1. Apex Legends opbrengst daalt 74 procent in twee maanden

Apex Legends opbrengst daalt 74 procent in twee maanden

Ondanks grootste gratis game lancering ooit

Waar Apex Legends bij de lancering een enorme klapper maakte, zakt de waarde van de game nu steeds verder.

Volgens Superdata heeft Apex Legends in april 24 miljoen verdiend. Dit is aanzienlijk minder voor de tweede opeenvolgende maand. In februari was de opbrengst nog 92 miljoen. Dit betekent dat de opbrengst is gedaald met 74 procent in twee maanden.

Apex Legends

Ondanks de geweldige start, die volgens Superdata de beste start ooit was voor een gratis game, valt de game op dit moment zowel op pc als console niet in de top tien.

De game die het in april wel erg goed heeft gedaan, was Mortal Kombat 11. Deze heeft Fortnite van de eerste plek afgehouden. Eerder deze week gaf NPD nog aan dat Mortal Kombat 11 de op een na bestverkochte game van het jaar is in de Verenigde Staten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Te weinig content updates. Ze moeten gewoon met nieuwe maps komen. Het model volgen van Fortnite waarin dezelfde map elke keer een stukje veranderd lijkt mij geen goed idee, ze moeten gewoon iets anders doen.
 • @CerandoX.nl in een developer "interview" hebben ze eens aangegeven niet de ongezonde content updates van Fortnite willen volgen. Maar uiteindelijk per seizoen in 1x iets willen doen.

  Mij lijkt het gunstiger om het er tussenin te houden. Het hoeft niet wekelijks vernieuwd te worden. Maar kom wel geregeld met iets nieuws ipv het seizoen af te wachten.

  De eerste season pass was ook teleurstellend, hopelijk dat de volgende wat spectaculairder is.

  Ondanks ik niets om cosmetics geef zie ik wel de aantrekkingskracht er van in.. ook daar wint Fortnite, ze kunnen met van alles komen zonder dat het het spel beïnvloed, in AL heb je natuurlijk de "heroes" met ieder z'n eigen ding, daar bouw je niet zo snel iets nieuws omheen, dus alleen maar een ander kleurtje.. en dat trekt niet zo veel als een compleet nieuw uiterlijk
 • @Rynelan87
  Ik heb dat toen gelezen ja, maar er is inderdaad ook een middenweg.

  Ik vind één map over het algemeen gewoon weinig. Daarnaast zou ik ook wel meer modes willen zien. Alcatraz in Blackout is daar een goed voorbeeld van.
 • Ik speel het nog steeds met vrienden, is en blijft een zeer leuke game. Elk spel dat je speelt is wel anders, en je maakt echt de gekste momenten mee haha.
 • Ze moeten het roer omgooien misschien tijd voor titans enzo. En meer afwisseling bijvoorbeeld opeens zombies of zoiets.
 • @darroox
  Niet weer zombies.
 • @CerandoX.nl Grapje !!
 • @darroox
  Lol
 • Waar Fortnite ijzersterk in is is de wisselende content en gamemodes. Apex is een geweldige game maar ik mis deze vernieuwing wel een klein beetje op een of twee wapens en skins na is de game nagenoeg niet veranderd. Wat dat betreft kunnen veel BR games nog wat leren van Fortnite. Vooral hoe het haar spelers vasthoudt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren