1. PlayStation 4-consoles vallen uit door Anthem-bug

PlayStation 4-consoles vallen uit door Anthem-bug

EA is op de hoogte en is bezig met het oplossen van het probleem

Sommige Anthem-spelers die de PlayStation 4-versie van de game bezitten, melden dat hun consoles crashen tijdens het spelen van de game. Inmiddels hebben meerdere gebruikers al hun digitale versie kunnen retourneren via Sony.

Op de Anthem-subreddit hebben PS4-gebruikers de afgelopen paar dagen hun problemen gedeeld. De originele klacht noemt dat tijdens crashes en foutmeldingen Anthem terugkeert naar het hoofdmenu van de game of zelfs het systeemmenu van de PlayStation 4. Vervolgens hebben meer Anthem-spelers vergelijkbare problemen gedeeld. Volgens die berichten komt het ook voor dat de console compleet uitvalt, alsof de stroomstekker plots eruit is gehaald, waardoor de PS4 enige tijd nodig heeft om de interne database weer te indexeren. In een extreem geval wordt zelfs genoemd dat de PlayStation 4 helemaal niet meer aan kan worden gezet.

Anthem
Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de crashes is. Eigenaars van de digitale versie hebben kennis gegeven dat ze de game hebben kunnen retourneren na contact te hebben opgenomen met de klantenservice van Sony. Het Twitter-kanaal van EA meldt op de hoogte te zijn van de problemen en een onderzoek te zijn gestart naar de oorzaak.

Anthem lanceerde vorige maand met gemengde kritieken. In onze review krijgt de game ook het een en ander aan kritiek voor z'n kiezen. Zo worden een aantal aspecten in de game omschreven als saai en vormen de bugs een enorme drempel. Benieuwd naar het hele verhaal? Je kan de volledige review hier lezen.

Anthem is verkrijgbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze maffe industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • Ea maakt het steeds bonter ongelofelijk wat is EA afgegleden. En het erge is dat de directie nog rijkelijk wordt beloond voor dit wanbeleid. Zou er niet rouwig om zijn als EA niet meer bestaat en verdwijnt uit de industrie. Hun zijn de voorloper van alle ellende in de game industrie games onaf uitrengen van games uitmelken etc etc.
 • @Gamerfan31
  Waarom geef Je alleen EA de schuld, het is ook de schuld van Bioware. Ze hebben 6 jaar ontwikkelingstijd gehad.
 • @DefenseForceNL

  Bioware heeft niet veel in te brengen die hebben EA gezegd dat de game nog niet klaar was. Maar EA heeft het er toch door heen gedrukt. Bioware heeft zo lijkt het niets te zeggen. Tijd dat ze weggaan bij EA of anders zal het bedrijf een droevige dood tegemoet gaan.
 • Tsja dat heb ik ook al 2x gehad met Trials Rising.
 • Holy crap, hoe kan je zo de fout in gaan? Niet alleen een game die ruk en buggy is, maar nu dus ook je console verkloot…

  Serieus, hier zit een team van zogenaamde knappe koppen achter: heeft niemand deze mislukking zien aankomen?
 • Mischien moeten ze dan de controller opladen
 • heb ook een crash gehad, PS sloot zichzelf af en moest weer formatteren ofzo…

  Na behalen level 30 gelijk gestopt, terug naar Destiny. (wat is dat een verademing i.v.m. Anthem).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren