1. Assassin's Creed: Odyssey waarschijnlijk zonder battle royale

Assassin's Creed: Odyssey waarschijnlijk zonder battle royale

De franchise zal in ieder geval niet een battle royale-modus hebben

Assassin's Creed: Odyssey bevat mogelijk geen battle royale-modus en stapt daarmee niet in de voetsporen van Call of Duty en Battlefield. Tevens heeft de nieuwe game geen multiplayer.

Tijdens een interview met Game Informer zei game director Scott Phillips dat er geen plannen waren gemaakt met het team om een battle royale-modus in de game te verwerken. Daar voegde hij aan toe dat de nieuwe Assassin's Creed helemaal geen multiplayer-modus heeft. In 2010 verscheen de eerste multiplayer-modus voor een Assassin's Creed-game (Assassin's Creed: Brotherhood). Echter koos de franchise ervoor om dit in latere games weer eruit te halen.

Assassins Creed Odyssey

Phillips gaf in het interview aan dat er in totaal acht studios werken aan de nieuwe Assassin's Creed-game en daarom geen verstandige keuze zou zijn om multiplayer in de game te hebben. "Gezien hoe de aandacht verdeeld moest worden tussen de teams gecombineerd met de hoeveelheid tijd die wij hadden om de game te maken, leek het voor mij niet de juiste beslissing. Het leveren van deze gigantische open-world-RPG is de goede keuze en dat is wat Assassin's Creed zou moeten zijn." Verder is de nieuwe Assassin's Creed volgens Phillips een stuk groter dan de vorige Assassin's Creed en duurt het langer om de game uit te spelen dan zijn voorganger.

In Assassin's Creed: Odyssey kan je voor het eerst kiezen tussen een man (Alexios) of vrouw (Kassandra) als protagonist. De game speelt zich af in het oude Griekenland.

Assassin's Creed: Odyssey komt op 5 oktober uit op pc, Xbox One en Playstation 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Assasin's creed: Odyssey waarschijnlijk zonder battle royale
  de franchise zal in ieder geval niet een battle royale-modus hebben

  Assasn's Creed: Odyssey bevat mogelijk geen battle royale-modus en stapt daarmee niet in de voetsporen van Call of Duty en Battlefield. Tevens heeft de nieuwe game geen multiplayer.
  —-
  Jemig, wat is het nou?!
 • Zelf haal ik geen games meer als er geen battle royaal in zit.

  Battle Royaal = Life.
 • Toch jammer. Hoe tof zou het zijn als je met bijvoorbeeld 32 man in een map wordt gegooid en dat het de bedoeling is als laatste over te blijven. Het doel zou dan zijn om zo veel mogelijk kills te maken maar wel levend te blijven. Dan moeten mensen voorzichtig spelen en zou je bijvoorbeeld jezelf kunnen verstoppen in een menigte en moet je nadenken wanneer je een kill maakt.

  Een beetje hetzelfde als de originele multiplayer alleen dan met maar 1 leven. Lijkt mij tof in ieder geval.
 • Het is tegenwoordig nieuws als er geen BR mode ik een game zit. Lol.
 • @CerandoX.nl echt he. Alsof het een standaard is om BR te hebben in ieder game. Toen ik de titel las dacht ik: "stond dat in de planning dan?"
 • Mooi. Battle royale is meh (behalve de film dat is een meesterwerk)
  Verder is de nieuwe Assasn's Creed volgens Phillips een stuk groter dan de vorige Assasn's Creed en duurt het langer om de game uit te spelen dan zijn voorganger.

  En ik deed al 103,5 uur over Origins. Mooi hoelanger ik een (hopelijk) sfeervol oud Griekenland kan vertoeven hoe beter.
 • @Meta_coola mee ik speelde meer campaign in AC delen dan MP,
  Van mij mogen die MP er helemaal uitgooien en er een lange campaign van maken. Zodat je lekker alles 100% kan krijgen
 • @CloneTrooper

  Van mij mogen ze de mp ook weg laten. Laat ze maar lekker focussen op het verhaal en de wereld met elk deel hebben ze imho bewezen dat heel goed zijn qua een gedetailleerde en sfeervolle wereld neer zetten (dito voor het verhaal) en het zou jammer zijn als ook maar klein beetje focus naar een multiplayer mode zouden laten gaan.
 • Geen BR & MP?
  Goede keuze! SP ftw!
 • @Piet S.

  In ieder geval iets waar in wij gelijkgestemd zijn :P.


  Ik ben er oprecht blij mee dat Ubisoft niet voor mp gaat met Assassin’s Creed. Rainbow six en the division blijf ik zien als 2 geluks treffers als het om goede mp gaat. Nee Ubisoft moet bij singleplayer games blijven. Qua singleplayer en story stelling blijven ze de nummer 4 in top 5 beste game Developers, suare Enix ( en dan Vooral het square gedeelte) blijft voor mij de nummer 1.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren