1. Loot-systeem in Anthem aangepast met patch

Loot-systeem in Anthem aangepast met patch

BioWare luister naar kritiek

Een nieuwe update voor Anthem verbetert het loot-systeem. Zo wordt het makkelijker zeldzame wapens en uitrusting te bemachtigen.

Afgelopen week was er ophef in Anthem nadat de drop rate van items was verlaagd. De Day One-patch van het spel had de drop rate per ongeluk verhoogd en in een volgende update had BioWare deze onbedoelde verandering dus weer teruggedraaid. Echter vonden veel spelers dat de kans om items en wapens van hoge kwaliteit te krijgen nu veel te laag is.

Ben Irving, hoofdproducent van Anthem, heeft nu in een Reddit-post laten weten dat BioWare geluisterd heeft naar de feedback van de spelers en veranderingen gaat doorvoeren in het loot-systeem van het spel. Inscripties op wapens en uitrustingen worden verbeterd, spelers van het hoogste level kunnen geen 'slechte' items meer krijgen en het gaat minder materialen kosten om een meesterwerk te maken. De update is al vanaf vandaag beschikbaar.

Inscripties zijn bonussen voor de wapens en de Javelin van spelers in Anthem. Deze bonussen komen in allerlei vormen en kunnen invloed hebben op onder andere de hoeveelheid schade, de weerstand tegen een bepaald element en het aantal levenspunten van de speler. Op het moment krijgt elk nieuw wapen of stuk uitrusting een willekeurige inscriptie toegewezen, maar in de nieuwe update heeft elk type item nu zijn eigen poel van inscripties waaruit wordt gekozen. Hierdoor is de kans groter dat spelers items vinden die van waarde zijn.

Ook zorgt de nieuwe update ervoor dat spelers van het hoogste level betere items vinden. Met de update is het namelijk niet meer mogelijk voor spelers van level 30 om items van witte kwaliteit (veelvoorkomende items) en groene kwaliteit (minder voorkomend) te krijgen als beloningen van activiteiten.

Tot slot kost het na de loot-update minder materialen om een meesterwerk te maken. Eerst waren er 25 Masterwork Embers nodig voor zo'n item, maar straks zijn dat er nog maar 15. Dit in combinatie met de verbeterde inscripties moet het makkelijker maken voor spelers om het perfecte wapen te kunnen maken.

Bert was in zijn review niet al te enthousiast over Anthem. Volgens hem zijn updates als deze broodnodig om de game te verbeteren.

Anthem is te spelen op op pc, Xbox One en PlayStation 4

Dit artikel delen

Over de auteur

Ralph van Dodewaard Redacteur bij Gamer.nl en de tafeltenniskoning op de redactie.

Reacties

 • Iemand nog interesse? Nu voor iets meer dan 40 euro
  https://www.budgetgaming.nl/ps4/anthem.html

  :) LOL hoe snel kan het gaan tegenwoordig..
 • @adutchman

  Nu al? :'-)
 • @Piet S.
  ja als je game volledig de grond ingetrapt word door voornamelijk meeloopschapen, dan moet je toch iets verzinnen om 6 jaar ontwikkelingstijd terug te verdienen.

  Tuurlijk, er zijn problemen, maar het is echt niet zo erg als sommige reviewers doen denken! De game krijgt kritiek op punten waar bij andere games vol lof over gesproken word, dus ik snap de keus om de game goedkoper te maken wel…
 • @Soon.
  Ik denk dat het ook wel met de beta te maken heeft gehad. Die voelde niet zo heel spectaculair aan en deze was vlak voor de release beschikbaar. Maargoed, als de game wel goed is/wordt dan ben ik blij met deze verlagingen
 • @adutchman

  Dat is snel. Speel het nog steeds met plezier. LV 26 en mijn power 340.
 • @CyberFl
  Het was voor mij in het begin even doorbijten (tombs missies), maar na dat gedoe is het weer genieten. Ben nog maar level 14, dus nog een eindje te gaan.
 • @adutchman

  Gewoon blijven doorgaan, het is totaal geen slechte game.
 • Precies dat Blue_blade_3

  Ik speel al sinds de Beta, early access etc en de Beta was bar en boos

  Ik vermaak me tot op heden nog zeer goed met deze game. Ja er zijn gegronde kritieken, maar het blijft fantastisch om met vrienden de wereld te verkennen en quest te doen.

  Ben al even lvl 30 en ben blij met deze update :)
 • Mensen trappen de game teveel de grond in zoals al werd gezegd, ik speel het met plezier de closed beta van de Division 2 vond ik minder dan de beta van Anthem ondanks al de Bugs. Speelde van closed Alpha, naar private beta, naar open beta en in mijn ogen werd het alleen maar beter. Mensen verwachten denk ik een vet diep verhaal want het is Bioware denk dat het ook wel mee telt naast het feit dat het van EA is want jah alles van EA is crap.

  Als mensen een "team genoot" zoeken op de PC, mijn GT is DonderFist speel alleen maar de Colossus 😁
 • Hmmm ik denk dat ik hem over een maandje dan toch ga aanschaffen. Ik was erg enthousiast toen ik de eerste trailers zag maar met al die kritiek heb ik hem toch laten liggen.
 • Ik kom moeilijk door de missies heen helaas,ondanks dat ik de gameplay erg goed vind. Na 2 a 3 missies heb ik genoeg voor een dag.Hopelijk boeit ie nu meer na de update dan .

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren