1. Assassin's Creed-schrijver zou de serie graag naar Brazilië brengen

Assassin's Creed-schrijver zou de serie graag naar Brazilië brengen

Dromen over de toekomst van de franchise

Alain Marcieca, de senior schrijver van Assassin's Creed Valhalla, lijkt het leuk om een toekomstig deel zich in Brazilië af te laten spelen.

Dat meldt hij in een interview met The Gamer. De setting van toekomstige Assassin's Creed-games is altijd een populair gespreksonderwerp onder fans, en elke hint die een ontwikkelaar mogelijk geeft wordt dan ook uitvoerig geanalyseerd. 

"Persoonlijk denk ik dat er veel (mogelijkheden) zijn, teveel om uit te kiezen als ik eerlijk ben", zo vertelt Mercieca. "Ik ben geobsedeerd met geschiedenis, dus je kan me al enthousiast maken over een niche groepje krijgers in een verloren samenleving op Malta."

Hij vervolgt: "Zelf denk ik dat er veel cultuur te vinden is in Zuid-Amerika, waar we nog weinig mee hebben gedaan. Van de Inca's tot aan de Spaanse veroveraars: het is een fascinerende tijd. Black Flag had wel enkele raakvlakken daarmee, maar ik heb specifiek interesse in Brazilië."

Dit is voor zover bekend geen bevestiging van de setting van een toekomstige Assassin's Creed-game. Er is immers nog niets bekend over een mogelijke volgende game in de reeks. Eind vorig jaar verscheen het meest recente deel in de franchise, Valhalla - die speelde zich voornamelijk in Engeland en Noorwegen af. De twee hoofddelen daarvoor speelden zich in Egypte en Griekenland af.

assassin's creed valhalla

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren