1. Assassin's Creed Valhalla-spelers uiten onvrede over microtransacties

Assassin's Creed Valhalla-spelers uiten onvrede over microtransacties

Fans vinden ook dat ze te weinig nieuw content ontvangen

Een groep Assassin's Creed Valhalla-spelers klagen over de hoeveelheid microtransacties die beschikbaar zijn in de game.

Inmiddels zitten er evenveel pantsersets in de in-game Premium-winkel als in het reguliere spel zelf. De helft van de kledingstukken in het spel zijn inmiddels dus alleen bereikbaar voor mensen die geld willen spenderen. Gecombineerd met het feit dat fans het gevoel hebben dat ze sinds release weinig extra gratis content ontvangen, zorgt dat voor onvrede.

In een grote Reddit-thread is te zien hoe veel fans deze verdeling niet kunnen waarderen - zeker niet tijdens een pandemie. "Zelfs velen van ons die meer dan honderd dollars aan de collector's edition hebben uitgegeven, hebben de afgelopen maanden heel weinig nieuwe content ontvangen. We hebben alleen maar een aardig evenement dat te wensen overliet gekregen, en een aantal oplossingen voor bugs."

Ubisoft heeft vooralsnog niet publiekelijk gereageerd op de klachten van de spelers.

Assassin's Creed Valhalla

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • "je hoeft het niet te kopen"
 • @Kiekmgoan46

  Haha nee idd. Maar 60 euro voor een game die vervolgens alleen maar betaalde content dropt is vors. Kijk naar Stardewsm Valley, voor 15 euro heb je em en een sloot aan gratis content. Nu weer een dikke update voor niks gehad.
 • @benjaminben

  Ik probeerde wat olie op het vuur te gooien, want er zijn nog steeds lui die deze gierige praktijken verdedigen. "Je hoeft het niet te kopen" is dan meestal de verdediging.

  Ik hoop gewoon dat Ubisoft een keer laat zien wat ze echt in huis hebben, ipv te volgen. Ze hebben budget en talent genoeg. Nu nog leiderschap die meer lef durf te tonen, ipv voor financiële zekerheidjes te kiezen en trends te volgen.
 • @Kiekmgoan46

  Mee eens, maar micro transacties in games mogen echt wel stuk minder worden. Ik weiger ze in ieder geval te gebruiken.
 • inderdaad een juiste opmerking
 • is ook niet eens nodig, ik heb de hele game de eerste bijl gebruikt die ik gekregen heb en steeds geupgrade. Tevens gebruikte ik gewon de armor en zo dat ik gaandeweg vond.
 • @mole28

  Njah t gaat om het idee. Het is leuk om te varieren, met name door armor.
 • Sja. Het maakt een toch al goedkoop aanvoelende ervaring nog een stuk goedkoper. De hele tijd dezelfde paar wapens upgraden omdat de rest (nog meer) geld kost, laat het wel erg veel richting de freemium smartphonegames en f2p pc-games gaan.

  Jammer dat dit schijtbedrijf nu zelfs AC op een dergelijke manier misbruikt. Alle schaamte voorbij. Wordt gewoon EA 2.0. Duurt alleen iets langer.
 • Jammer dat Ubisoft dit soort praktijken steeds meer gaat doorvoeren. Ik houd mijn hart dan ook vast voor far cry 6 en de nieuwe star wars game.
 • Ik snap dat een bedrijf zo veel mogelijk wil verdienen en microtransacties passen daar natuurlijk bij: genoeg mensen die er wel geld voor willen uitgeven. Ik doe er echter niet aan mee. DLC in de vorm van een toffe uitbreiding kan ik nog begrijpen, maar pakjes, betere wapens etc. vind ik echt erg jammer.

  Overigens vind ik dat Ubisoft al jaren geen games meer maakt die de kwaliteit van vroeger evenaren. Denk aan de toffe Rayman games, Beyond Good & Evil, Prince of Persia enz.

  Het is nu gewoon upgraden van elke franchise: sommige zoals AC ieder jaar en anderen eens in de twee/drie jaar. Alle games zien er generiek uit en een creatieve afdeling lijkt het bedrijf niet meer te hebben.
 • Heerlijk dat Reddit, mooi platform voor de 'kleine' man om de grote aan te pakken. Hopelijk wordt deze thread groter en groter, Ubi mag weten dat we hier klaar mee zijn. Bij een auto hoef je de spiegels er ook niet extra bij te kopen.
 • @benjaminben
  Die laatste vergelijking is wel een lastige haha want je wilt ze verwamd of niet, of met carbon jasje of in lak of niet. De optielijst voor auto's is ook vaak schandalig met gortige prijzen. Maar ik snap je punt en ben t ook eens dat t niet prettig is in games op die wijze
 • @xevulutionx

  haha is zeker een lastige. Want zonder spiegels kun je eigenlijk niet rijden, en Valhalla kun je wel spelen zonder de betaalde DLC. Het enige waar dit een beetje naar ruikt is echter 'weglaat-content'. Oftwel ; Het lijkt er op dat deze shit eigenlijk in de game waar jij 60 euro of meer voor betaald hebt had moeten zitten. En dan vind ik wel dat mijn vergelijking opgaat, want je had het er gewoon gratis bij moeten krijgen want je hebt er al voor betaald. Misschien had ik cupholders als voorbeeld moeten nemen :P

  Het nadeel is echter wel dat deze aanname berust op speculatie. Speculatie die Ubi wel aan zichzelf te danken heeft door het zelf aangemeten imago van geldgraaier.
 • Tja MTX,,,
  Ik kan het eventueel nog begrijpen in de vorm van shortcuts (extra resources, map volledig ontdekt, etc…) voor de game-vaders onder ons die maar een paar uur per week kunnen gamen.

  Maar outfits, wapens en danskes die je alleen maar kan vrijspelen door er geld in te pompen? Weg ermee.

  Als ik me goe herinner doet Ubisoft wel een achterpoortje: je kan MTX-content ook kopen op een random generated markt met die speciale gems die je in de wereld moet zoeken of door daily-quests te doen. Dit heeft Fenyx Rising ook. Dus met een beetje geluk en veel grinden kan je na een 10-tal jaar wel alles hebben :p *kuch*
 • Ik zie het probleem niet. Zijn gamers zo verwend tegenwoordig dat post-release gratis meuk, al is het maar iets onbeduidend als wapenrusting, normaal is?

  Ik maak me eerder druk over het feit dat er nog steeds minstens één grote bug in het spel zit die mij weerhoudt het spel te voltooien.
 • wat ik dus niet snap is (naja ik snap het wel) , dat ze al die microtransacties erin gooien en de gamebreaking bugs nog steeds niet hebben opgelost, ik heb de game 1,5 run moeten doen om uiteindelijk de platinum te unlocken

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren