1. Assassin’s Creed Valhalla bevat 'vrijwel geen sidequests'

Assassin’s Creed Valhalla bevat 'vrijwel geen sidequests'

Ubisoft slaat een andere weg in

Assassin’s Creed Valhalla bevat bijna geen sidequests in. Dat meldt narrative director Darby McDevitt aan Gamespot.

Vlak voor Ubisoft Forward sprak McDevitt met hetplatform. Daarin vertelde hij dat er vrijwel geen sidequests in Valhalla zitten, in tegenstelling tot eerdere delen. In plaats daarvan zijn er langere verhaallijnen die bij de hoofdverhaallijn horen. De ‘extra activiteiten’, zoals de narrative director ze noemt, zullen meer spontaan gebeuren, in plaats van dat de speler er expliciet naar op zoek moet gaan.

Assassin’s Creed Valhalla komt 17 november uit op de PlayStation 4, Xbox One, pc en Google Stadia. De game komt op een later moment uit op de Xbox Series X en PlayStation 5.

Assassin's Creed Valhalla

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Dat is een positief punt. Maar zonde dat de game vooral qua gezichten en cutscenes er abnormaal slecht uitzien.
 • Ben blij dat ze zelf ervan bewust zijn geworden dat de side quests van de vorige 2 delen nutteloos waren.
 • @mightybundy

  De side quests van Origins zorgde er voor dat het eygpte uit de game echt leefde.

  De side quests van odyssey waren ( de meeste dan in ieder geval) perfect verweven met de drie main stories.

  Zo nutteloos kon ik ze echt niet noemen.
 • @Meta_coola

  hmmm Meta, je gebruikt het woordje perfect een beetje te veel als het om je liefde rond AC gaat. Dit lokt best wat negativiteit uit zie ik onder recente artikelen rond AC:V. Dit komt denk ik omdat het vele gebruik van het woordje 'perfect' en sterk het vermoeden van overdrijvend roze-brillen gedrag doet creëren. Het vermoeden dat je alle minpunten rond deze franchise van tafel schuift om blinde liefde.

  Ik ben dus wel eens benieuwd ; wat zijn jouw keiharde punten van kritiek rond de laatste twee AC-games (dus de games die Valhalla als blauwdruk gebruikt)? Dus stel jij bent aan het roer bij Ubi, wat zou je dan echt aanpakken bij dit vervolg?

  En van welk deel binnen de gehele franchise ben je het minst onder de indruk en waarom? (over de pin-offs wil ik helemaal niets horen, want ik weet dat je die games wel kritisch benadert, gaat mij om de main-line)
 • @Meta_coola Ik had er zelf echt moeite mee om die side-quests te doen want ik vond ze totaal niet meeslepend. Ik had er alleen weinig keus in want ik moest bij Odyssey levelen om naar de andere gebieden te kunnen komen.

  Het werd op een gegeven moment lastig voor mij om mezelf te motiveren om door te gaan. Vooral wetende dat er een hele grote map aan hetzelfde content mij te wachten stond.
 • Klinkt als muziek in de oren.

  Deze filmpjes maken mij ook telkens meer hyped, die gfx en sfeer zijn liefde

  Stealth gameplay

  https://youtu.be/r2vINdTUB6k

  Net zoals ik al verwacht had stealth is goed te doen in Valhalla, net Zoals dat ook goed te doen was in Odyssey. Sterker nog er zijn tot op heden maar drie games in de AC franchise die ik in 100% stealth of bijna 100 % stealth heb kunnen uitspelen en dat zijn Unity , Syndicate en Odyssey.

  Jorraptors honest gameplay opinion

  https://youtu.be/GDit8JR3ckc

  Jayvee's honest honest gameplay opinion

  https://youtu.be/9z2q6ypTYh4

  Dit maakt mij ook erg blij, en het is één van de subtiele vernieuwingen in deze game.


  Ik kan niet in zien waarom ik veel minder hyped zou moeten zijn voor dit nieuwe deel dan voor de vorige delen.
 • @Meta_coola

  https://gamer.nl/artikelen/handson/assassins-creed-valhalla-is-meer-actie-minder-stealth
 • @Prof_Nakayama

  Ah gamer.nl die dragon ball z : kakarot kak en rot noemt…. die hebben alle geloofwaardigheid overboord gegooid.


  Heb je het filmpje van jorraptor gekeken? Hij speelt toch echt daadwerkelijk stealth en zo te zien werkt stealth heel erg goed.
 • @Meta_coola
  "Ahh, Jorraptor… Die elke aankomende Ubisoft-game compleet iets nieuws noemt. Nee, die kan niemand serieus nemen."

  ^ Zo zou mijn comment zijn als ik volgens jouw logica zou reageren. Een mening is niet alleen geldig (of "eerlijk" zoals jij zo graag zegt) als ie toevallig in je eigen straatje past.

  "Hoewel Valhalla een Assassin's Creed is, kan Eivor eigenlijk geen sluipmoordenaar genoemd worden. We hadden tijdens onze sessie de mogelijkheid om rond te sluipen, maar de game doet zijn stinkende best je te motiveren om gewoon op oorlogspad te gaan met je Vikingmaten. Waar we alsnog probeerden te sluipen, waren ook weinig plekken om je goed te verstoppen."

  "het lijkt alsof stealth een steeds minder grotere rol speelt in de gamereeks, wat in Valhalla een nieuw dieptepunt bereikt."

  Deze quotes van Gamer.nl geven toch een ander beeld en plaatsen dit in een grotere context van de franchise. Die gaat simpelweg steeds meer bij haar roots vandaan. Lore-wise hangt het met ducttape aan elkaar, het heeft amper meer wat met assassijnen te maken. Nu ook weer rare smoesjes moeten verzinnen waarom je via het menu op elk moment van man naar vrouw kan switchen en waarom dat volkomen logisch is. Als ze dat nou een los laten en gewoon een beter verhaal maken in de settings, want de settings zijn eigenlijk nog het enige wat vet is aan de AC games.
 • @Prof_Nakayama
  Lore met ductape aan elkaar , say wut? ik zie genoeg Isu heavy zaken. En ik kan je als AC kenner vertellen die isu maakt AC wat AC is niet de Assassins en de Templars die zijn juist bijzaak. Zonder Brotherhood/order wel AC ( bewijs is Origins en Odyssey). Geen Isu en Isu artifacts geen AC.
 • @Meta_coola Why omdat jij toevallig wel die DBZ game goed vind? Dus mag een journalist het niet goed vinden. Wat is dat voor gekkigheid?
 • @smaakmaker

  Iets niet goed vinden mag. Maar je bent af in mijn ogen als je komt met worden als kak en rot
 • @Meta_coola

  Dat is misschien een verkeerde benaming. Maar smaken verschillen. Jij vind Kh3 helemaal geweldig ik vind het niet veel bijzonders. Jij vind Death stranding geweldig andere niet.
 • @Meta_coola

  Stealth? Lol dit ziet er mij gewoon een God of war kloon uit.
 • @Meta_coola

  Ik zou zeggen kijk eens een filmpje van Ghost of Tsushima en AC Valhalla. Dan zie je toch echt dat Ghost of Tsushima er echt veel beter uitziet dan AC Valhalla. Dus hoe jij er bij komt dat deze GFX er geweldig uitzien geen idee. En ik blijf er bij dat in 2020 cutscenes en voiceacting in een megaproductie als deze niet zo slecht meer mogen zijn. En een laatste zorg puntje. De game heeft nog een flinke opknapbeurt nodig wat ik lees in de previews. En kijkend naar Ubisoft zijn verleden zijn ze misschien ook niet te beroert om hem gewoon onaf in de winkel te leggen. Dus wanneer hij niet volledig af is hoop ik dat Ubisoft de game uitstelt naar volgend jaar. Al zie ik dat niet gebeuren.
 • @smaakmaker

  Nee ik vind die redelijk on par met een aantal momenten waar ghost of tsushima er beter uit ziet.
 • @Meta_coola Dan wordt het tijd voor een bril of als je er al 1 hebt een nieuwe haha:p Dit bedoelen we nou dat je op alles AC de hemel inprijst. We zeggen niet dat je niet mag genieten van die game. Maar het is toch niet moeilijk om aan te kaarten dat er dingen minder zijn aan AC.
 • @smaakmaker

  Lees mijn origins en odyssey review nog eens keer. Daar vermeldt ik de mindere dingen
 • @Meta_coola

  Ach smaken verschillen maar jij bent op Ac gewoon een fanboy helaas waarbij je niet door kunt dringen als je mindere punten aan wil kaarten zonde.
 • @smaakmaker

  En jij moet eens leren dat minpunten/pijnpunten niet voor iedereen het zelfde zijn. Aan de punten die jij opnoemt en aan stoort, stoor ik mij totaal niet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren