1. Assassin's Creed-bedenker: 'Natuurlijk ga ik Amsterdam: 1666 nog maken'

Assassin's Creed-bedenker: 'Natuurlijk ga ik Amsterdam: 1666 nog maken'

En Assassin's Creed 3 zette hij na twee uur uit

Assassin's Creed-bedenker Patrice Désilets vertelt in een interview met InsideGamer dat hij Amsterdam: 1666 nog gaat afmaken. Ook laat hij zich uit over de huidige Assassin's Creed-games en zijn werk als consulent voor verschillende games.

Toen we hem vroegen of hij Amsterdam: 1666 nog gaat maken en hoe het eruit zal zien antwoordde hij:

'Het gaat er geweldig uitzien! Wat denk je dan? Dat het eruitziet als poep? Ik heb gevochten met een internationaal bedrijf om de rechten terug te krijgen, dus natuurlijk ga ik de game maken. Ik ga een game maken die zich afspeelt in Amsterdam in 1666, waarvoor ik al een week naar Nederland ben geweest tijdens Koninginnedag. En met Ancestors wordt het makkelijker voor me om die game te maken, want in tegenstelling tot bij THQ heb ik een eigen set tools. Ik doe die aap gewoon een cape om.

Dus we zijn dichterbij Amsterdam: 1666 na Ancestors dan ik bij THQ was. Het is mijn game over de duivel. Sorry dat het in Amsterdam is, maar als cliché past de stad bij de duivel. In de Frans-Canadese cultuur is de duivel een zeer prominent figuur, dat is iets Katholieks. De game draait dan ook om je innerlijke duivel waar je mee opgescheept zit.'

Désilets werkte aan Amsterdam: 1666 bij THQ totdat de uitgever failliet ging. Daarna kocht Ubisoft de rechten van de game en heeft hij in 2016 de rechten met veel pijn en moeite teruggekregen. Onderstaande gameplayvideo geeft een indruk van hoe de originele visie van de game was.

Assassin's Creed

Ook laat Désilets weten dat hij geen harde mening heeft over de huidige Assassin's Creed-games.

'En over Assassin’s Creed zelf gesproken: ik vind er niets van. Ik heb ze niet meer gespeeld sinds de delen die ik zelf heb gemaakt. Ik heb Assassin’s Creed 3 na twee uur uitgezet, want het voelde als werk. Ik dacht steeds: ze hadden dit anders kunnen doen, ze hadden dat beter kunnen doen. En je moet in het achterhoofd houden dat die game maar anderhalf jaar na mijn vertrek uitkwam en aanvankelijk was ik nog creative director, dus het voelde echt als werk.

Opeens kon ik zelf niets meer aan de game veranderen, dus ik beleefde er geen lol aan. Ik weet wel dat ze nu een hoop hebben veranderd, maar het is nu hun game. Ik geef er eerlijk gezegd niets meer om, ondanks dat ik zonder dollen minimaal een keer per week een bericht krijg van een fan dat ik terug moet komen. Ik kom niet terug. Behalve, zoals ik eerder voor de grap zei, als ik een miljardair wordt met Panache en Ubisoft gewoon helemaal opkoop.'

Mad max

Tot slot vertelt de regisseur waarom hij een tijdje van de radar is verdwenen. Vanwege een aantal contracten die hij heeft getekend mocht hij een jaar niet in de Noord-Amerikaanse game-industrie werken, dus werd hij consulent bij verschillende andere titels. Onder andere werkte hij aan de Mad Max-game, maar is hij vanwege 'juridische dingen' niet te vinden in de credits.

Dit jaar brengt hij met zijn onafhankelijke studio Panache Digital Games de game Ancestors: The Humankind Odyssey uit. Ancestors verschijnt dit jaar voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Lees hier onze uitgebreide preview over de survivalgame.

ancestors

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben benieuwd, het klinkt in ieder geval nog steeds erg interessant.


  En over AC, hij komt wel heel erg zuur over. Oké hij en Ubisoft zijn niet goed uit elkaar gedaan en het was een smerige actie van ubi om de rechten van Amsterdam te kopen. maar Désilets is ook niet altijd even lief geweest.
 • @Meta_coola
  Wat heeft Désilets dan op zijn kerfstok volgens jou?
 • @Heer Mida

  Hij heeft na dat Ubisoft hem de deur heeft gewezen Ubisoft door het slijk gehaald. Je bent het vast niet met mij eens maar ik vind het kinderachtig om het bedrijf waar je ooit voor gewerkt hebt door het slijk te halen ook als je onterecht ontslagen bent.
 • @Meta_coola
  Ligt eraan wat je door het slijk gehaald noemt.
 • @Meta_coola
  tja misschien niet profi maar als je onterecht ontslagen bent, moet je dat dan accepteren en volledig slikken en wanneer je een kans krijgt om kets terug te geven dit maar laten gaan? ik weet het niet hoor.
 • @Meta_coola

  Realistisch zijn is niet hetzelfde als zuur zijn.
 • @Don Carpaccio


  En wat is hier realistisch aan ? Want Ubisoft is gewoon weg de goede richting opgegaan met Assassin's Creed
 • @Mister Frowdo

  Ja want omdat jij het kunt vind mag niemand de Franchise meer leuk vinden. Want het is oh zo kut dat mensen een franchise waarderen die jij totaal (niet meer) kan waarderen.
 • @Meta_coola
  Wat heeft de koers van AC te maken met het feit of hij wel of niet professioneel is behandeld?
 • @AWESOMEDUDE3

  In principe niet veel. Maar dan blijft mijn vraag wat maakt zijn antwoord realistisch? Ik weet het antwoord wel niets.
 • @Meta_coola
  Het is best realistisch dat je een mening vormt over een oude werkgever(?) die je niet zo netjes eruit heeft gebonjourt. Vind ik niet heel vreemd om eerlijk te zijn.
 • @AWESOMEDUDE3

  Maar het is bullshit om te zeggen AC 3 is out want ze zijn niet een richting in gegaan die ik in zou gaan. Daar komt het in ieder geval wel opneer.

  Sowieso wat als hij nog bij Ubisoft had gebleven en nog steeds de director van AC gebleven dat had echt geen garantie geweest dat het dan beter had geworden/geweest.

  De kant die hij op wou gaan met desmond bijvoorbeeld was echt kut.
 • @Meta_coola
  Lees anders eerst even je zinnen na voordat je op verstuur drukt. Maakt het toch net ietjes duidelijker.

  Maar het mes snijdt aan twee kanten in dit geval. Achteraf moeilijk, al dan niet onmogelijk om daar uitspraken over te doen.
 • @Meta: Ubisoft kan echt HELEMAAL NIKS fout doen bij jou he :P jij praat zelfs een ontslag nog in het voordeel van de Fransen 😂 misschien is er een vacature bij Air France 🇫🇷.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren