1. Anthem-speler breekt EA embargo en verliest alle games

Anthem-speler breekt EA embargo en verliest alle games

Demo van Anthem te spelen in februari

Spelers die de gesloten Alpha-versie van BioWare's Anthem mochten spelen van EA, hebben daarvoor een contract moeten ondertekenen waarin stond dat ze niets naar buiten mochten brengen over de game. Spelers die dat wel zouden doen namen een groot risico, zoals één speler heeft ondervonden.

De speler in kwestie mocht van EA in een gesloten Alpha-test meedoen om Anthem te spelen. Om dit te mogen doen, moesen spelers een contract ondertekenen waarin werd verklaard dat ze niets van de game naar buiten te brengen via bijvoorbeeld Twitch of sociale media. De onbekende speler in kwestie besloot toch het contract te breken door Anthem te streamen, maar werd na het opstarten van de game snel gestopt door EA. Het bedrijf sloot de game af én wiste de hele Origin-bibliotheek van de speler. Bekijk hieronder de beelden over hoe het misging met de speler in kwestie.

Anthem-producer Mark Darrah, verklaarde in een tweet hoe snel je in conflict kan raken met het breken van het contract. Alleen al online discussiëren over de gesloten alpha-versie van Anthem kan zorgen voor contractbreuk. EA en BioWare zijn er heel duidelijk over dat er nog niks van Anthem naar buiten gebracht worden in deze testfase van de game.

Na het uitkomen van de demo mogen spelers wel alle beelden naar buiten brengen. De demo is vanaf februari te spelen.

Anthem

Anthem verschijnt op 22 februari 2019 voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • nouja dat was geen echt contract, gewoon dat je de algemene voorwaarden accepteert, niet met handtekening ofzo. Het stond er wel duidelijk in overigens.

  Kan wel wat worden dat anthem, of pakt EA nu ook mijn games af?
 • @Soon.
  Dit is ook gewoon juridisch bindend.
 • Ondanks ik EA een k*'t bedrijf vind, ben ik van mening dat EA hier in zijn goed recht staat.
 • @Meta_coola klopt regels zijn regels. Deze jongen heeft gegokt dat er niks zou gebeuren. Helaas verkeerd gegokt.
 • Belachelijk k*t bedrijf. Sorry maar dit is niet te rechtvaardigen. Dat er consequenties zijn ja dat is prima maar om je al je spellen kwijt te raken. Een dienst moet los staan van een spel. Dat jullie hier boven het terecht vinden snap ik niet. Ik hoop dat dit nog een staartje krijgt.

  Edit: Het is blijkbaar nep. Hij had gewoon een nieuw account aangemaakt.
 • @iRayneNL Niet te rechtvaardigen? Hoogste NDA die ik ooit getekend heb had een boeteclausule van €100.000,-. Ik ben toch echt liever al m'n digitale games kwijt dan dat ik dát moet ophoesten. Als het echt zou zijn en het alles is komt hij goed weg lijkt me.

  Heb je een bron? Ik geloof je graag, maar kan er niets over gegoogled krijgen.
 • Ik kreeg helaas niet de mogelijkheid om de alpha te spelen. Op de xbox moest het via de insider hub maar denk dat ik te laat was met downloaden.
 • Toch niet meer dan terecht dat dit gebeurd? Eigen schuld, dikke bult. Hij wist dondersgoed dat hij niks mocht delen naar buiten toe.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren