1. Assassin's Creed Odyssey-dlc gooit seksuele vrijheid overboord

Assassin's Creed Odyssey-dlc gooit seksuele vrijheid overboord

Ontwikkelaar komt in-game beloftes niet na

In de dlc-uitbreiding Legacy of the First Blade voor Assassin's Creed Odyssey, worden spelers gedwongen tot een bepaalde romantische uitkomst die niet overeenkomt met wat de game belooft. Let op! Dit bericht bevat mogelijke spoilers voor de Legacy of the First Blade-dlc van Assassin's Creed Odyssey.

Assassin's Creed Odyssey staat erom bekend dat spelers veel keuzes kunnen maken, zo kunnen spelers ervoor kiezen om zowel met mannen als vrouwen relaties te beginnen. In het tweede deel van de Legacy of the First Blade-uitbreiding, Shadow Heritage, heeft de speler niet langer de keuze om romances te vermijden tijdens het spelen van missies. Dit leidt tot een mogelijk einde waarbij spelers ingaan tegen hun seksuele voorkeur in de game.

Assassin's Creed Odyssey

In Assassin's Creed Odyssey kunnen spelers zowel met mannen als vrouwen seksuele relaties aangaan, daarbij groeit het personage Alexios of Kassandra mee met de gemaakte keuzes die de speler maakt gedurende het spel. Met de geforceerde uitkomst tijdens Shadow Heritage, waarbij Kassandra of Alixios een kind krijgt, komt ontwikkelaar Ubisoft de belofte niet na dat spelers vrije keuze krijgen over met wie ze relaties aan willen gaan..

In een reactie op het vastgestelde einde van het tweede dlc-hoofdstuk reageert Ubisoft met de volgende verklaring:

"We streven ernaar om spelers keuzevrijheid te geven en verontschuldigen ons aan degenen die teleurgesteld zijn. De keuze voor de uitkomst van dit verhaal is aan de speler om zelf te ontdekken en wordt op gereflecteerd in het derde hoofdstuk van de Legacy of the First Blade."

Assassin's Creed Odyssey

Het is nog niet bekend wanneer het derde hoofdstuk van Legacy of the First Blade exact in maart verschijnt.

Legacy of the First Blade is nu te spelen op Assassin's Creed Odyssey

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Meh zolang dit lore wise de juiste richting is ga ik niet lopen klagen.
 • Vertel inderdaad maar een goed verhaal i.p.v. al die speciale muurbloempjes blij te willen maken; het is bij hun toch nooit goed.
 • Raise your pitchforks! ….

  Nee niet echt, ik hou ervan wanneer games laten merken dat iedereen op de wereld mag zijn zoals hij zij is ; ongeacht handicap, geaardheid, ras of geloof. Maar tegelijkertijd hoeft van mij echt niet iedere game aan elke standaard te voldoen.

  Dus mocht een game een keer geen homo's (of hetero's) hebben, bestaan uit een volledig blanke of gekleurde cast aan personages of een plot creëren rond het bestaan van een (in de realiteit bestaande) god, dan heb ik daar absoluut geen moeite mee.

  Ik ben zelf zo rood als een veld rooie tulpen, kom uit een omgeving vol agrariërs en ben katholiek van overtuiging. Maar ik verwacht echt niet van een game aan al deze eisen te voldoen om mij maar geaccepteerd te laten voelen. Want een game hoeft van mij echt niet aan te sluiten bij alles wat ik ben, ik kan er sowieso wel van genieten wanneer deze goed in elkaar steekt.

  Zouden meer mensen op deze manier mogen accepteren, scheelt een hoop gezeur. nogmaals; ik ben zwaar pro gelijkheid, maar hou niet van betruttelen en betuttelen. Games met haat richting bepaalde groepen (tenzij het racistische- of terreur-organisaties oid zijn) zijn voor mij dan ook een no-go. jullie snappen mij wel hoop ik.
 • Waar zijn alle reacties ineens heen joh?
 • @blue_blade_3 dat vraag ik me ook af. Ik vermoed dat Mister Frowdo zijn reactie heeft verwijderd.
 • @Jack O
  Toch zonde. Waren goede gesprekken die hier gevoerd werden

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren