1. Arkane: "Dishonored-reeks is nu aan het rusten"

Arkane: "Dishonored-reeks is nu aan het rusten"

Toekomst van de franchise is onbekend

Volgens ontwikkelaar Arkane Studios is de Dishonored serie "nu aan het rusten".

Dat bevestigt lead designer Ricardo Bare aan VG24/7 tijdens QuakeCon. "Ik kan niet zeggen wat de toekomst inhoudt (voor de game), alles kan gebeuren." Het is dus niet duidelijk wat de toekomst van de franchise is na het tweede deel en diens uitbreiding.

Wat de volgende game wordt van Arkane, kon Bare ook nog niet onthullen. "We vinden diepe werelden en verhalen vertellen via de omgeving belangrijk. We gaan altijd gebieden ontwerpen waarbij je het gevoel hebt dat je op bezoek bent, of dat nu Dunwall of Talos 1 is. Het is minstens zo belangrijk als de speler zelf of de personages die je ontmoet."

De originele Dishonored verscheen in 2012 en het vervolg in 2016. Beide games werden goed ontvangen, maar het vervolg en diens uitbreiding Death of the Outsider wisten niet de verkoopaantallen van het origineel te bereiken.

Dishonored

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Dat is juist goed. Sommige series zouden dat ook moeten doen denk hierbij alleen al aan Gears en Forza
 • @kaassoufleeisback De diepe verhalen en werelden missen inderdaad in Forza.
 • @CerandoX.nl

  Nee maar Forza is wat het is..maar waarom moet je als Xbox jaren lang Forza games eruit poepen. En waarom weer gears terwijl Gears 4 al liet zien dat de serie een flinke metamorfose moet ondergaan.


  Microsoft melkt hun 3 grote franchises zo uit dat veel mensen er klaar mee zijn. Een jaar of 5 rust voor beide series zal goed zijn
 • @kaassoufleeisback
  Totaal geen moeite met herhaling van Forza. De 2 jaar cyclus die er is tussen motorsport delen en horizon delen is niet heel lang maar ook niet overdreven snel voor mij. Wellicht dat het door het afwisselen en delen van de forzanaam tussen en horizon en motorsport wel zo overkomt. Gezien het updaten van auto's voor mij als autoliefhebber zit ik totaal niet te wachten op 3-4 jaar tussenpozen of langer. Ik rijd graag in mijn eigen auto als het kan en die kans wordt dan steeds kleiner.

  Met een game als gears vind ik dat je een beter punt maakt al zit ik er toch nog op te wachten gezien de kwaliteit van de serie altijd wel op orde is.
  Ik heb trouwens nooit geweten dat jij zo'n autoliefhebber en racegamestype was joh
 • Ik vind het iteratieschema van Forza geen enkel probleem. Die reeks blijft kwaliteit behouden en de serie levert m.i. de beste racegames op die er momenteel te koop zijn. Zolang dat zo blijft, zie ik geen reden waarom er niet het ene jaar een Motorsport- en het jaar erop een Horizon-deel uit mag komen. Je hoeft ze ook niet allemaal te kopen, hè.

  Een nieuwe GoW hoeft van mij ook niet per se, maar het is nu niet alsof Sony, Nintendo of andere uitgevers ook niet graag nieuwe delen van succesvolle series uitbrengen. Het is zeker niet zo dat er net zo vaak een GoW verschijnt als een AC of CoD of iets dergelijks.

  Vergeet niet dat Dishonored 2 ook niet goed verkocht, GoW en Forza doen dat nog wel.
 • Aan één kant zeg ik jammer aan andere kant iets laten rusten is ook niet erg al is het ook verre van een ramp als ze door zouden blijven gaan, zoals het gezegde gaat je hoeft niet ze te kopen ;) . Sowieso vind ik wel een vervanging voor Dishonored of welke game Franchise dan ook en daarbij hebben we de oude delen nog ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren