1. Assassin’s Creed Valhalla behaaldebij lancering tweemaal zoveel spelers als Odyssey

Assassin’s Creed Valhalla behaaldebij lancering tweemaal zoveel spelers als Odyssey

Ook YouTube- en Twitch-cijfers hoger dan in 2018

Assassin’s Creed Valhalla behaalde bij lancering tweemaal zoveel spelers als Assassin’s Creed Odyssey, het vorig deel in de reeks. Dat maakt Ubisoft bekend.

“Het uitbrengen van Assassin’s Creed Valhalla op maar liefst zeven platformen in de context van COVID-19, is een ongekende prestatie van alle meewerkende teams over de wereld”, zegt medeoprichter Yves Guillemot.

"We zijn enthousiast om spelers op Xbox Series X/S en PlayStation 5 te verwelkomen met een game die de kracht van deze nieuwe hardware volledig benut. Dit belooft veel goeds voor deze feestdagen, met Assassin’s Creed Valhalla als een van de meest succesvolle games van dit najaar.”

Volgens Ubisoft overtroffen de kijkcijfers van de game op Twitch en YouTube daarnaast ‘alle andere games van Ubisoft’. Bij lancering keken bijna 286.000 mensen naar de game op Twitch.

Assassin’s Creed Valhalla is nu uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Een gratis upgrade voor Xbox Series X, Series S en PlayStation 5 is ook beschikbaar.

Assassin's Creed Valhalla

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik geniet echt van deze game, maar wat een bugs man. Heb echt de gekste dingen gezien int spel. Vallen door de map, npc's dat plots verdwijn, geen geluid bv voetstappen, dialogen Enzo. En nog veel meer 😆
 • En terecht. De game is echt geweldig zit nu 13,5 uur in de game en zit nog steeds in Noorwegen.

  Op één keer geluid wegvallen, een wolf die door de gronc clipte en mijn character door de deur clipte heb ik nog geen (game breaking) bugs tegengkomen
 • @Meta_coola

  Nog steeds in Noorwegen? Ik ben direct afgereisd naar Engeland. Was dit wel verstandig?
 • @LosPilotas

  Nou ja je kan natuurlijk altijd terug reizen. Ik ben vooral nog in Noorwegen omdat ik de sfeer daar erg goed vind en ik wil al die wealth, artifacts en mysteries ontdekken ( die mysteries zijn overigens side stories die in kwaliteit te vergelijken zijn met die van Ghost of Tsushima)

  Maar dat is het mooie van deze game je ben vrij om te doen wat je wilt doen.
 • @Meta_coola

  Ik vind dat je dit nummer moet opzetten tijdens het spelen:


  https://youtu.be/Ia0vVQnNGcc?t=14
 • @Mister Frowdo
  Oe das wel een lekkere cover. Heerlijk sfeertje.
 • @jo_joost

  Vind ik dus ook! 😅
 • Was te verwachten. Odyssey was eigenlijk al de nieuwe Witcher 3 qua vernieuwde originele sidequest, briljant vloeiende gameplay en bizar levendige unieke wereld. Toch haast godlike als je ziet hoe ze zo'n grote wereld zo uniek en prachtig weten te maken. Kan zich gemakkelijk meten aan TW3 en RDR2. Daarnaast lichtjaren verbeterd in vergelijking met Origins wat al een volgende stap was in de allerbeste franchise in de gamewereld. Toont weer echte creativiteit en aandacht voor de fanbase. Ook geniaal hoe ze de lore perfect hebben weten door te zetten in deze game, de manier waarop dna lijn wordt opgepakt is zo doordacht. Een waar teken van echte vakmanschap. Ongetwijfeld GOTY deze next-gen titel!
 • @AWESOMEDUDE3

  I see what you did here.

  Maar… is dit inmiddels niet een beetje afgezaagd? Hoeveel mensen hebben Meta nu niet precies op deze manier op de hak genomen?

  Begrijp me niet verkeerd: ik ben Meta's pr-praat ook spuugzat, maar hier wordt het denk ik ook niet beter van.

  Ik heb niks tegen Meta zelf en ben blij voor hem dat hij grenzeloos blijft genieten van deze games, maar ik hoef daar niet om de andere comment over te lezen. En ook zijn 'recht praten wat krom is' wordt vermoeiend. Maar evenzo heb ik eigenlijk geen zin meer in dit soort comments, waarin mensen voor een paar nice's een herhalende parodie brengen op een jongen die toch al veel te aanwezig is. Ik denk nl. niet dat je hem ermee remt, mogelijk eerder zelfs het omgekeerde.
 • @barton
  Zoals een van Metallica's nummers luidt; Fight Fire With Fire!

  Ik ga hier geen hele discussie voeren want dan doe ik precies wat je niet wilt, het wederom opstoken van vermoeidende reacties. Ik dacht " laat ik nu de reactie plaatsen dan hoeft een andere dat niet te doen". Lijkt tot op heden te hebben gewerkt.
  Ik ben overigens bang dat er de komende tijd toch genoeg vermoeiende discussie hier plaats gaan vinden, maar dat terzijde.
 • @AWESOMEDUDE3
  Als een meta mag plaatsen wat hij wilt mag jij dat ook. Barton zegt nu dat jij dit doet om een beetje meta te stangen, maar meta reageert vaak genoeg zelf precies het tegenovergestelde van anderen.

  Wat mij betreft mogen mensen lekker plaatsen wat ze willen, en anderen mogen daar over klagen. Als ik nu had willen plaatsen dat de game perfect is, had ik dat gewoon gedaan.
 • @blue_blade_3
  Doe ik ook zeker, laat mij zelf niet de mond snoeren!
 • Deze game speelt zo lekker op de Series X, een van mijn grootste minpunten bij Odyssey waren bijvoorbeeld de laadtijden bij fast travel, game opstarten etc. Dat soort dingen zijn nu totaal geen punt meer en dat is toch wel fijn.
 • @Real13
  Ik denk dat als je Odssey op de series X of Ps5 speelt, laadtijden ook geen probleem meer zijn?
 • Ik wacht nog (even) tot de PS5 in huis is, maar dat lijkt nog wel even te gaan duren. Geen pre-order geplaatst, dus Coolblue en BCC zijn de laatste kans volgende week. Maar Coolblue heeft al aangegeven dat ze slechts ongeveer 1 playstation per 1000 geïnteresseerden hebben, van BCC verwacht ik nog minder.
 • @gertjun
  Ik zag bericht ook op CoolBlue, ik heb hoop maar niet erg veel om eerlijk te zijn.
 • @AWESOMEDUDE3

  Mocht je het net als ik toch maar gaan proberen, veel succes! Ik duim voor je mee.
 • @gertjun
  Thanks, jij ook. Laten we hopen wat wij ieder net die ene op de duizend zijn! Ik heb van 19e tot 30e vrij genomen dus laten we hopen. Ik zie mij zelf namelijk wel weer virtueel tussen de gebouwen slingeren namelijk.
 • @AWESOMEDUDE3

  Ik hoop het ook, ik ga eerst aan de slag met Demon's Souls denk ik, nog nooit gespeeld (Dark Souls en Bloodborne wel).
 • Ik heb erg veel zin in deze game, maar ik wacht nog even.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren