

Over de auteur

Meta_coola Fanatieke J-rpg en Assassin's Creed speler, je kan me ook wakker maken voor uncharted en Red Dead Redemption. Naast hardcore gamer ook een echt film freak hoe meer B film materiaal het is hoe blijer ik ben.

Reacties

 • Ik zie dat m'n eindcijfer er niet bij staat. Dat is namelijk een

  7,3/10
 • Van Dragonball heb ik nauwelijks afleveringen gezien. Was ooit begonnen met de comics, maar ik had geen zin om steeds te wachten op een nieuwe Nederlandstalige uitgave.

  Leuk dat je hierover iets wel posten. Dit is echt zo'n artikel waarbij ik denk; Oh, ja dat bestond ook nog. XD

  Ik zou graag meer van dit soort artikelen/reviews hier willen zien.
 • @okidokie

  Kijk dit is nou een leuke reactie.

  Ik ga de komende tijd in ieder geval door met reviews/artikelen zoals deze. Of dat insidegamer.nl zelf nog van plan is om naast games films, series en anime nog meer uit te gaan lichten weet ik niet, maar ik blijf voorlopig door gaan met film en anime reviews
 • Ik kijk zelf ook veel anime, ben alleen niet zo van Dragon Ball haha.

  Ik kijk op dit moment The Distratrous Life Of Saiki K, beste comedy anime die ik ooit heb gezien!
 • @Skirroz98_NL

  Jammer om te horen dat je niet zo van dragon Ball bent. Ach ja das het mooie van iedereen een eigen mening hebben
 • Leuk om te lezen!

  Heb dit na DBZ en DBGT gezien en vond het toen een beetje saai.

  DB(Z/GT) is overigens het enige dat ik aan anime heb gezien. Het is niet echt mijn ding, maar DBZ was toch anders denk ik en destijds zo populair. Zelfs vaders van mijn vrienden destijds keken het.

  Wat kritiekpuntjes (ben niet boos):
  Qua spelling kan je wel iets meer op leestekens en d en t letten en het leest op sommige punten een beetje weg als een schoolverslag.
 • @Luigi1985

  Thanks voor deze opbouwende kritiek. Ik probeer m'n teksten altijd zo goed mogelijk te maken alleen heb ik al altijd moeite gehad met leestekens en d en t worden. Maar ik zal er nu in ieder geval nog meer op gaan letten.
 • Leuke review

  Heb zelf ook Dragon Ball gekeken en vooral de King Piccolo saga blijft toch wel heel gaaf. Ook de rivaliteit tussen Tien en Goku. Veel mooie momenten zoals Dragon Ball Z ook had.

  Dragon Ball GT nooit gekeken maar wel Dragon Ball Super gekeken. Haalde niet het niveau van DBZ of DB maar toch nog wel gave momenten en gevechten zeker in de Tournament of Power.

  Ben ook heel benieuwd naar Dragon Ball Super: Broly

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren