1. Apex krijgt geen wekelijkse content om team te besparen

Apex krijgt geen wekelijkse content om team te besparen

"We blijven bij een game die periodiek content uitbrengt"

De CEO van Respawn, Vince Zampella, heeft aangegeven dat Apex Legends geen wekelijkse content krijgt. Dit om crunch onder werknemers te voorkomen.

Zampella gaf in een interview met Gamasutra aan dat spelers van Apex Legends geen wekelijkse content hoefden te verwachten. “Ons idee was altijd om content uit te brengen in seizoenen en daar blijven we graag bij”, aldus Zampella. Wel geeft hij aan dat er even getwijfeld is hierover. Apex werd namelijk ineens erg groot en populair, maar volgens Zampella gaat het om meer dan alleen content. “We moeten ook kijken naar de levenskwaliteit van het team. We willen het team niet overwerken en daarmee kwalitatief slechte content naar buiten brengen.”

Apex Legends

Op dit moment is Respawn nog steeds bezig met het ontwikkelen van een goed tempo voor het leveren van nieuwe content. Dit gaat ook om de hoeveelheid ervan. Zampella geeft aan dat Respawn er goed van op de hoogte is dat het eerste seizoen te weinig content bevatte. De ontwikkelaar heeft al wel plannen om veel meer content in seizoen twee te kunnen leveren.

Zampella heeft Fortnite niet genoemd in zijn interview, maar het nieuws zit wel dicht op elkaar. Afgelopen week werd uit een artikel van Polygon duidelijk dat werknemers van Epic Games voor Fortnite gemiddeld 70 uur per week draaien. Sommige werknemers tikken zelfs de 100 uur aan. Volgens bronnen zijn sommige werknemers zelfs ontslagen, omdat ze niet in de weekenden wilden werken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren