1. Assassin's Creed Symfonie Tour aangekondigd voor 2019

Assassin's Creed Symfonie Tour aangekondigd voor 2019

Wereldpremière vindt plaats tijdens E3

Ubisoft heeft bekendgemaakt dat de Assassin's Creed Symfonie-tour op 11 juni van start gaat. De tour start in Noord-Amerika en wordt dan vervolgt in Europa. Het concert staat volledig in het teken van de muziek uit de Assassin's Creed-franchise. Tickets voor het evenement zijn vanaf 7 december al te koop voor Ubisoft Club Members en vanaf 10 december voor resterend publiek.

Tijdens het evenement worden de hoogtepunten van de Assassin's Creed-franchise gevierd door een orkest en koor met beeldmateriaal uit de verschillende games. De muziek uit Assassin's Creed is onder andere geschreven door componisten als Jesper Kyd, Lorne Balfe, Brian Tyler en Sarah Schachner.

De symfonie is bedacht dankzij de samenwerking tussen Ubisoft en MGP Live. "We zijn erg blij dat de iconische muziek door een nieuwe jonge generatie gehoord kan worden," aldus Ubisoft.

Assassin's Creed

De wereldpremière vindt plaats op 11 juni in Hollywood's Dolby Theater in Los Angeles, wat tegelijkertijd de startdatum is van de E3 2019. Hierna gaat de symfonie op tour rond Noord-Amerika en later in Europa. In Nederland is het concert niet te zien. Wel is het concert op 5 oktober te zien in Londen en op 6 oktober in Milaan. Tickets zijn vanaf 7 december te koop voor Ubisoft Club Members en op 10 december zijn tickets verkrijgbaar voor resterend publiek. Bekijk hieronder de trailer voor het concert.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Ik kan alle noemenswaardige muziekstukken van AC op een hand tellen. Aan de andere kant, luisteren naar videospelmuziek op zich heeft me nooit echt geïnteresseerd. Het is mij te contextueel afhankelijk.
 • Lijkt mij opzich wel leuk om zo iets een keer mee te maken want de muziek van de gehele franchise is prachtig. Maar het niet iets waar voor ik naar het buitenland zou gaan.
 • @Meta_coola

  Je stelt ons teleur…
 • @Meta_coola

  Als iemand het wel zou doen ben jij het, op een positieve manier bedoelt.
  Want als een echte fan als jij niet eens naar Londen( of een andere plek) zou gaan voor dit dan zou niemand die reis maken denk ik.

  Het is overigens wel leuk om eens naar het buitenland te gaan voor een concert. Ik heb dat eens gedaan terwijl de band achteraf 10km van mijn vandaan ook een optreden had. Dat was niet bekend toen ik plannen maakte voor Londen.
  En het had een speciaal gevoel om in een concertzaal waar je maar ooit 1 keer komt naar een show te gaan.

  Dus als je zou willen gaan kan ik je de reis naar Londen en het speciale gevoel omdat je eens ergens anders komt dan de Nederlandse concertzalen wel aanraden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren