1. Anthem details over gameplay, missies en wereld

Anthem details over gameplay, missies en wereld

Releasedatum en cover van artbook bekend

Mark Darrah, Executive Producer van Anthem gaat al een tijdje los op Twitter. Hij maakt daar veel bekend over gameplay en missies, doordat hij veel vragen van fans beantwoordt. Daarnaast is de releasedate en cover bekend van het artbook "The Art of Anthem".

Gister zei Darrah op Twitter dat een soort sport deel uit maakt van de fictieve wereld van Anthem, alleen kan deze niet gespeeld worden. Dat betekent dus geen potje basketbal in een Javelin-pak.

Er is tevens meer bekend over de verbrandingsmotor die in de Javelin-pakken zit. Zo zijn ze waarschijnlijk bestand tegen water, omdat spelers de mogelijkheid hebben om te zwemmen. Bovendien heeft de motor meer moeite met omhoog vliegen dan omlaag, dus wordt de motor sneller het met het stijgen dan met dalen.

Ook is bekend dat wanneer men een missie uitvoert met een groep hij of zij niet een cutscene kan skippen voor zijn medespelers. Cinematografische momenten kunnen spelers dus niet worden ontnomen. Ook is het niet mogelijk om een gevonden wapen meteen te gebruiken. Men moet eerst terug keren naar de 'Forge'. Tenslotte worden spelers niet doodgegooid met alleen maar actie, aangezien er missies bestaan waar geen gevechten in zitten.

Visuele Schade en 4k

Eerder werd ook bekend dat het mogelijk is om visuele schade uit te zetten. In een scène uit de E3-trailer is te zien dat er nummers tevoorschijn komen wanneer men een vijand beschiet. Deze game-eigenschap komt ook bij The Division voor waar schade ook met behulp van cijfers wordt aangegeven.

Darrah heeft laten weten dat spelers die cijferaanduiding in het menu simpelweg uit kan zetten of zelfs aanpassen door de grote en de transparantie van de cijfers te veranderen.

Tenslotte had Darrah al eerder bekend gemaakt dat het ontwikkelteam nog niet zeker weet of de game in 4K en 60 FPS kan draaien op de Xbox One X.

The Art of Anthem

In ander Anthem nieuws heeft Darkhorse, een stripuitgever die samenwerkt met Bioware, het artbook genaamd "The Art of Anthem" bekend gemaakt. De stripuitgever heeft namelijk de cover vrijgegeven op de website Comicbook.com.

"The Art of Anthem showcases the grandeur and beauty of this dangerous new world. Filled with behind-the-scenes looks at the production of the game, original concept art, and exclusive commentary from developers, the Art of Anthem is a fantastic addition to any gamer fan's bookshelf!", meldt de uitgever op de site.

Het boek is al te pre-orderen op Penguin Random House en Amazon als hardcover, maar ook als e-book. Waarschijnlijk verschijnt het boek ook in de Nederlandse winkels of is te verschepen naar Nederland.

Het artbook verschijnt 26 februari, vier dagen na de release van de game. Deze komt namelijk 22 februari naar de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Op de E3 heeft Jacco Peek de game uitgebreid mogen aanschouwen. In een preview schrijft hij over zijn ervaringen.

Anthem cover artbook
Cover art

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Lijkt me echt een vette game

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren