1. Apple halveert commissie App Store voor veel ontwikkelaars

Apple halveert commissie App Store voor veel ontwikkelaars

Nog 15 procent

Kleine ontwikkelaars hoeven nog maar 15 procent van hun omzet af te staan voor hun verdiensten in de App Store. Apple heeft daarvoor een App Store Small Business Program aangekondigd.

Voorheen moesten alle ontwikkelaars van apps dertig procent van hun inkomsten overdragen aan Apple. Die commissie wordt nu dus gehalveerd voor kleinere bedrijven. Het gaat om ontwikkelaars die in totaal minder dan een miljoen dollar per jaar verdienen in de App Store. Volgens Apple gaat dat om de 'grote meerderheid' van de bedrijven.

De commissie ligt de laatste tijd onder vuur, met name door een slepende rechtszaak tegen Epic. Die ontwikkelaar weigerde nog aan de regels van Apple te voldoen en introduceerde een eigen betaalmiddel in Fortnite. De nieuwe regels zijn echter niet van invloed op grote bedrijven als Epic.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren