1. Assassin's Creed: Odyssey verschijnt op 5 oktober 2018

Assassin's Creed: Odyssey verschijnt op 5 oktober 2018

Meer rpg-elementen

Assassin's Creed: Odyssey komt op 5 oktober 2018 uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Dit heeft Ubisoft bekendgemaakt tijdens de E3-persconferentie.

Het nieuwste deel in de Assassin's Creed-reeks speelt zich af in het oude Griekenland en geeft spelers de kans om de loop van de geschiedenis te veranderen. AC: Odyssey bevat meer rpg-elementen dan zijn voorganger en biedt, naast de keuze voor twee verschillende hoofdpersonages, bijvoorbeeld verschillende gespreksopties.

In Assassin's Creed: Odyssey keren zeeslagen terug en veldslagen bestaan uit grote aantallen krijgers. Het eigen schip kan verbeterd worden, net als wapens en uitrusting. Ubisoft belooft bovendien dat spelers 'het ware verhaal' achter de wezens uit de Griekse mythologie zullen leren.

E3

Dit artikel delen

Over de auteur

Wilbert Meetsma Wilbert Meetsma verliest zich dolgraag in ellenlange Westerse rpg's en veel te ingewikkelde strategiegames op de pc. Verder houdt hij van games in alle soorten en maten, of het nou lompe shooters zijn, of nét iets te pretentieuze indie-games. Behalve voetbalgames. Voetbalgames zijn stom.

Reacties

 • Grafisch prachtig hoor, maar daar houdt het voor mij wel op. Lip-sync, accenten, tegenstanders 10 meter wegtrappen, zomaar wat dingetjes die me meteen al tegen staan. Verschil met Origins op het eerste oog heel klein.

  Dit jaar meteen weer een AC eruit klappen lijkt me niet de juiste route voor de franchise.

  Sowieso vond ik het de minste persconferentie van Ubi sinds jaren. Beyond Good and Evil 2 vond ik het hoogtepunt, maar ook dat was nog vrij nietszeggend. Het miste vaart en verrassingen. Niet echt heel veel games gezien. Met terugwerkende kracht was Microsoft wel erg lekker met al die games achter elkaar. Nu klaar voor Sony!
 • @That Mr Awesome hoorde je ook na BGE2 die vrouw zeggen 'We nailed it!!'? Dat vond ik nog het leukste van heel de ubisoft showcase. Ik was erg teleurgesteld dat er geen Splinter Cell of Rayman was. Steek meer tijd in dat soort games dan de zoveelste AC denk ik dan.
 • @mightybundy
  Haha ja ze lieten de mic een paar keer aan staan he?

  Splinter Cell had ik vorig jaar al geld op durven zetten, ben echt verbaasd dat we dat niet hebben gezien.
 • @That Mr Awesome
  Precies dit. Zonder context zou mij het niet verbazen wanneer men de beelden ziet dat er gedacht wordt dat het hier om Origins gaat. Het feit dat ze exact dezelfde combat finishers gebruiken vind ik ook een teken van ware laksheid. Nog maar te zwijgen over de slechtepraat animaties, en dat terwijl de cinematics over het algemeen best prima waren van ubi.
 • @That Mr Awesome

  Splinter Cell, ik wist dat ik nog iets miste! Misschien een Switch versie op de nintendo persco ;-)
 • Wat ene bullshit.. Ubischoft leert niet en zal ook nooit veranderen.. Ze dienen afgebrand te worden
 • @san5324
  Ze maken games die ik niet leuk vind: KAPOT MOETEN ZE!
 • @Erik07

  Altijd toch. Fuck it dat andere mensen wel kunnen genieten van games die ik kut vind. Zodra ik games kut vind moet het bedrijf er achter kapot!


  :D :D

  Ik zeg Let live and Let live.

  Je hoeft de games niet te spelen, je hoeft niet op de nieuws berichten te klikken, je hoeft de filmpjes op youtube niet te kijken, de games worden niet forcefully in je gezicht gedrukt.
 • Bij de trailer zag ik totaal geen link meer met Assassins eerlijk gezegd. Het kon makkelijk onder een ander IP gezet worden wat mij betreft
 • @mightybundy

  Dit had ik dus ook!
 • Day One aankoop.

  En zoals verwacht zijn ze er dus al 3 jaar mee bezig en gaat het nog verder van de roots van de serie afstaan. Die RPG route die ze inslaan kan ik alleen maar toejuichen.

  Go ubisoft blijf dit goede werk doorzetten.
 • @Meta_coola
  Maar je gok mbt zoals gewoonlijk niet in het najaar te releasen was wellicht voor jou een verassing? Vond de setting trouwens zelf erg vet. Had het niet verwacht maar ben er toch weer enthousiast van geworden. Ook al lees ik her en der wat kritiek.
 • @Meta_coola

  Jij blijft alles altijd maar voor jezelf goedpraten. Werkelijk te bizar voor woorden.

  Waarom niet gewoon wachten tot 2019 of 2020? Waarom meteen weer een nieuw deel, zonder echte grote vernieuwingen?

  Ik ga hem halen horen, Origins is super vet, maar dit is typisch Ubisoft en typisch wat we altijd gezien hebben bij AC: dit deel wordt gewoon weer een 1.2 ipv 2.0 versie. Ik snap dat echt niet.
 • @buutvrijAtDeGroteEik

  Waarom zouden ze wachten? Er is duidelijk genoeg interesse om AC jaarlijks te releasen. We hebben net pas de eerste beelden gezien, ja het lijkt veel op Origins, maar wie zegt dat ze niet genoeg hebben vernieuwd? Een dialogue system kan heel veel doen mits goed uitgewerkt.
 • Jammer dat er wederom gelijk aanvallend gereageerd moet worden alleen maar omdat ik 100 % positief ben over Assassin's Creed Odyssey. Blijkbaar mag men dus nog steeds positief zijn over Assassin's Creed.
 • @Meta_coola

  Je mag positief zijn. Je moet alleen soms die roze bril leren afzetten en de dingen zien zoals ze zijn. Kritiek is niet altijd afbrekend bedoeld. Het is logisch dat men ongerust is over bepaalde aspecten van de game. Ik ben ook een hevige fan van een aantal dingen, maar als iets niet voldoet aan mijn verwachtingen, dan ga ik ook niet alles goedpraten.

  Ik vind dat de game er grafisch mooi uitziet, en ondanks de kritiek over het personage en de gameplay zelf, verwacht ik een kwalitatieve game zoals Origins. Ik haal 'm zeker in huis.

  Ook is dit niet bedoeld als een aanval op jou, Meta, ik ben er zeker van dat iedereen je een leuke ervaring toewenst met eender wat Ubisoft ons zal voorschotelen.
 • @Meta_coola
  Het begint mij nu toch echt een beetje tegen te staan. Zelfs de final blow van mevrouw is exact dezelfde als die van Bayek.
  Ik haal hem wel, maar ik heb er niet meer zo'n zin in als dat ik vorig jaar bij Origins had.
 • Ik kan niet wachten op hoe ze kiezen tussen twee personages en dialoogopties gaan uitleggen in-game.
 • Eindelijk als vrouw de hele game kunnen uit spelen. Bij Syndicate was het ook wel goed uitgewerkt maar dit is beter. Nu nog DC crossover en dan de outfit van Wonder Woman toevoegen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren