1. Artikel over zelfmoordpoging door Fortnite blijkt betaald

Artikel over zelfmoordpoging door Fortnite blijkt betaald

Journalist gaf geld voor het heftigste verhaal

Eurogamer heeft een email onderschept waarin te lezen is dat een negatief verhaal over Fortnite in The Daily Mirror is betaald om de game in een negatief daglicht te zetten. Journalist Matthew Barbour betaalde ouders om Fortnite als oorzaak aan te wijzen van de zelfmoordpoging van hun zoon.

In het artikel wordt beschreven hoe Carl Thompson uit Preston, een gewijzigde naam om anoniem te blijven, een poging tot zelfmoord doet als gevolg van het spelen van Fortnite. Thompson zou speed gebruiken om eindeloos door te kunnen spelen en geld van zijn ouders stelen om nieuwe skins en wapens aan te schaffen. In april zou hij een zelfmoordpoging hebben gedaan, omdat hij zijn leven niet meer op de rails kreeg.

Het artikel werd sterk bekritiseerd op social media omdat het andere potentiële oorzaken voor de zelfmoordpoging volledig buiten beschouwing laat. Matthew Barbour, de schrijver van het artikel, blijkt via het platform ResponseSource 300 pond te hebben geboden om 'een zo sterk mogelijk verhaal' over een kind dat is verslaafd aan Fortnite te mogen schrijven. Eurogamer onderschepte onderstaande email van Barbour.

In het verleden betaalde de journalist al eerder voor negatieve, deels verzonnen verhalen voor verschillende media. Onderstaande ex-Eurogamer-medewerker Chris Bratt onderschept al eerder een email voor een verhaal over Pokémon Go. The Daily Mirror heeft nog niet gereageerd op de kritiek.

Recent werd gameverslaving erkend als ziekte door de WHO.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Niet echt een verrassing. Je zou zeggen dat dit soort dingen alleen maar in Noord-Korea of Rusland voorkomt. Helaas heeft de mainstream media hier de laatste jaren ook een agenda in overdrijven of verdraaien van dingen. Het heeft niks meer met journalistiek te maken tegenwoordig. Dan heb ik niet alleen over pownews, maar ook over de NOS.
  • Nu vind ik fortnite echt 3 keer kut. Maar hoe mentaal ziek kun je zijn om een game of wat voor media dan ook op deze manier in een slecht daglicht te laten zetten.
  • @Meta_coola pubg devs
  • @Richh
    En hoe is dat logisch?
  • pak dan gewoon een concerta'tje… beetje speed scheppen tijdens het gamen lijkt mij niet verstandig.
  • Verbannen van media deze man

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren