1. Apex Legends vraagt minstens 178 euro voor cosmetisch item

Apex Legends vraagt minstens 178 euro voor cosmetisch item

Iron Crown-evenement voegt tijdelijke solo-modus toe

Het Apex Iron Crown-evenement is inmiddels op elk platform van start gegaan. Naast de tijdelijke solo-speelmodus heeft ontwikkelaar Respawn een hoop nieuwe cosmetische items in de verkoop gezet en ze zijn niet goedkoop. Om de Raven's Bite Tomahawk in handen te krijgen, dien je minstens 178 euro uit te geven.

Het gaat hier om twaalf nieuwe epic-items, twaalf legendary-items, een nieuwe valuta en een nieuwe winkel waar deze valuta gespendeerd kan worden. Daarnaast zijn er nieuwe lootboxen en uitdagingen toegevoegd aan het battle royale-spel. Alle nieuwe items zijn middenin het tweede seizoen toegevoegd en aangezien de battlepass van seizoen 2 al erg groot is, lijken deze toevoegingen een beetje veel van het goede.

Het ultieme item dat verkregen kan worden tijdens het Iron Crown-evenement is de Raven's Bite Tomahawk. Deze kleine bijl vervangt het melee-wapen van het Bloodhound-personage en is van Heirloom-kwaliteit. Heirloom-kwaliteit is de zeldzaamste vorm van loot,zeldzamer nog dan Legendary loot. Dit soort loot was voorheen niet te koop, maar nu wel. De vraag is nu, hoe kom je in het bezit van dit luxe melee-wapen? Het antwoord is simpel: betalen.

Voordat je überhaupt kan gaan denken aan dit prachtige kleine bijltje, moet je eerst in namelijk bezit zijn van alle Iron Crown-items. De enige manier om de Iron Crown-items te verkrijgen is door middel van het openen van Iron Crown Packs, of te wel, lootboxen. Één Iron Crown Pack kost 700 Apex munten, wat gelijk staat aan zeven euro. Om alle items te verkrijgen moeten er 24 Apex Packs gekocht worden, dat brengt ons op een totaal van 168 euro. Voor dat bedrag ben je in het bezit van alle items die nodig zijn om het ultieme wapen te kunnen krijgen. Nu verwacht je misschien dat voor dit geld de Ravan's Bite Tomahawk van jou is? Maar nee, nu mag je hem pas kopen, voor tien euro. Al met al kost het spelers dus maar liefst 178 euro om het melee-wapen van Bloodhound een visuele upgrade te geven.

Ontwikkelaar Respawn is eigendom van uitgever EA en deze gigantische uitgever staat erom bekend dat het graag gebruik maakt van microtransacties. Tot nog toe leek het erop dat deze EA-'norm' niet toegepast zou worden op andere Apex Legends en Titanfall, maar blijkbaar kon de uitgever het toch niet laten.

Apex Pack

Eerder werden er al speciale Heirbloom-items aan de normale Apex Packs toegevoegd. Normale Apex Packs kosten ruwweg één euro per stuk en de kans op een Heirbloom-itemset is minder dan één procent. Respawn heeft echter wel de garantie gegeven dat spelers sowieso één Heirbloom-itemset per 500 Apex Packs ontvangen.

Apex Legends

Veel bekende streamers, zoals Dr. Disrespect en Shroud, hebben zich al uitgelaten over deze absurd hoge prijzen. Het is nog maar de vraag of EA en Respawn zich hier iets van aan gaan trekken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Belachelijk weer helaas.
 • Dit is echt te gek voor woorden. Het ergste is nog dat streamers dit nog gaan kopen ook en daarmee de wat minder slimme medemens ook mee zal krijgen.
 • ja, laat het leegtrekken van je zuurverdiende centjes maar beginnen.

  Off-Topic:
  Ik vind het steeds erger worden met die lootboxen, microtransacties en weet ik veel wat nog meer. Vroeger had je een spel 80 gulden (voor degene die gebroren zijn na 2002 en dat niet weten, dat was het betaal middel voor we als Nederlanders naar de euro munteenheid gingen) en dat was het. Geen DLC, geen microtansacties, punt.

  Nu de DLC erbij is gekomen, dan denk ik van "okee, het mag wat goedkoper voor sommige items". Maar nu het ZOOO gigantisch uit de hand loopt vind ik games niet eens meer leuk worden. ik snap dat ze er aan moeten verdienen, maar 178 euro neerleggen voor een hakbijltje?! nee dank u

  ik ben haast geneigd om mijn NES weer aan te sluiten en daarop te gamen
 • Heb niet snel een hekel aan een Publisher maar EA slaat echt alles. Wat een geldwolven zijn dat zeg.
 • Wauw. En zo lang er mensen zijn die dit kopen, blijven bedrijven dit ook doen.
 • Welkom in het digitale tijdperk
 • Take my moneeeeeey!!!
 • Die prijzen zijn belachelijk, maar zolang het cosmetisch blijft vind ik het prima. In Apex Legends hoef je niets te investeren om te kunnen spelen en je bent niet in het nadeel als je niets investeert. Daarnaast is de game gratis, als ze nieuwe wapens in loot boxes stoppen, dan kun je zonder verlies stoppen, met uitzondering van het verlies in tijd uiteraard.

  Wat Activision en Treyarch met Black Ops 4 hebben gedaan is veel erger. Je betaald eerst 50-60 euro voor de game en dan 40-50 euro voor de Season Pass. Vervolgens introduceren ze compleet nieuwe wapens (dus geen variants of cosmetics), achter unlock paths (Tiers), in de vorm van seizoenen. Als de seizoenen zijn afgelopen komen die wapens in loot boxes (Reserves) en nu hebben ze wapens direct in loot boxes gestopt. Dit verziekt gewoon de hele balans van een spel en daardoor het spel. Ik zeg niet dat je niet competitief kunt zijn, maar iedereen moet toegang hebben tot dezelfde wapens ongeacht hoeveel tijd of geld ze in de game hebben gestopt, anders klopt de balans gewoon niet.

  Daarnaast liegen ze vaak over de roadmap van de CoD-games. Vaak zeggen ze dat de loot boxes cosmetics only blijven en een paar maanden later klopt dit niet meer. Dit zou strafbaar moeten worden of je zou in ieder geval een deel van je geld moeten terugkrijgen.

  Infinity Ward en Raven hadden wel een redelijk eerlijk systeem. Je kunt daar gewoon voor de wapens sparen met de "parts" die je krijgt uit loot boxes.
 • Het probleem is dat streamers geld krijgen en heeeel toevallig de mooiste items winnen. Kinderen kijken en willen dit dan ook. Ondertussen kan digitaal alles keurig bijgehouden. Om te kotsen dit.

  Als volwassene is het nu makkelijk zeggen: fuck it. Pleur op. Maar toen ik 12, 13 was, wilde ik ook meuk hebben. Je bent gewoon veel meer beinvloedbaar en EA maakt daar gretig gebruik van.
 • Hahahaha, wat mooi is aan deze situatie is dat ze het spel zo in de markt hebben gezet dat iedereen eerst helemaal lyrisch was over hoe speelbaar het was zonder microtransacties. Om vervolgens iedereen die het spel graag wil blijven spelen plat te bombarderen met microtransacties om “bij te blijven”. Je investering in dit spel (emotioneel) kan nu alleen op hetzelfde niveau blijven als je meer investeert (in geld). En dan ga je dus in een emotionele bui geld uitgeven en is de uitgever blij….

  Ik vind het echt zo jammer dat de videogame industrie deze vorm heeft aangenomen.
 • @Pyaan123
  Straks kun je ook cosmetische items kopen voor series. Kun jij bepalen hoe de personages eruit zien.
 • Hoe komt het toch in ze op om zoiets zo verschrikkelijk duur te maken. Smh
 • Gewoon belachelijk zoveel geld uitgeven voor 1 item…
  Maarja als mensen blijven kopen dan blijven ze dit doen
 • Zeg nee tegen lootboxes!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren