1. Apple: 'Epic vroeg om speciale deal'

Apple: 'Epic vroeg om speciale deal'

De ruzie gaat verder

In de strijd en het juridische gevecht tussen Apple en Epic om de afdracht van dertig procent over de inkomsten van in-app aankopen, heeft Apple een brief van Epics Tim Sweeney gepubliceerd. Volgens Apple vroeg Epic om een eigen deal.

De populaire game Fortnite is uit de App Store verwijderd nadat de game een betalingsoptie aanbood die Apple's winkel omzeilde. Epic diende vervolgens een rechtszaak in om de rechter te vragen het verwijderen van de game ongedaan te maken en te voorkomen dat ontwikkelaarsaccounts werden stopgezet. Apple heeft nu op die aanklacht gereageerd met stukken die zijn ingediend bij de rechter.

Een van de bewijsstukken die Apple aanvoert, is een brief van Epics CEO Tim Sweeney van 30 juni. In de brief vraagt Sweeney om Epic twee specifieke opties te geven op iOS-apparaten. "Concurrerende betalingsopties anders dan die van Apple, zonder Apples kosten, in Fortnite en andere software van Epic Games" en "een concurrerende Epic Games Store-app die verkrijgbaar is via de iOS App Store en directe installatie." Apple reageerde afwijzend op deze vragen, waardoor de ruzie uiteindelijk escaleerde.

Het is opvallend dat Epic om een eigen deal heeft gevraagd, omdat Epic zegt de strijd te zijn begonnen om de monopolie van Apple af te breken. Tim Sweeney noemt de beschrijving van Apple 'misleidend' en wijst op een van de zinnen in zijn brief: "We hopen dat Apple deze opties ook beschikbaar maakt voor alle iOS-ontwikkelaars om de verkoop en verspreiding van software op het iOS-platform zo open en concurrerend te maken als op pc."

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

  • Hoe langer dit duurt hoe meer Epic Games zichzelf in het nauw drijft. Hoop nog steeds dat Epic flink op zijn bek gaat door hun eigen regeltjes te maken. Blijf vooral dit soort artikelen maken is om te smullen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren