1. Anno 1800 wordt misschien een Epic Game Store exclusive

Anno 1800 wordt misschien een Epic Game Store exclusive

Verkoop op Steam wordt op de releasedatum nog stopgezet

Het is nog niet bevestigd, maar het kan zijn dat Anno 1800 ook een Epic Exclusive wordt. De game zou in eerste instantie te downloaden zijn via Steam zodra deze uitkwam, maar de verkoop op het platform wordt na de releasedatum van 16 april alweer stopgezet.

“De verkoop van Anno 1800 op Steam wordt stopgezet na 16 april omdat de uitgever heeft besloten het spel exclusief in een andere pc-winkel uit te brengen”, is op de Steam-pagina van de game te lezen. Steam geeft wel aan dat de game gewoon via Steam verkrijgbaar is voor de mensen die hem al aangeschaft hadden.

Een exclusieve pc-winkel kan hinten naar de Epic Games Store. Het zou niet de eerste keer zijn dat een game vlak voor de lancering overstapt naar Epic. Dit is bijvoorbeeld ook gebeurd bij Metro Exodus en The Division 2, twee games die beide als AAA-games gezien worden. De laatste game waarvan bekend is dat deze is overgestapt is Borderlands 3. Daarnaast heeft Epic, toen The Division 2 overstapte, aangegeven dat er meer titels van Ubisoft naar de Epic Game Store komen. Het ging om titels die komend jaar uit zouden komen en Anno 1800 voldoet aan die criteria.

Anno 1800

Veel gebruikers zijn niet blij met de keuze om games exclusief te maken voor de Epic Game Store. Zowel bij Metro Exodus als bij Borderlands 3 werden de voorafgaande games gebombardeerd met negatieve recensies. Gebruikers wilden via deze weg kenbaar maken dat ze het niet met deze beslissing eens waren.

Waarom Steam-gebruikers zo kwaad zijn heeft uiteenlopende redenen. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld bang dat Epic gebruik maakt van spionage en anderen vinden het weer onhandig dat ze geen gebruik kunnen maken van Steams voorzieningen, zodra ze de Epic Launcher openen. Bovendien zijn mensen bang dat dit het einde is van het Steam-tijdperk en dat het aanschaffen van pc-games in de toekomst via allemaal verschillende kleine sites moet. Dit maakt pc-gamen toch iets onhandiger.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Waar zijn al die krokodillentranen gebleven toen Valve men dwong om Steam te installeren als ze Half-life 2 wilden spelen?
 • @Heer Mida, precies zo kijk ik ook naar het hele epic store discussie. Steam werd ook zo ontvangen. Maar je ziet hoe iedereen alles zo snel vergeet.
 • Epic moet z'n shit nog op orde krijgen. Maar ik vind het echt heerlijk om te zien dat epic veel games agressief wegkaapt bij steam.
 • Mooi hoor, concurrentie.
 • Concurrentie is goed, maar ik snap de frustratie. Ik vind meerdere stores ook vervelend.
 • @CerandoX.nl
  Dit is geen Concurrentie, Dit is wegkopen waar ik en meeste mensen erop tegen zijn.
  Er moet keuzen zijn van platform en wie het beste prijs aanbied, en service
  Dat is Concurrentie.
 • @Darkempire
  Die keuze is er, je kunt er ook voor kiezen om een game niet kopen. Dit is wel gewoon concurrentie. Misschien alleen nog niet echt gunstig voor de consument.

  Ze zouden ook de prijs op Steam kunnen verhogen vanwege de winstmarge van Valve, maar daarmee wek je ook woede op. Daarnaast zouden de uitgevers, net als EA, hun games ook exclusief in hun eigen store kunnen gooien. Daar zit ook niemand op te wachten.
 • @CerandoX.nl


  Er is wel meer keuzen dan 2, Alleen dat de goede weg is is andere vraag, Er zijn extreem veel mensen die het vertikken om via epic-games te doen zoals mij vrienden en omgeving,

  En die zeggen die ze liever op de 3 manier doen dan op de 1 en 2


  En neem aan dat developers hier niet echt blij zijn dus denk dat ze effe achterhoofdje moeten gaan krabben of dit wel goed is voor hun portemonnee en reputatie
 • Grappig hoe kleine kinderen van Fortnite zoveel effect kunnen hebben op de pc-gaming industrie.
 • Sorry maar bericht klopt voor geen meter.. is gewoon te koop op Uplay.. Geen epic store required…. duss…..

  Also epic store zuigt en alles wat wel exclusive daar komt word getorrent

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren