1. Apex Legends-makers willen ook andere genres verkennen

Apex Legends-makers willen ook andere genres verkennen

Mogelijk via gelimiteerd beschikbare evenementen

Als het aan de makers van Apex Legends ligt, gaat de franchise zich ook uitbreiden naar andere genres.

Dat laat Respawn Entertainments Chad Grenier weten in een interview met Eurogamer. De regisseur van Apex Legends meldt dat er al tot en met seizoen 12 wordt gepland voor de game, maar dat in de toekomst ook andere genres buiten battle royale mogelijk zijn.

"Op dit moment is het een battle royale-game. Als je kijkt naar de toekomst hebben we een hoop gesprekken over of we moeten uitbreiden buiten dat genre." Hij vervolgt: "We hebben een cast met Legends waar mensen van houden - hoe kunnen we die op andere manieren inzetten? Ik denk dat je in de toekomst kunt verwachten dat het spel meer dan een battle royale wordt. We hebben allerlei gelimiteerde evenementen en andere manieren om te spelen. Dat is een prima begin."

Het lijkt er op dat Respawn dus vooral via dlc en uitbreidingen nieuwe speelmogelijkheden aan Apex Legends wil toevoegen, en andere genres zouden daaronder kunnen vallen.

In hetzelfde interview laat Grenier tevens weten dat de nieuwe Apex Legends-map Olympus oorspronkelijk ontworpen was voor een potentiële Titanfall 3. "Die game was op een bepaald moment in ontwikkeling nadat we Titanfall 2 hadden gelanceerd. De map heette toen niet Olympus, maar de stijl van de map wilden we verwerken in een nieuwe Titanfall-game."

Apex Legends is nu beschikbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One - de game verschijnt op 4 november ook op Steam, gelijktijdig met het zevende seizoen.

Apex Legends

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren