1. Assassin's Creed Valhalla krijgt Smart Delivery op Xbox Series X

Assassin's Creed Valhalla krijgt Smart Delivery op Xbox Series X

Gratis en automatische update verbetert kwaliteit

Wanneer je de Xbox One-versie van Assassin's Creed Valhalla koopt, ontvang je een automatische update wanneer je de game op Xbox Series X speelt.

Dit valt onder de Smart Delivery-techniek die Microsoft implementeert voor veel games. Dit zorgt er voor dat Xbox Series X-gamers gratis en automatisch een update downloaden voor diverse games die het spel mooier maken. Eerder werd al aangekondigd dat Cyberpunk 2077 hier ook gebruik van maakt. Het is niet bekend of Sony een soortgelijke techniek gaan implementeren in de PlayStation 5.

In Assassin's Creed Valhalla speelt men als de vechtersbaas Eivor, de leider van een groep Noormannen die uit Noorwegen zijn verdreven. De clan komt in gevecht met de Saxons, onder leiding van koning Aelfred van Wessex. De game speelt zich in de negende eeuw af en bevat Scandinavië, Noorwegen en Engeland als speelbare locaties. Het spel komt dit najaar naar pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en Google Stadia.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • "Dit zorgt er voor dat Xbox Series X-gamers gratis en automatisch een update downloaden voor diverse games die het spel mooier maken."
  Moet zeggen dat dit een beetje vage omschrijving is. Het houdt simpelweg in dat je (als deze gereleased wordt) de Series X versie kunt spelen als je de Xbox One versie in je bezit hebt. Dus je hoeft niet meer te twijfelen of je de huidige of de Series X versie wilt halen. De tekst in de beschrijving lijkt meer op de beperkte upgrade die je krijgt als je een Xbox One versie afspeelt op de Series X.
  Ik had flinke twijfels of 3rd party hier in mee zou gaan, maar nu CD Project Red en Ubisoft om zijn zet dit wel "druk" bij andere uitgevers hier in mee te gaan. (looking at you EA/Activision)
 • @Gaaiz Ik stel het meedenken op prijs! Maar volgens mij is dit ook niet helemaal correct. Van Cyberpunk 2077 is volgens mij nog geen next-gen versie bevestigd immers.

  Van 'beperkte' update is echt nergens sprake.
 • @MichelMusters
  Ik weet zeker dat dit wel het geval is na alle aankondigingen. Van de Xbox website:
  Smart Delivery: This technology empowers you to buy a game once and know that – whether you are playing it on Xbox One or Xbox Series X – you are getting the right version of that game on whatever Xbox you’re playing on.

  https://news.xbox.com/en-us/2020/02/24/what-you-can-expect-next-generation-gaming

  En de Tweet van CD Project Red:
  Gamers should never be forced to purchase the same game twice or pay for upgrades. Owners of #Cyberpunk2077 for Xbox One will receive the Xbox Series X upgrade for free when available.

  https://twitter.com/CyberpunkGame/status/1231961469669068800

  De upgrade die je krijgt als je een Xbox One game (dus zonder Smart Delivery) op de Series X afspeelt noem ik dan "beperkt". Je maakt gebruik van de verbeterde hardware en behaalt winst bij dynamische resoluties, krijgt stabielere framerates en betere laadtijden. Maar los van wat eventuele technieken (zoals een HDR implementatie van Microsoft) is de winst vrij beperkt in vergelijking met een versie die voor next gen is ontwikkeld.
 • @Gaaiz
  Ja ben het wel met je eens en heb het idee dat de verwarring er nu ook vooral is door hoe het in media en interviews allemaal verschillend naar buiten gebracht wordt.
  Ik begrijp het iig zo, ook al vind ik ook dat t in dit IG artikel iets te minimaal naar voren komt:
  AC Valhalla kent gewoon een echte next gen release en als je de series X hebt en toevallig de one versie van de disc dan kun je digitaal de sx versie binnen halen die de game naar next gen brengt. (zoals jij ook zegt)
  Bij Cyberpunk gaf men aan dat men ging proberen betere prestaties te halen uit de game bij de next gens zonder dat er al een next gen versie gemaakt zou worden.

  Kortom ik begreep wel dat er dus een duidelijk verschil zit in hoe ACV en Cyberpunk releasen. De een brengt een dedicated versie voor next gen uit (acv) die je ook met je one disk kunt spelen en de ander (cyberpunk) zorgt daqt de game gewoon wat beter kan presteren zonder dat t een echte next ge release is.

  edit: als ik nog een keer lees lijkt t wel of ik je precies napraat maar raakte in de war van je eerste comment over dat ubisoft én cdpr al om zijn.
 • @xevulutionx
  Precies, al denk ik echt dat Cyperpunk het hier over een eventuele next-gen versie, áls deze uit komt. Wat ze daarnaast aan het doen zijn om de ervaring van de PS4/Xbox One versie beter te maken (zoals dynamische technieken?) heb ik nog niet gelezen.
  Heb je hier een link van, want het klinkt wel interessant!
 • @Gaaiz
  helaas niet nee haalde t puur uit de artikelen wat destijd de ronde deed op basis van de tweet. en dan alleen over voordelen sx ten opzichte van de one.
 • @xevulutionx ik denk dat het concept van een 'next gen versie' een beetje vervaagt met de Series X. Met de One X heb je nu natuurlijk al games die 'beter' zijn, soms zelfs Xbox 360-games. Voorheen verscheen er dan een 'remaster' of 'goty edition' of whatever waar ineens het label van de nieuwe generatie consoles op was geplakt, nu boeit het gewoon niet meer welke editie je hebt gekocht. Dus wat bepaalt nog of het een 'dedicated' next gen versie is? Zie het meer als pc-games. Het werkt op verschillende apparaten, maar de een is mooier/beter dan de ander. Dat betekent echter niet dat je een andere editie aan moet schaffen.
 • @Lars Cornelis
  Precies, maar het is dus voor 3rd pary niet definitef of ze hier in mee gaan. Ze staan nog steeds open om een versie uit te brengen voor of de Xbox One of de Series X.
  In zo'n geval zou je dus los moeten betalen voor de next gen versie, terwijl je de current gen versie al hebt.

  Daarom is het goed om te zien dat CD Project Red en nu ook Ubisoft mee doen in het Smart Delivery platform. En het is nog maar de vraag of partijen als EA/Activision hier ook in mee zullen gaan.
 • @Lars Cornelis
  klopt en dat weet ik, ik heb dat ook erg gewaardeerd en jij zal hier wellicht ook profijt van hebben gehad met je Halo collectie run van de afgelopen weken. Ik was erg onder de indruk wat oudere games op de one x konden doen zoals gears 1-2-3, eerste ac en nog wat andere games. Die kwamen met 4k upgrades en stabiele prestaties erg lekker om de hoek kijken. De mogelijkheid dat de sx daar weer een schep bovenop doet om zo oudere games te upgraden zie ik wel zitten en was ook al beetje aangekondigd.
  Het is idd meer zoals de pc aanpak waarbij de console de benodigde next gen saus bepaalt en gewoon binnenhengelt met de benodigde upgrade naar next gen (als die er is) of met licht verbeterde prestaties (bij niet aanwezige next gen release). Vind t zelf een erg prettig iets zolang de next gen versies maar optimaal blijven profiteren van de kracht van nieuwe hardware.
 • @Gaaiz Het zal ook vooral het eerste jaar zijn dat we dit veelal zullen zien op beide nieuwe generatie consoles. Daarna willen de third parties wel cashen.

  Van Microsoft en Sony mag je dan wel verwachten dat ze dit langer ondersteunen (zolang ze de huidige gen nog van games voorzien).
 • @Snake_NL
  Ik zou 't ook wel prettig vinden als Sony bevestigd dat ze hier in mee gaan met de PS5. Er is bijvoorbeeld (volgens mij) geen bevestiging dat er een next-gen versie van The Last of Us 2 komt, maar ik acht de kans groot dat die zal komen.
  Uiteindelijk zal ik me waarschijnlijk toch niet kunnen inhouden en speel ik hem op mijn reguliere PS4, maar de upgrade naar een eventuele PS5 versie is wel een flinke stap.. Twijfels, twijfels…
 • "Smart Delivery-techniek"

  Dit is niet echt een techniek, maar misschien kun je het een tactiek noemen. Ik bedoel, het is niet anders dan iedere andere service en client (Steam e.d.) op de PC of het verschil tussen een Xbox One, S of X. Als de game op een Xbox One kan draaien, dan kan hij ook draaien op een Xbox Series X. Je zult gewoon de juiste versie die bij de desbetreffende console hoort kunnen downloaden, eigenlijk hetzelfde als bij veel games van de vorige generatie ook het geval was en bij iedere hardware upgrade op de PC ook zo is.
 • @CerandoX.nl
  Een PS3 game kun je ook niet op de PS4 afspelen.
  Wat het simpelweg betekent is dat je straks geen aparte rekken meer hebt met Xbox One game en Series X games, maar gewoon 1 rek met XBox games.
  Volgens mij is dat voor de consument een stuk duidelijker.

  "Je zult gewoon de juiste versie die bij de desbetreffende console hoort kunnen downloaden,"
  Weet je wat je krijgt als ze dat doen: "Gamers woest omdat game X niet echt op schijfje staat"
 • @fonsrut
  Sommige PS3-games kun je dus wel op de PS4 spelen, dan worden er gewoon extra assets gedownload of de game wordt volledig opnieuw gedownload, maar je hebt het schijfje wel altijd nodig als key. Bijvoorbeeld; de PS3-versie van Call of Duty Ghots werkt op de PS4 en dit was ook zo met de 360-versie op de One, omdat deze game dit ondersteunde. De game kwam in oktober uit en moest een maandje overbruggen tot de release van next gen, zonder dat mensen hun aankoop gingen uitstellen. Dit gebeurd nu ook met de nieuwe generatie.

  Nee, gamers worden niet woest. Dit gebeurd nu al, als je een Xbox One-game koopt krijg je vrijwel gelijk een verplichte installatie of patch voor betere textures etc voor de One X-versie en soms zelfs standaard. Dat zal bij de Xbox Series X niet anders gaan worden.
 • @CerandoX.nl
  Leuk dat je Call of Duty aan haalt, want dat laat juist zien waarom Smart Delivery zo'n goede stap is. Je kon inderdaad de PS3 versie in je PS4 stoppen, maar je speelde nog steeds de PS3 versie en niet die van de PS4. Wil je de PS4 versie spelen? Dan moet je die aanschaffen.

  Als "Smart Delivery" hier was toegepast had je dus de PS3 versie in je PS4 gestopt, werden alle files voor de PS4 variant gedownload en hoefde je de PS4 versie niet nogmaals aan te schaffen.

  Veel games zullen wederom niet alleen een visuele upgrade zal zijn, maar games gaan ook echt qua inhoud verschillen. De upgrade qua CPU/SSD is niet bij te houden, wat mijn inziens in veel gevallen gaat resulteren grote ingame verschillen per generatie (en bijvoorbeeld gescheiden multiplayer lobbies).

  Call of Duty Black Ops III is dan ook een mooi voorbeeld. Deze had op de PS3/360 geen singleplayer content, in tegenstelling tot de PS4/One versie, en miste diverse andere features. Ook was het door de grote verschillen niet mogelijk om met je PS3/360 de PS4/One lobbies te joinen, en waren dus volledig gescheiden.
  Bij aanschaf van je PS4/Xbox One kon je vervolgens de game opnieuw aanschaffen voor deze platformen.

  Bij de sprong naar Series X zouden de versies tussen de One en Series X ook flink kunnen verschillen, echter hoef je bij de overstap naar de Series X niet nogmaals te betalen voor je game. Je download wel de next gen versie van de game, met alle opties die daar bij horen.
 • @Gaaiz

  Dat is niet juist. De PS3-versie die je in de PS4 stopte werkte als key om de PS4-versie te kunnen spelen, die moest je dan ook apart volledig downloaden en er werd niets van de disc afgespeeld.

  Ik heb gewoon de PS4-versie van de game gespeeld met de PS3 disc en dit was echt niet de PS3-versie, als dat zo zou zijn geweest, dan was de PS4 backwards compatible, wat dus helaas niet zo is.

  https://www.ign.com/wikis/call-of-duty-ghosts/Next-Gen_Upgrades

  IGN: "PlayStation 3 users have a similar set-up. If you purchase a physical copy, you will receive a code to upgrade to the PS4 digital version for an additional $10 that can be purchased on the PSN. One note here though, as you will always need the PS3 game disc to start up the game. This system is being used to stop re-sale of the PS3 disc. If you purchase the game digitally, you have the option to upgrade to the PS4 version for $10 on the PSN as well. But you will not need a code and you will not need a PS3 disc. You can upgrade at anytime until, March 31, 2014 when the offer expires. Remember: you can purchase something on your account and not redeem it. It will still be tied to your account when you want to redeem it. What the means is you do not need to own a PS4 to take part in the upgrade deal. You can purchase the upgrade on your account, then later when you move to PS4 download it onto that system."

  Ik heb ook nog even in mail opgezocht of dit inderdaad zo is en kon mij niet herrineren dat ik voor een upgrade heb betaald, maar dat heb ik dus wel.

  Afbeelding:
  https://ibb.co/sC8mfDj

  Echter ze hadden er ook voor kunnen kiezen om geen tientje te vragen en dan had je geen andere situatie gehad.

  Smart Delivery is hopelijk anders in de vorm dat op de disc de base-game staat en alleen de benodigde bestanden worden gedownload. Digital is dit natuurlijk gewoon een kwestie van downloaden.

  Microsoft's heeft een goed BC beleidt en Smart Delivery past daar ook goed in, maar het is verder niet nieuw ofzo.
 • @CerandoX.nl
  Dit was ook een vorm van "Smart Delivery" inderdaad, echter wel met extra kosten en je moest in sommige gevallen (zoals beschreven in je link) langs de winkel om de disc fysiek in te ruilen.
  Het zelfde principe, maar met extra stappen/kosten.

  Het verschil nu zal zijn dat je simpelweg je Xbox One disc in je Series X stopt en de juiste versie automatisch wordt gedownload. Dus zonder extra kosten en zonder achteraf inruilen (als de uitgever Smart Delivery gebruikt natuurlijk).

  Ik probeer overigens niet te zeggen dat het nieuw is, maar de manier waarop is erg klantvriendelijk en het is goed om te zien dat ook 3rd party uitgevers als Ubisoft niet aan het cashgrabben zijn.

  Dus eens kijken of Activision nogmaals 10 euro durft te vragen voor een upgrade naar de volgende generatie. ;)
 • @CerandoX.nl is niet helemaal hetzelfde, want op de Xbox One worden al in een aantal gevallen alleen de bestanden gedownload die relevant zijn voor die console. Het heeft geen zin om 4k assets te downloaden naar een originele Xbox One die het daarna met moeite in 1080p op het scherm perst. De Series X zal dan waarschijnlijk op dezelfde manier de relevante bestanden van een game binnenhalen, zonder dat je games op de originele Xbox One ook ineens 150 GB groot worden.
 • @Lars Cornelis
  Dat bedoel ik met "Je zult gewoon de juiste versie die bij de desbetreffende console hoort kunnen downloaden".

  "is niet helemaal hetzelfde"

  Je bedoeld mijn vergelijking met PC? Nee, niet helemaal. Sommige games bieden echter wel aan om een 4K-texture pack te downloaden, alleen net als bij alles op de PC, kun je zelf kiezen om dit te downloaden of niet en bij sommige games kan het idd helemaal niet. Maar ik bedoelde meer dat dezelfde versie van de game op totaal andere systemen kan werken.
 • @CerandoX.nl

  Ik sluit me bij je aan. Wou zojuist mijn betoog hier ook plaatsen, zag ik jouw comment die het al beschrijft. "Smart Delivery" is dan ook een lekker marketingspraatje om te doen lijken dat dit apparaat over nieuwe/betere functies beschikt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren