1. Anthem verschijnt in maart volgend jaar

Anthem verschijnt in maart volgend jaar

Plus meer info over nieuwe Battlefield- en Fifa-games

De nieuwe BioWare-game Anthem komt ergens in maart 2019 uit, zo laat Electronic Arts weten.
Het bedrijf maakte de cijfers van zijn vierde kwartaal van het fiscale jaar 2018 bekend en gaf daarna wat details over aankomende games. Daarbij gaf chief financial officier Blake Jorgensen aan dat Anthem in maart 2019 verschijnt op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Een preciezere releasedatum is er nog niet.


Volgens Jorgensen zal Anthem iets compleet nieuws bieden aan spelers, "van een nieuw universum met unieke verhalen van BioWare, tot coöperatieve gameplay, tot een epische en prachtige omgeving die constant verandert rondom de spelers".

Tijdens het gesprek werd ook aangekondigd dat de nieuwe, aankomende Battlefield, waar verder nog niets over bekend is, in ieder geval een singleplayercampagne krijgt.

EA verwacht ook dat de Xbox One en PlayStation 4 eind dit jaar samen in totaal 130 miljoen exemplaren hebben verkocht. Volgens het bedrijf zal de Switch in totaal 30 miljoen keer zijn verkocht aan het einde van dit jaar.

Tot slot bevestigde het bedrijf dat info over Fifa 19 op het EA Play-evenement wordt onthuld. Deze wordt vlak voor E3 gehouden op zaterdag 9 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Nice, ik kijk nog steeds erg uit naar deze game. Wat was die trailer vet op het e3 vorig jaar.
 • @Robskeee
  Precies! En had niet verwacht dat we 'm binnen een jaar al kunnen spelen.
 • Fifa 19 hebben ze de overpowered snelheid aangepakt? 2 hebben ze nu eindelijk het probleem van spelersgezichten aangepakt Het is ongelooflijk dat spelers als Casamiro Oblak Ascension Mertens. etc nog steeds voor geen meter lijken op hun evenbeeld. Ea verdient genoeg aan Fifa. Dus ik zou graag zien dat ze met een appart team de wereld overgaan die dat in orde brengt. Maar mocht dit opnieuw niet zijn gedaan dan skip ik Fifa

  Over Anthem ben benieuwd maar als het een soort van Destiny wordt haak ik af.

  Bf geef mensen wat ze al jaren vragen Bf bad company 3

  Verder verwacht ik zoals altijd dat EA de slechtste e3 presentatie heeft Ik twijfel of ik die ga kijken
 • Dit wordt waarschijnlijk gewoon in alle opzichten een Destiny 2. Het ontwikkelproces is ook net zo hobbelig.
 • Heel erg benieuwd naar dit spel, hopelijk wordt het geen flop zoals Destiny.

  Overigens heeft de PS4 eind dit jaar iets van 80 miljoen verkochte exemplaren en de Xbox zo'n 50 miljoen, nog steeds een groot verschil maar kleiner dan ik had verwacht.
 • @MythicZ
  *Uchuch* Destiny 2!
  De eerste Destiny was niet zo fantastisch als ik gehoopt had, maar blijkbaar meer dan genoeg om er honderden uren mee zoet te zijn. Bij deel 2 is dat in mijn geval niet eens tientalen…
 • @MythicZ

  50 miljoen ? Vorig jaar was het nog rond de 30 miljoen. 20 mil in 1 jaar geloof ik niet echt.

  Wel zijn er 59 mil xbox live users. Alleen das ver verspreid over PC, android, Switch en Xbox.
 • @ShadowhunterrX Nou ja, de PS4 had laatst 79 miljoen verkochte exemplaren, wellicht dat het er aan het eind van het jaar 80/85 miljoen zijn, dan blijven er 50/45 miljoen over. Ik ga alleen uit van de rekensom van EA ;)
 • LLLLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOTTTTTBOXXXES the game…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren