1. Assassin's Creed Odyssey haalt nieuw spelersrecord op Steam

Assassin's Creed Odyssey haalt nieuw spelersrecord op Steam

62.000 spelers op Steam

Assassin's Creed Odyssey is het best gespeelde spel op Steam uit de gehele franchise. Met 62.000 spelers troeft Odyssey met 33 procent meer spelers Origins af die tot vorig jaar het record had met 41.000 spelers.

Origins kwam in de top 10 op Steam met 41.000 spelers en dit jaar versloeg Odyssey het record met 33 procent meer spelers. Ubisoft had moeite om het succes van Assassin's Creed Black Flag te evenaren met een spelersaantal van 16.000. Spellen uit de franchise als Unity, Rogue en Syndicate hebben het succes niet kunnen voortzetten tot Ubisoft vorig jaar kwam met Origins dat het succes naar een nieuw niveau bracht totdat Odyssey dit jaar uitkwam.

Assassin's Creed Odyssey

Na vele games snel achter elkaar gemaakt te hebben heeft Ubisoft aangekondigd even te wachten met een volgende game in de Assassin's Creed-serie. Naar verwachting komt de volgende Assassin's Creed-game pas uit in 2020.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Zeer netjes en ook best wel verdiend. Al mogen ze hun games voor pc's maken skill nog wel wat updaten
 • @Meta_coola

  Kun jij wel eens niet zeggen hoe goed deze game wel niet is. Volgens jou ga ik binnenkort een nooit vertoond meesterwerk spelen
 • @Meta_coola

  Met wie speel je eigenlijk? Ik ben begonnen met Alexios, maar na 5 minuten was ik zijn voice-over zo zat dat ik een nieuwe game ben begonnen met Kassandra. Geen spijt van!
 • @Erik07

  Eerlijk gezegd speel ik met Alexios. Eerst vond ik z'n stem "off" klinken maar nu ik 30 uur z'n stem heb geluisterd is het voor mij de nieuwe Ezio.
 • Ik had benieuwd geweest hoeveel mensen deze game gekocht zouden hebben als RDR2 eerder uit was gekomen. Ik koop deze game in ieder geval niet
 • @blue_blade_3.

  Ook nog veel want volgens Meta coola is deze studio beter dan een Rockstar Dus is volgens hem is de game dan automatisch beter. Trouwens had voor de steam verkopen niet veel uitgemaakt want Rdr2 komt voorlopig niet naar de pc toch
 • @kaassoufleeisback
  Ooh dat wist ik niet eens van de pc release. De reden dat ik het zei is meer omdat ik van velen merk dat ze zitten te wachten op een toffe game en nu dus meer tussendoortjes aanschaffen.
 • Jammer dat mensen nog altijd Ubi-games kopen op PC, terwijl de performance keer op keer zuigt. Zo leren ze 't nooit.

  Maar goed, al die microtransacties drukken ze er ook doorheen en daar hoor je ook weinig over. Ubisoft wordt bij mij in ieder geval in één adem genoemd met EA.
 • Als ze die nutteloze Denuvo er nou eens eruit halen. Scheelt zoveel prestatievermogen. Het spel zal toch net als Origins gecrackt worden en de piraten zullen het spel toch niet aanschaffen.
 • "Origins kwam in de top 10 op Steam met 41.000 spelers en dit jaar versloeg Odyssey het record met 33 procent meer spelers. Ubisoft had moeite om het succes van Assassin's Creed Black Flag te evenaren met een spelersaantal van 16.000."

  Met 41k en 62k nu viel het "moeite hebben met het evenaren van 16k wel mee, toch?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren