1. Anime review - Dragon Ball: Red Ribbon Army Saga

Anime review - Dragon Ball: Red Ribbon Army Saga

Mededeling!

Zoals jullie kunnen zien heb ik er voor gekozen om toch weer een review in te sturen voor de member content van Insidegamer.nl. als het "koppig k*t kind" dat ik ben heb ik er voor gekozen om het op mijn manier te doen. Dus hierbij waarschuwing het is echt weer een typische Meta_Coola review, dus als je daar geen zin hebt nu heb je nog de kans om weg te klikken om er vervolgens nooit meer naar om te kijken. Als deze zaken je niet storen lees dan gerust verder

En dan nu de review

intro

Het is alweer tijd voor de review van de derde saga van Dragon Ball genaamd Red Ribbon Army Saga. Of dat deze saga net zo leuk en goed is als z'n voorgangers ga je in deze review achterkomen.

Dragon Ball

Goku's nieuwe avontuur

De world martial arts tournament is afgelopen en Goku wil gelijk aan zijn nieuwe avontuur beginnen en dat avontuur houd dit keer in de Four Star Dragon Ball vinden ( oftewel de dragon ball die hij ooit van z'n grootvader heeft gekregen). Maar Goku is niet de enige die opzoek is naar de dragon balls want ook oud gediende, Emperor Pilaf (en zijn handlangers Mai en Shu) wil de dragon balls weer vinden. Maar Goku's grootste gevaar is toch wel de Red Ribbon Army, dit leger zoekt op meedogenloze manier naar de dragon balls en dood iedereen die hun weg staan. Nu is Goku nog steeds niet instaat om gevaar etc. echt te herkennen en dit levert een aantal humoristische afleveringen op.

Een stap richting een meer serieuzere toon

Deze saga pakt het net allemaal wat anders aan dan de twee voorgaande sagas. Waarbij die twee laatstgenoemde een redelijke luchtige toon hadden ( al had de tweede saga ook een wat serieuzere toon in de latere helft), is deze saga een heel stuk serieuzer en vallen er dit keer ook daadwerkelijk doden in de serie. Maar wees niet getreurd er zit nog genoeg humor in deze saga in de vorm van Goku's wereld vreemdheid, de verbazing van R&R soldaten dat Goku zo sterk is ( zo word Goku bijvoorbeeld overhoop geknald terwijl op de wc zit en uiteindelijk iets zegt in de trant van " that stings" ) en Pilaf z'n doen en laten. Ze weten deze serieuze toon meestal goed te variëren met de humor

Dragon Ball

niet alles is perfect

Dat het allemaal een stuk serieuzer is geworden neemt wel een aantal problemen met zich mee, vooral als ze de serieuze en humoristische scènes met elkaar willen laten opvolgen. Goku geeft bijvoorbeeld één van de soldaten een klap in de buik en de soldaat valt dood neer maar een scène later geeft Goku een soldaat een mega harde schop tegen z'n neus, iets wat in de realiteit dodelijk kan zijn maar hier is de soldaat in het ergste geval knock out ( je kan het merken wanneer ze dood zijn of het overleven, bij laatst genoemde geval hoor je ze kreunen). Dit is iets wat voor mij op sommige momenten een redelijke stoor factor was. Maar daartegenover staat wel weer een goed gevoel van avontuur, iets wat toch wel ontbrak in de vorige saga.

Dragon Ball

Conclusie en beoordeling

De keuze om de serie wat serieuzer te maken is een frisse wind voor de serie en het is een verademing dat het gevoel van avontuur weer terug is met deze saga. Het is alleen jammer dat ze de verhouding serieuze en dodelijk klappen/schoppen en humoristische en non-lethal klappen/schoppen nog niet helemaal goed hebben kunnen vinden. Maar op dat puntje na is het wel echt een vermakelijke saga en als je de eerste twee sagas leuk vond dan is dit zeker een aanrader.
7,8
Score
78
Score: 80
 • Pluspunten
 • Serieuzere toon
 • Gevoel van avontuur
 • Goede variatie tussen serieuze en humoristische scènes......
 • Minpunten
 • ....Alleen is het jammer dat ze niet consistent zijn met met wanneer iets nu wel of niet dodelijke is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Meta_coola Fanatieke J-rpg en Assassin's Creed speler, je kan me ook wakker maken voor uncharted en Red Dead Redemption. Naast hardcore gamer ook een echt film freak hoe meer B film materiaal het is hoe blijer ik ben.

Reacties

 • Tof dat je dragon ball aan het kijken bent!
  Heb alleen de manga gelezen, maar wat ik tof vind
  aan de Red Ribbon arc is de strategieloze assault van Goku,
  waarbij ik me voorstel dat hij zo de wereldbevolking had
  afgeslacht als hij niet op z'n kop was gevallen.

  Hier is Goku nog minder spiritueel, en heeft hij minder
  vergiffenis betreffende zijn tegenstander te doden of te sparen.
  Dit heeft consequenties, veel later, als Dr. Gero de androids en Cell
  gecreëerd heeft om wraak te nemen, en de gebeurtenissen in de RR arc zijn er mede verantwoordelijk voor dat Goku realiseert dat hij een gevaar voor de aardbewoners is en niet meer tot leven gewenst wil worden.
 • @SheriffZapper

  Ik kan mij helemaal vinden in wat jij zegt.

  Overigens ben ik met kijken alweer een stukje verder dan de red ribbon army saga, om precies te zijn de majin buu saga. 😉
 • @Meta_coola

  Da's wel een stukje verder ja..
 • Ik ga alle andere sagas overigens ook nog van reviews voorzien al kan het wel zijn dat er een lange tijd tussen gaat zitten want ik maak ze alleen op momenten dat ik er zin in heb.
 • Altijd leuk deze reviews, krijg al weer zin om DB te kijken!
  Zelf nooit gelet op het hele doodslaan gebeuren, daar hou ik bij de volgende rewatch rekening mee! :-)
 • @capt-hb

  Kijk dat is altijd leuk om te horen dat men hier door (weer) zin krijgt om naar de serie te gaan kijken.


  Ik heb de anime nu zo vaak gezien dat ik op veel dingen ga letten ( daarom is bijna elke kijkbeurt anders je ziet altijd wel iets wat je eerst niet op viel)


  Maar nu weet ik het zeker, ik blijf doorgaan met maken van reviews.
 • Ik dacht dar ik Dragonball niet gezien had, maar de red ribbon army klinkt me wel erg bekend.

  Verder leuk om te lezen. Vooral ook omdat je er op een veel andere, misschien wel diepere manier naar kijkt. Zie bijvoorbeeld bovenstaande reacties.

  O en je hoeft je niet te verantwoorden als je een review wil plaatsen. Gewoon online gooien die handel. Ook al heb je gezegd dat je ermee kapt.
 • @Luigi1985

  Nou is het wel zo dat er in de Android en Cell saga van Dragon Ball Z ook over de R R Army word gesproken.


  En je hebt gelijk ik hoef mij inderdaad niet te verantwoorden, maar ik zit jammer genoeg nu eenmaal zo in elkaar dat ik mij redelijk snel verantwoord voor wat doe of heb gedaan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren