1. Art director Battlefield 5 werkt nu bij Metroid-ontwikkelaar Retro Studios

Art director Battlefield 5 werkt nu bij Metroid-ontwikkelaar Retro Studios

Gaat waarschijnlijk werken aan Metroid Prime 4

Retro Studios heeft nieuw talent binnengehaald in de vorm van Jhony Ljungstedt, de voormalige art director van Dice.

Ljungstedt werkte bij Dice onder andere aan Battlefield 5, Mirror's Edge: Catalyst en Medal of Honor (2010). Retro Studios zocht al een jaar naar iemand om de positie van art director op te vullen, en dat is nu dus Ljungstedt geworden.

Hoewel niet officieel bekend is gemaakt waar Ljungstedt aan gaan werken, wordt verwacht dat hij zich gaat bezighouden met Metroid Prime 4. De Switch-game is al geruime tijd in ontwikkeling, maar eerst bij een andere studio. Vorig jaar werd de ontwikkeling geschrapt en opnieuw gestart, ditmaal bij Retro Studios. De ontwikkelaar is ook verantwoordelijk voor de drie voorgaande Metroid Prime-games.

Metroid Prime 4

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nou hij heeft niet echt aan goede games gewerkt. Als ik de lijst zie. Hopelijk vericht hij beter werk bij Retro studio's.
 • @smaakmaker

  Hij heeft aan zo’n beetje de hele Battlefield serie gewerkt…een koekenbakker zal het dus wel niet zijn. Al is het wel zo dat bij Nintendo iets meer gevraagd wordt voor hun AAA games.

  Wat nu wel duidelijk is geworden is dat Prime 4 meer actie georiënteerd lijkt te worden dan de eerste 3 delen. Lijkt me een goede zaak om Metroid meer te richten op de fps gamer.
 • @Ramirez

  Ik zeg ook niet dat het een koekenbakker is. Maar de games die in dit artikel genoemd werden waar hij aan gewerkt heeft waren niet de beste games.

  Maar ik ben benieuwd wanneer we iets van de game te zien krijgen. Want de eerste drie delen zijn erg goede games . En deel 1 behoort tot de beste games ooit gemaakt. Ben benieuwd of die game van een zelfde kwaliteit worden.

  En ik ben ook benieuwd of er dit jaar hun vorige project nog uit gaat komen. Ik vind het wel raar dat Nintendo ze niet na Tropical Freeze gevraagd heeft om een nieuwe DKC te maken. Maar om ze een nieuw ip te laten maken wat de laatste geruchten waren. Want Retro heeft in het Gamecube tijdperk al meerdere malen geprobeerd nieuwe ip's te maken maar die zijn allemaal mislukt.

  Dus als Nintendo gewoon eind 2013 hun had gevraagd te werken aan een nieuwe DKC had die game 3 jaar later klaar geweest. En hadden ze die op een goed moment uit kunnen brengen. En hadden ze eind 2016 gelijk het project Metroid Prime 4 aan Retro studio's kunnen geven. En was de game nu klaar geweest. Dus er zijn als het Retro studio's betreft een hoop dingen niet goed gegaan. Maar of er moet dit jaar een game van hun nog uitkomen. Dan snap ik dat het project Metroid Prime 4 niet gelijk aan Retro is gegeven.
 • @Ramirez
  Ik zie Metroid meer als explore/puzzels. Schieten is tof bij eindbazen maar ik wil niet een 13 in een dozijn shooter.
 • @blue_blade_3

  Helemaal met je eens. Metroid Prime 4 moet niet een echte fps worden
 • @smaakmaker

  Voor mij geldt.

  a. Het moet een metroidvania blijven. Dus steeds meer abilities, dat je steeds meer kunt bereiken op de wereldkaart.
  b. De sfeer moet metroid blijven. Dat eenzame op een verlaten mysterieuze plek. Muziek, graphics alles wat eraan bijdraagt.

  Als ze bovenstaande kunnen behouden vertrouw ik Retro en Nintendo verder wel met de richting, meer shooter of exploratie.
 • @Newgamessuck Ja precies dat moet het worden. Dat was ook zo goed aan de eerdere delen. Dus hopelijk kunnen ze dat opnieuw bereiken.
 • @smaakmaker

  Kijk wel uit naar deze game. Maar vrees dat de game niet any time soon uitkomt. Als hij maar goed wordt.
 • @Newgamessuck Nee ik ben bang op zijn vroegst voorjaar 2022, Daarom wat ik mijn eerder bericht heb gezegd. Wat is er toch mis gegaan omtrent Retro Studio's Of er moet dit jaar nog een game uit komen waar ze in 2016 mee zijn begonnen. Anders heeft Nintendo de zaken bij Retro studio's en deze game echt verkeerd aangepakt.
 • @smaakmaker

  Of Retro Studios heeft z'n zaakjes zelf allemaal niet op orde. Dat lijkt me een stuk aannemelijker. :)
 • @Piet S.

  Maar als Retro het zelf niet op orde heeft. Dan is het een risico om hun dit project te geven.
 • @smaakmaker

  Ja kaas er zal vast wel het een en andere mis zijn gegaan, maar laten we maar niet doen alsof we het allemaal wel beter wetenm
 • @Shuckles
  Ik had al zo vermoeden dat hij het was. Er is maar 1 persoon die zen mening als feit beschouwd.
 • @ShadowhunterrX

  Klopt ik ben het ook. Ik vind het erg overdreven dat het account van Kaassouflee nog steeds geblokkeerd is meer dan een jaar lang. Dit terwijl ik zet iets te vaak mijn mening als een feit neer dat klopt.. Verder gedraag ik mij gewoon onder dit account. En ik stoor mensen verder niet dus laat het account gewoon open.
 • @smaakmaker

  Welkom terug gozer. Laat je niet gek maken. Ik zie dat je reacties (tot nu toe) wat beter zijn dan toen.
 • @Newgamessuck

  Dank hopelijk kan ik ook gewoon blijven nu. En nee ik laat me niet meer gek maken haha.
 • @smaakmaker

  Nintendo heeft waarschijnlijk eerst orde op zaken gesteld en ze daarna betrokken bij het MP4 project. Dat zou best logisch zijn. :)
 • @Piet S.

  Zou mij ook niets verbazen als ze DKCR3 al een tijdje af hebben en Nintendo wacht deze uit te brengen. Net als dat er geruchten zijn dat prime trilogy allang klaar is voor release.

  Maar idd interessante zaak wat retro al die jaren heeft gedaan.
 • @Newgamessuck

  Ik ben ook wel benieuwd ja. :)
 • @Newgamessuck
  Ik denk ook zoiets. Je ziet bij veel Nintendo games/dlc dat ze gewoon binnen drie maanden uitkomen na aankondiging of gewoon zelfs onverwacht paf online.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren