1. Assassin’s Creed Valhalla draait in 4K 30 fps op Series X

Assassin’s Creed Valhalla draait in 4K 30 fps op Series X

Is de huidige schatting van Ubisoft

Assassin’s Creed Valhalla, de nieuwste Assassin’s Creed-game, draait minimaal op 30 frames per seconde in 4K op de Xbox Series X. Dat maakte Ubisoft bekend tegenover Eurogamer Portugal.

Assassin’s Creed Valhalla werd onlangs door Ubisoft aangekondigd en vorige week werden de eerste beelden van de game op de Xbox Series X getoond. Op hoeveel frames de game draait op de Xbox Series X was nog onduidelijk. In een statement tegenover Eurogamer Portugal, zegt Ubisoft dat de huidige schatting is dat Valhalla draait op minimaal 30 fps op de nieuwe console van Microsoft.

"Momenteel kunnen we garanderen dat Assassin's Creed Valhalla op minimaal 30 fps zal draaien", zegt de uitgever. "Assassin's Creed Valhalla profiteert van snellere laadtijden, waardoor spelers zich zonder wrijving kunnen onderdompelen in de geschiedenis van de wereld. Ten slotte profiteert Assassin's Creed Valhalla van verbeterde graphics die mogelijk zijn gemaakt door de Xbox Series X, en we kunnen niet wachten om te laten zien hoe de prachtige wereld die we creëren in een verbluffende 4K-resolutie eruitziet”.

Dit is de huidige schatting van Ubisoft op het moment. Het kan zijn dat de frame rate in de loop van de ontwikkeling hoger gaat uitvallen. Assassin’s Creed Valhalla moet dit najaar uitkomen op verschillende platformen. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

assassin's creed valhalla

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Hmm.. ik hoop dat dit geen voorbode is voor alle andere games die bij launch van next gen uit gaan komen. Liever minimaal 60FPS met een iets lagere resolutie.
 • De keuze ligt volledig bij de ontwikkelaars. Ze gaan natuurlijk liever voor mooiere beelden, dan hogere framerate. Daar scoren ze mee bij de mainstream. Ik had niet anders verwacht.

  Ik hoop dat de PS5 de XSX kan evenaren.
 • Zou behoorlijk teleurstellend zijn. 60 fps is toch wel iets waar ik erg naar uit keek. Nou is dit slechts één game en wie weet is ie wel 60 fps als ie uit komt maar toch.
 • Liever mooie plaatjes dan lagere reso en 60 fps.

  Ik heb echt totaal geen moeite met 30 fps. Ik switch vaak tussen gamen op pc en ps4 en ik heb mij nog nooit gestoord aan het verschillende tussen het verschil.  Sowieso als een game op XsX 60 fps aan kan dat de PS5 dat ook aan kan.
 • @Meta_coola
  Niks te sowieso, want er is nog geen enkel vergelijkingsmateriaal beschikbaar. Of de PS5 of Series X "beter" is weten we pas aan het eind van het jaar.
 • @Gaaiz

  Jij denkt echt dat de PS5 zoveel onder gaat doen voor de XsX?

  Die gaan gewoon on par zijn met elkaar.
 • @Meta_coola
  Dat denk ik absoluut niet (waar zeg ik dat eigenlijk?), maar jij zet hier "feiten" neer die niet bekend zijn. Uberhaupt is het een vreemde reactie. Eerst stoort het verschil je niet, en vervolgens zet je een statement neer over prestatieverschillen tussen next gen consoles.
 • @Meta_coola
  De kans dat de XSX krachtiger is dan de PS5 is alleen wel groter dan andersom of dat ze gelijk presteren. Dan nog merk je dat misschien alleen als de PS5 en XSX naast elkaar hebt staan op dezelfde TV met dezelfde game en wie doet dat nou…
 • @Meta_coola

  Nee dat zegt hij niet, einde van het jaar weten we het pas. Niemand heeft iets van de Ps5 gezien. Maar ik hoop wel dat zowel de Ps5 als xsx gewoon de 60 gaan halen ter zijne tijd.
 • Ze doen alsof het iets positiefs is? Want anders was het 20 fps geweest?
 • @Gaaiz Idd ja haha. Minimaal 30 fps alsof 20 fps etc een ding is
 • Mag hopen dat ze de komende maanden nog optimaliseren, want 30fps vind ik bijna minachting. Aankomende hardware is krachtig genoeg dat het gewoon een keuze is van de dev. Gewoon een zwaktebod van Ubisoft als ze geen 60fps optie kunnen geven.
 • @That Mr Awesome Klopt zeker met een cross gen game waar je de kracht van de next gen toch nog niet volledig kan benutten moet 60 fps makkelijk kunnen.
 • @That Mr Awesome

  Tja dit is niet de eerste keer dat Ubisoft ons teleurstelt en Microsoft foute verwachtingen en informatie geeft.

  De 'True 4K' term werd herhaaldelijk gebruikt bij de onthulling van de Xbox One X.
  Origins was toen, door het ontbreken van mooie Xbox exclusives, een van de paradepaardjes.

  Bleek dat deze game niet in true 4K draaide. :'-)

  Het zijn details, maar Aaron Greenberg stuurde toch al deze Xbox Series X boodschap de wereld in:
  "60fps will be the standard output, but the architecture allows us to support up to 120fps."

  Tja over welke games heeft ie het dan? Tetris? Crackdown? State of Decay? Minecraft?

  Zever, gezever!
 • We hadden het kunnen weten. Dat bepaald ineens de keuze voor mij om 'm op de PC aan te schaffen.
 • @Mister Frowdo #meto
 • @Mister Frowdo
  De grote vraag is echter hoeveel meer je zult moeten betalen om Valhalla op PC wel op 60fps te krijgen. PC zal altijd beter zijn dan console, zolang je maar genoeg geld neer legt.
  Alsnog vind ik het jammer om te zien dat er gemikt wordt op "30 of hoger". Ben wel benieuwd wat voor verschil in detail we dan terug krijgen voor die framerate.
 • @Gaaiz

  De mijne kan het vast wel, daar maak ik me geen zorgen over. Ik heb Origins ook op de PC en die draait vlotjes 60 fps.

  Ik heb geen fortuin moeten neerleggen voor mijn computer. Ook is het de investering waard: je kan met de Steam sales jaarlijks wat games goedkoper aanschaffen. Zo heb ik onlangs Alien: Isolation voor anderhalve euro op de kop kunnen tikken.

  De PC is ideaal voor third party games en Microsoft exclusives!
 • @Mister Frowdo
  Hij draait netjes 60 fps ja, maar ik gok niet op 4K en niet met de zelfde grafische opties als Valhalla dat zal hebben. Je vergelijkt nu dan ook een current gen game met een next gen titel, dus dat is erg krom. Om een gelijkwaardige ervaring met de PS5/Series X te krijgen eind dit jaar zul je in ieder geval heel wat meer neer moeten leggen dan de prijs van de consoles zelf.

  Begrijp wel dat ik de PC niet wil afraden/afkraken, maar voor het gros van de consumenten is het geen goede optie. Of dat nou prijs, gemak of het digibeet zijn is.
 • @Gaaiz

  Assassin's Creed: Valhalla is een cross-gen game, dus dat zal niet zo veel schelen met Origins qua specs. We spreken hier ook over Ubisoft, en uit eerdere ervaringen merk ik dat de grootste problemen meestal te wijten zijn aan een minder goede optimalisatie, daar hou ik mijn hart eerder voor vast.

  Om volledig in 4K te gamen zal je idd wat meer moeten neertellen, reken dan maar zonder monitor er bij gerekend rond de 3500 à 4000 EUR en dat is, uiteraard, zeer duur. Dan hangt het er van af hoeveel geld je aan je hobby wilt besteden en of dat het waard is op lange termijn. Het leuke aan dit systeem is wel dat, als je er volledig voor wilt gaan, je zo lang kan sparen als je wilt aangezien PC's toch altijd innoveren. Ik koop liever om de aantal jaren een nieuwe grafische kaart, maar dat is een persoonlijke voorkeur.

  Voor de algemene consument die niet bezig is met beeldkwaliteit, grafische updates en framerate is een console natuurlijk veel interessanter, geen discussie mogelijk daarover. Consoles hebben ook hun charmante eigenschappen en dan heb ik het niet alleen over prijs/kwaliteit/aanbod.

  Ik heb gelukkig de keuze om third party's te spelen op mijn PC en daar ben ik heel blij om!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren