1. Apple Arcade vanaf 19 september beschikbaar

Apple Arcade vanaf 19 september beschikbaar

Franchises als Rayman, ChuChu Rocket en Pac-Man aanwezig

Vanaf 19 september is Apple Arcade beschikbaar. De service kost 4,99 euro per maand.

Dat heeft Apple aangekondigd op zijn evenement gisteravond. Het abonnement van 4,99 euro stelt maximaal zes gebruikers in staat om het account te delen. Daarbij is de eerste maand gratis.

Op lancering komen er meer dan honderd games beschikbaar voor de service, en elke maand worden er nieuwe titels toegevoegd. Onder de games die werden aangekondigd, vallen ChuChu Rocket Universe, Enter the Gungeon, Pac-Man Party Royale, Rayman Mini, Shantae and the Seven Sirens, Skate City, The Enchanted World en Sayonara Wild Hearts.

Onder eerder aangekondigde Apple Arcade-titels vallen Beyond a Steel Sky, Little Orpheus van The Chinese Room, Spidersaurus, Hot Lava van Klei Entertainment, Sonic Racing en Overland van Finji.

Konami komt daarnaast met een nieuw deel in de klassieke Frogger-franchise, genaamd Frogger in Toy Town. Ook Capcom heeft een exclusieve game in petto: Shinsekai: Into the Depths, waarin spelers een onderwaterwereld verkennen. Various Daylife is een nieuwe game van het Square-Enix-team achter Octopath Traveler.

Apple Arcade komt beschikbaar op iPhone, iPad, Mac en Apple TV en krijgt een gecureerd aanbod aan spellen die spelers naar hun apparaat kunnen downloaden via de App Store. Daardoor zijn de games ook offline speelbaar. Games op deze service hebben geen advertenties of in-app aankopen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik heb niet echt interesse, jullie wel?
 • @CerandoX.nl
  Nee, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een aankondiging als Stadia ben ik hier totaal niet van onder de indruk.
 • @Gaaiz

  Heb het eigenlijk bij beide. Zelfs stadia kan me nog niet echt imponeren
 • @aleksj123
  Imponeren is een groot woord ja. De techniek er achter vind ik erg interessant en ik volg graag Stadia nieuws.
  Maar zelf gebruiken (los van testen van de gratis dienst) zal ik het niet doen.
 • @Gaaiz
  Het verdienmodel van Stadia is scheef en daarnaast hebben we nog geen 4K/60fps beelden gezien, dus ik heb hetzelfde bij Stadia.
 • Wat een prijzen weer.. 809 euro voor de goedkoopste iPhone. De prijzen in deze industrie zijn gigantisch gestegen.
  Naar mijn mening mogen de prijzen ook wat omhoog bij consoles, zolang de goedkope optie ook beschikbaar blijft. Ik vind het totaal geen probleem om 800 euro neer te leggen voor een console. Een apparaat wat je net als een telefoon dagelijks gebruikt.
  Prijzen als 1609 euro (duurste iPhone) zouden dan weer belachelijk zijn.
 • @Gaaiz

  Het is echt duur hè die telefoons. Moet wel zeggen dat tegenwoordig mijn computer zelden nog gebruik en mijn iPad zelfs al weggegeven heb, dus bijna alles op mijn telefoon doe (behalve werken). In dst opzicht vind ik dat het de aankoop van een dure telefoon wel rechtvaardigt, maar nog meer camera’s etc vind ik geen reden om nieuwe telefoons te kopen en nog meer geld uit te geven. Ben een beetje van de hype af. Mijn huidige telefoon doet precies wat ik wil en nodig heb.
 • @Luigi1985 Naar mate je ouder wordt geef je niet meer veel op dat soort nieuwe spullen merk ik. Ik heb nog een iPhone 7 plus en die volstaat meer dan prima. Een aantal jaar geleden wilde ik graag de nieuwste telefoon hebben, maar het boeit me gewoon niet meer. Gamen doe ik al helemaal niet op mijn telefoon, dus waarom zou ik een nieuwe willen.

  Werkt een beetje hetzelfde met nieuwe consoles. Uiteindelijk wil ik wel een keer vernieuwen, maar alleen graphics doen me niets meer. Denk toch een leeftijd dingetje.
 • @dewokkel
  Ik denk dat dit bij jou persoonlijk is, genoeg mensen die hier anders over denken. ;-)

  Ik overweeg mijn aankopen wel meer dan voorheen.
 • @dewokkel
  Mijn drang naar nieuwe telefoons is ook veel minder, maar dat komt meer omdat "oudere" telefoons prima doen wat ik wil. Dit lijkt mij niet leeftijd gebonden.
  Waar per generatie het verschil al in browsen te zien was, is dat nu niet het geval. Je kunt misschien grafisch zwaardere games spelen op je telefoon, maar daar heb ik geen behoefte aan en een Switch voor. De enige reden voor mij is de upgrade van camera kwaliteit.

  Qua audio/video geef ik echter veel meer geld uit dan voorheen. Dan vind ik het fijn als mijn console ook mee gaat qua beeldverbeteringen.
  Ik kan natuurlijk ook een dikke PC neer zetten naast de TV, maar mijn vrienden spelen voornamelijk op console dus hang ik daar ook rond. Ook vind ik lekker achteruit op de bank met een controller vaak prettiger dan toetsenbord/muis.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren