1. Assassin's Creed Odyssey haalt subtiel uit naar EA

Assassin's Creed Odyssey haalt subtiel uit naar EA

Fout in Battlefront 2 blijft EA achtervolgen

Ubisoft heeft in Assassin's Creed Odyssey subtiel commentaar geleverd op EA. In een YouTube-video is te zien hoe de speler in Odyssey tijdens een missie een aantal tokens moet verdienen om een evenement vrij te spelen. Wanneer de speler vraagt of hij de tokens niet gewoon direct kan kopen, vraagt de opdrachtgever waar zijn trots en prestatiegevoel is. Deze uitspraak is een persiflage op EA's reactie op de lootbox-controverse rondom Star Wars Battlefront 2.

EA liet spelers in Battlefront II de volledige prijs voor de game betalen terwijl veel personages als Darth Vader nog niet vrijgespeeld waren. EA stelde spelers voor de om veel tijd te steken in het vrijspelen van de personages of om het personage direct te kopen via microtransacties. Op Reddit verschenen kort daarna talloze klachten van gamers.

EA reageerde later dat op de desbetreffende Reddit-post met de volgende zin; 'De bedoeling is om spelers een prestatiegevoel en een gevoel van trots te geven wanneer andere 'heroes' worden vrijgespeeld'.

De opdrachtgever in Assassin's Creed Odyssey reageert letterlijk bijna hetzelfde als EA. Bekijk in onderstaande YouTube-video van Youtuber, Ciekawostki ze świata gier, de missie van Assassin's Creed Odyssey. Let op! De volgende video kan spoilers bevatten. De uitspraak vindt rond 6:30 plaats in de video.

Lees ook de review van Assassin's Creed Odyssey door Lars.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Reactie vol superlatieven van onze favo Zeeuwse fanboy - die cola op zijn Twents uitspreekt (meta-grap) - incoming.

  Let wel: dit is in zijn humble opinion een van de beste gamereeksen, maar niet dé beste, want dat is Final Fantasy. En hij houdt tevens van JRPG's - dat wist je waarschijnlijk nog niet, want hij is er nog niet aan toe gekomen dat meer dan de gebruikelijke 500 keer te copy pasten in reacties op random topics.

  Verkondigd de absolute waarheid, dus het heeft geen zin om met je mening op hem te reageren.

  OT: super hypocriet, gezien de microtransacties en opzettelijke grind in AC Odessey, NB een singleplayergame.
 • @barton
  Zo blijkt gek genoeg toch maar weer dat ik zowel jouw reacties als die van Meta altijd mooi vind om te lezen.
 • @barton
  Wat ben jij toch ook een ****** om te beginnen over een ander, puur om te trollen, voor dat diegene reageert.
 • @Spliffire
  Hey ben jij er ook nog. Beetje humor mag nog wel toch??
 • Lekker Amerikaans om de "concurrentie" door de slijk te halen. Ze hebben natuurlijk wel een punt, maar dit is verlagen naar iemands niveau. Daarnaast is er met Ubisoft ook gewoon om kritiek op te leveren
 • Ach ja waarom niet, zulke dingen zijn vrij normaal in de industrie. Het is niet dat ze EA hier mee beledigen. Gewoon een onschuldig jab richting EA.
  Het is true dat Ubisoft ook aan micro transacties doet, maar in tegenstelling tot EA laten zij wel weten wat je precies krijgt. Dat het er in zit is natuurlijk sowieso al een mini minpuntje, maar ( en nu ben ik misschien wel hypocriet) zolang het niet in m'n face word gedrukt heb ik er geen problemen mee. De store is redelijk weg gemoffeld en ik heb nog geen één keer een melding gehad ga nu naar de store voor dit of dat. Er is overigens wel een grind maar je lvlt makkelijk genoeg op.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren