1. Anime review - Dragon Ball: Tournament Saga

Anime review - Dragon Ball: Tournament Saga

Het is weer een tijdje geleden dat ik een review heb geschreven voor de member content op insidegamer.nl. Nu ik m'n belangrijkste game van dit jaar (Dragon Quest XI) heb uitgespeeld, heb ik er voor gekozen om weer wat tijd te spenderen aan reviews te schrijven en het onderwerp van m'n nieuwste review is de tweede saga van Dragon Ball.een directe continuering van de eerste saga

De tweede saga van Dragon Ball begint precies waar de eerste saga geëindigd was, Goku is op weg naar Master Roshi om martial arts training te krijgen. Alleen is hij niet de enige die getraind wil worden door Master Roshi, want ook Krillin wil graag een goede martial artist worden. Daarbij traint Master Roshi ook niet zomaar iedereen en moet men zich eerst bewijzen dat ze zijn training waard zijn. Goku en Krillin moeten dit bewijzen door een lekkere chick te vinden voor Master Roshi ( ja Roshi is een perverseling en Dragon Ball zou in het huidige #metoo tijdperk geen schijn van kans maken in het Westen), na dat Goku (die nog steeds wereldvreemd is en zeker niks van vrouwen af weet) een paar keer gefaald heeft weten Goku en Krillin door samen te werken uiteindelijk de test te doorstaan en worden ze beide door Master Roshi geaccepteerd als leerling en beginnen ze aan een zware training (die in Nederland er gelijk voor zou zorgen dat bureau jeugdzorg voor de deur staat) maar toch ook garant staat voor de meeste humor in deze saga.

het eerste world martial arts tournament althans voor Goku en KrillinDeze training is niet voor niets want Master Roshi heeft jongens verteld dat hij graag wilt dat ze beide mee gaan doen aan de 21ste world martial artstournament. En dat iets wat beide jongens maar al te graag willen doen. Maar Goku en Krillin zijn niet de enige die getraind hebben om mee te kunnen doen aan de world martial arts tournament, onder andere heeft oudgediende Yamcha veel getraind maar er zijn ook nog andere deelnemers zoals Nam, Giran, Ranfan, Jackie Chun ( die meer is than meets the eye), Bacterian, een aantal vechters van de oude martial arts school van Krillin en nog aantal andere vechters. Maar er zijn maar een select aantal plaatsen in de daadwerkelijke tournament dus voor dat Goku en Co aan het tournament mee kunnen doen moeten ze eerst de voorronden doen. De voorronden staan net zoals de training aan het begin van de saga garant voor wat glimlachen.

heel veel gevechten maar minder avontuurNu de training en voorronden voorbij zijn begint de saga pas echt, al duurt de saga op dit moment nog maar 9 afleveringen. Nu zeg ik echt niet dat 2 eerdere helften van deze saga slecht zijn, ze zijn als opbouw naar de laatste helft van deze saga heel belangrijk en goed gedaan. Maar persoonlijk vind ik de laatste helft van deze saga het meest interessante, je ziet een verschuiving van humor naar een iets serieuzere toon die weliswaar gelukkig op veel momenten nog steeds lekker luchtig is (onder andere zou de tweede saga van Dragon Ball z'n tweede #metoo strike krijgen in dit huidige tijdperk) en deze laatste helft maakt het minder erg dat het gevoel van avontuur dat de eerste saga mij gaf niet aanwezig is. Een aantal van de gevechten zijn heerlijk intens en zorgen ervoor dat ik zelfs nog na m'n 8ste rewatch een paar keer op het randje van mijn stoel zit.

Conclusie

De tweede saga van Dragon Ball kijkt wederom heerlijk weg. Wel moeten martial arts tournamenten je ding zijn. Er zit net zoals in de eerste saga een goede mix van humor en actie in. Het enige wat ik echt mis bij deze saga is het gevoel van avontuur en dat weegt best zwaar in mijn beoordeling.Pluspunten

Goede mix van humor en actie.

Een paar intense gevechten

Minpunten

Gevoel van avontuur is totaal niet aanwezig

Eindcijfer

7,1/10

Dit artikel delen

Over de auteur

Meta_coola Fanatieke J-rpg en Assassin's Creed speler, je kan me ook wakker maken voor uncharted en Red Dead Redemption. Naast hardcore gamer ook een echt film freak hoe meer B film materiaal het is hoe blijer ik ben.

Reacties

 • Anime nooit gezien, alleen de manga gelezen. Ben wel benieuwd nu.

  Graag zou ik wat meer "objectieve" dingen lezen:
  Zitten hier fillers in?
  Is dat animatie niet wat verouderd, of kan het prima mee met de tijd?
  Is het hetzelfde als de manga?

  Daarnaast zou ik een andere inleiding kiezen, voor de volgende keer. Het maakt je lezer vaak niks uit wat je in je vrije tijd doen, hij of zij komt hier om jouw mening over deze anime te lezen.

  Verder leest het prima weg. Je kunt nog wat letten op netheid en snelheidsfoutjes.
  Op naar de volgende!
 • Zeker mee eens dat er weinig avontuur in zit, maar vond het nog steeds plezierig om te kijken. (probeer de volledige db/dbz/dbgt toch iedere paar jaar volledig te herbeleven)
 • @capt-hb

  Het is idd nog steeds plezierig om naar te kijken ondanks het gevoel van avontuur ontbreekt, daarom heb ik deze saga een 7,1 gegeven ;).

  Tot een jaar geleden keek ik de totale franchise elk jaar opnieuw. Sinds dit jaar niet meer, ben nu wel bezig met de Franchise maar kijk maar één aflevering per dag (en ik zit nu bij de 36ste aflevering van Dragon Ball Z)
 • @Meta_coola

  Oef, dan ben je iig wel een tijdje zoet haha .
 • @capt-hb

  Op deze manier houd de franchise mij 664 dagen zoet. Maar ik heb er al (op het moment van schrijven) 193 dagen op zitten dus nog maar 471 te gaan
 • @Meta_coola

  Ik heb denk ik alleen Dragonball Z gezien. Ik denk dat ik een jaar of 15 was toen dat hier werd uitgezonden en volgens mij heb ik alles wel twee keer gezien. Ik kan me herinneren dat zelfs vaders van mijn vrienden het keken.

  Ik heb geen idee of ik het nu nog steeds leuk zou vinden, maar ik vond het destijds echt vet. Misschien eens een aflevering opzoeken.

  Maar jij kijkt het nu dus in plaats van ieder jaar, ongeveer iedere twee jaar helemaal? Dat gaat het toch een keer vervelen?
 • @Luigi1985

  Ik zou zeggen kijk inderdaad misschien weer eens een aflevering. Misschien vind je het nog steeds leuk.

  Over je vraag of het gaat vervelen. Tot nu toe verveel ik mij nog steeds niet. maar na deze "run" zal het wel weer even duren voor ik opnieuw ga kijken. Ik ben al een tijdje op nostalgische toer, hier voor heb ik onder andere naar Conan the Adventurer, (Cyber)COPS, The Legend of Prince Valiant en King Arthur and the Knights of Justice gekeken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren