1. Assassin’s Creed 3 Remastered verschijnt eind maart

Assassin’s Creed 3 Remastered verschijnt eind maart

Spel komt ook los verkrijgbaar

Assassin's Creed 3 Remastered is vanaf 29 maart verkrijgbaar - ook als losstaande game.

De remaster van de game komt naar pc, PlayStation 4 en Xbox One. Er gingen voorheen geruchten over een Switch-versie - een online retailer plaatste boxart van deze versie - maar deze is vooralsnog niet aangekondigd.

De remaster werd eerder al aangekondigd als onderdeel van de seizoenspas van Assassin's Creed Odyssey, maar nu is bekendgemaakt dat het spel ook los verkrijgbaar komt.

Assassin's Creed 3 verscheen in 2012 voor de PlayStation 3, Xbox 360, pc en Wii U en was de vijfde grootschalige AC-game. De game speelt zich af in de achttiende eeuw tijdens de Amerikaanse Revolutie. De remaster heeft 4K- en HDR-opties op PS4 Pro, Xbox One X en pc. Hieronder is een vergelijkingsvideo te bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Deze game is prima geschikt voor mensen met slaapproblemen.
 • @benjaminben

  Vooral de eerste 5/6 uur, daarvan valt iedereen in slaap.
 • Van begin tot eind één van de beste en leukste AC games ooit. Mooi dat ik hem van af 29 maart kan spelen.
 • @Meta_coola

  Wat is jou ranking van AC games dan als.ik vragen mag?
 • @Shuckles

  01 AC Odyssey (9,6)
  02 AC IV Black Flag (9,5)
  03 AC Origins (9,5)
  04 AC Syndicate (8,9)
  05 AC Brotherhood (8,8)
  06 AC III (8,5)
  07 AC Rogue (8,5)
  08 AC Revelations (8,3)
  09 AC II (8,3)
  10 AC Unity (8)
  11 AC Liberation (8)
  12 AC I (7,8)
  13 ACC India (5,5)
  14 ACC China (5)
  15 ACC Russia (4,5)
 • @Meta_coola

  Qua thematiek en innovatie vind ik dat AC2 toch wel hoger hoort te staan dan bijvoorbeeld AC3. Maar ik wens je i.i.g. veel plezier met de remaster
 • @Meta_coola

  Waarom? Wat vind jij er zo vet aan? Ik vond hem echt tergend saai, het hoofdpersonage was echt een stuk hout zonder persoonlijkheid naar mijn mening.
 • @benjaminben

  Ik vind het verhaal van deel 3 heel erg goed. Ratonhnhaké:ton is redelijk saai (maar als indiaan die heel erg naïef is juist heel erg goed is neergezet ) maar nog steeds beter dan Altair (deel 1 Altair althans, Revelations Altair heeft juist wel meer charisma dan Ratonhnhaké:ton). En de eerste helft dat je voor
 • Op UPlay zeggen ze dat ze daadwerkelijk de gameplay hebben vernieuwd bij deze remastering. Ik ben benieuwd.
 • Zitten hier ook de dlc's bij?

  @Meta: opmerkelijk dat jij als AC-fan Oddysee en Origins zo hoog hebt staan. Vond het leuke games, maar ze missen voor mij de AC vibe van bijvoorbeeld deel 1 of Brotherhood.
 • @Gewoonfox

  Origins geeft mij juist weer het gevoel van mysterie zoals ik dat ook bij deel 1 en daardoor heb dus ook bij Origins een AC vibe. En Odyssey geeft mij juist weer een perfecte AC vibe omdat er zo hevig word gefocust op de isu artifacts en een secret order.

  De isu en hun artifacts vind ik belangrijker dan de Assassins en de templars. Zonder de isu zou het gelijk minder Assassin's Creed zijn terwijl de Assassins ( en templars) niet perse in de game hoeven te zitten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren