1. Ubisoft wijzigt Controversiële Assassin's Creed Odyssey-dlc met patch

Ubisoft wijzigt Controversiële Assassin's Creed Odyssey-dlc met patch

New Game Plus is ook beschikbaar

Ubisoft heeft een patch uitgebracht voor de tweede Assassin's Creed Odyssey-dlc. Hiermee worden spelers niet meer gedwongen een relatie aan te gaan.

Ubisoft kreeg in januari veel kritiek om de Assassin’s Creed Odyssey-uitbreiding Shadow Heritage. Aan het einde van het verhaal werden spelers namelijk in een specifieke relatie gedwongen, ongeacht de huidige relatiepartner of gekozen seksuele oriëntatie van de speler.

In de Odyssey-update van februari, die vandaag wordt uitgebracht, pakt Ubisoft dit probleem aan. Het verhaal krijgt namelijk een nieuw eind met een aangepaste cutscene en dialoog.

Verder wordt in patch 1.1.4 de New Game Plus-modus toegevoegd aan Assassin’s Creed Odyssey. Deze spelmodus is beschikbaar nadat de speler de hoofdverhaallijn heeft uitgespeeld en laat de speler opnieuw beginnen aan het spel zonder dat alle progressie verloren gaat. Alle behaalde upgrades, vaardigheden en uitrustingen blijven bewaard bij het starten van een nieuw spel met New Game Plus.

Hiernaast bevat de gratis update nieuwe uitrustingen, schepen eb een verhaallijn genaamd Bloodline. Nieuwe Mercenary- en Mastery-levels en meer opties voor de foto-modus zijn tevens toegevoegd aan het spel. Tot slot is het maximaal haalbare level in het spel verhoogd van 70 naar 99.

De update heeft een grootte van ongeveer 5 tot 6 GB en is vandaag beschikbaar op pc, Xbox One en PlayStation 4. Bekijk hieronder een video waarin de update besproken wordt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Ralph van Dodewaard Redacteur bij Gamer.nl en de tafeltenniskoning op de redactie.

Reacties

 • Het is mooi dat ze luisteren naar de community (deed ea dat maar eens keer)

  Alleen jammer dat ze nu iets aanpassen wat lore wise gewoon perfect werkte.

  Vraag mij nog steeds af hoe de SJWs reageren zodra ze het boek lezen en er achter komen dat dat boek de echte canon is en dus Kassandra de Canon protagonist is en ze biseksueel is. Die gaan natuurlijk ook eisen dat het boek aangepast word.

  En dat betekent dus ook dat als er naar odyssey gerefereerd word in de volgende Assassin's Creed game er over Kassandra gesproken gaat worden en niet Alexios en dat dus ook gaat gelden voor de mensen die de game met Alexios als protagonist hebben uitgespeeld. Maar dat Kassandra in het vervolg als de protagonist word gezien van Odyssey is lore wise voor de volle 100 % het meest logische en juiste
 • @Meta_coola
  Nou ze luisteren alles behalve naar de community nu. De meeste mensen die aan het schreeuwen waren zijn dezelfde gekkies die alleen maar uit hun plaat gaan bij dit soort dingen. Ze spelen de games niet eens. Het is een kwestie van tijd dat ze bij de volgende weer helemaal los gaan. Ow wacht is al gebeurd. Catherine was vorige week was aan de beurt en vergeet niet de DOA6 livestream.
 • @Meta_coola

  Alleen gaat het hier niet om een boek. Het is duidelijk dat veel meer mensen de games spelen, en niet de boeken lezen. Dan is het aan Ubisoft om ook een goed en duidelijk verhaal in de game neer te zetten en zich niet te verschuilen achter "owh maar in het boek is dit Canon".

  Je kan moeilijk een speler eerst vollop de keuze geven en daarna zeggen dat het allemaal niks uitmaakt omdat je nog een DLC moet verkopen.

  Het getuigt gewoon van slecht game-design, of op zijn minst een gebrek aan vooruitzicht bij Ubisoft. Dit hele gezeik had makkelijk voorkomen IMO als ze wat meer vooruit hadden gedacht en al in de main games hints hadden gedropped of duidelijk hadden gemaakt dat je personage Bi-sexueel is, in plaats van je de volledige vrijheid. te bieden
 • @Shuckles

  Tja het is nu eenmaal zo dat AC veel meer is dan de games. Juno bijvoorbeeld (je weet wel de Isu die sinds deel 3 een main antagonist is) haar verhaal is tot een conclusie gekomen in de comics een ander voorbeeld is Alan Rikkin hij heeft z'n intrede gehad in de eerste game en zijn verhaal is tot een conclusie gekomen in de film . Om het hele verhaal van AC goed te kunnen volgen moet je alle media van de Franchise volgen en dat is imho geen verkeerde keuze van Ubisoft om alle soorten media met elkaar te verbinden en alles canon te maken.
 • @Meta_coola
  Of je maakt een game als The Witcher (3) waarin het verhaal duidelijk genoeg is wanneer je alleen de game speelt. Wil je jezelf dan verder verdiepen in de lore dan kun je de boeken lezen of games als Thronebreaker gaan spelen.
  Ik sluit mij aan bij wat Shuckles zegt. Zoiets had voorkomen kunnen worden als er iets verder vooruit was gekeken.
 • @AWESOMEDUDE3

  In grote lijnen is het AC verhaal ook te volgen door enkel de games te spelen. Maar er is gewoon niks fouts of stom aan om boeken en comics etc ook canon te maken en verschillende main personages in die media aan hun einde te laten komen.
 • @Meta_coola

  Ja heel cool natuurlijk, dat een verhaal dat in wat, 3/4 AC games aanwezig is wordt afgerond in een comic. Daar zijn mensen vast heel blij mee.

  Het toont naar mijn mening maar weer de incompetentie als het gaat om Ubisoft en de AC franchise. Je kan er gewoonweg niet vanuit gaan dat iedereen al je media volgt. Verhalen dienen op zichzelf duidelijk te zijn, als ik een film kijk wil ik ook niet eerst een boek lezen om alles helemaal duidelijk te hebben.
 • @Shuckles

  Als ik zo op het internet rond kijk zijn de fans (de gematigde fans ) inderdaad heel erg blij met hoe het gehele verhaal behandeld word.

  Ubisoft maakt misschien buggy games die bij release vaak schandalig zijn. Maar als er 1 ding is wat Ubisoft heel erg goed kan is het wel boeiende verhalen vertellen en met zowel games, films, boeken en comics nog consistente verhalen weet neer te zetten.
 • @Meta_coola

  Tuurlijk maar dat zijn al redelijk grote AC fans. Het is gewoon een grote disservice naar de mensen die jaarlijks je game kopen.
 • @Meta_coola

  Waar kijk je dan precies rond om tot deze conclusie te komen?
 • @Heer Mida

  Reddit, resestera, 4chan, verschillende Engels en Nederlandstalige (gaming forums)
 • @Meta_coola

  4chan is positief hierover? Oké…
 • Zullen we ook gaan zeuren bij Nintendo dan?
  Die gesuggereerde hetero-relatie tussen Mario en Peach… dat kan écht niet meer anno 2019.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren