1. Assassin's Creed Valhalla-regisseur stopt na claims over vreemdgaan

Assassin's Creed Valhalla-regisseur stopt na claims over vreemdgaan

Game staat voor zover bekend nog gepland voor deze feestdagen

De Assassin's Creed Valhalla-regisseur is gestopt met zijn werkzaamheden in een poging om diens privéleven in orde te krijgen.

Ashraf Ismail - tevens de regisseur van Assassin's Creed Origins en Black Flag - liet dat gisteren op social media weten. "Ik ga mij fatsoenlijk richten op de persoonlijke problemen in mijn leven." De afgelopen dagen werd Ismail beschuldigd van vreemdgaan op Twitter. Het lijkt waarschijnlijk dat Ismail nu hier op doelt.

"Er zijn honderden getalenteerde, gepassioneerde mensen die een ervaring voor jullie bouwen en het niet verdienen om hiermee geassocieerd te worden", vervolgt hij. "Ik wens hen het allerbeste." De tweet waarin Ismail dit meldt is niet meer te vinden, omdat hij zijn account offline heeft gehaald of heeft verwijderd.

De laatste weken delen diverse mensen ervaringen van ontwikkelaars en andere mensen werkzaam in de game-industrie die zich op wat voor manier dan ook onfatsoenlijk hebben gedragen - vaak is seksueel misbruik hier onderdeel van. Zo werd schrijver Chris Avellone gisterenvan Dying Light 2 afgehaald nadat bleek dat hij zich seksueel had opgedrongen.

Assassin's Creed Valhalla moet eind dit jaar verschijnen op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en pc. Het is niet bekend of het vertrek van Ismail invloed heeft op de nog onaangekondigde releasedatum.In een statement naar Eurogamer laat Ubisoft weten dat de rest van het team er op gebrand is een geweldige game te maken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Oh, is er al bewijs dat Avellone over de schreef is gegaan?
  • Ouwe snoeperd… nam het credo van the Assassins (everything is permitted) iets te serieus :P
  • Thja vreemd gaan is natuurlijk niet zo slim. Gelukkig is hij nog niet officieel ontslagen want hoewel vreemd gaan fout is ( i should know 🤷‍♂️) is dat nou niet bepaald een reden om iemand te ontslaan.

    Ach ja gelukkig hebben we Darby nog, die is capable genoeg om in z'n eentje te regisseren.
  • Het zal niet heel veel impact hebben aangezien de game al in een ver stadium is maar hoop dat Ashraf wel gewoon terugkeert bij de Assassins creed serie. De man is hoe dan ook erg goed in zijn werk.
  • Is hij alleen vreemdgegaan of heeft hij ook seksueel misbruik gepleegd? Je wordt tegenwoordig al aan de hoogste boom opgehangen voor niets.
  • @CerandoX.nl

    Volgens mij alleen vreemdgegaan… de informatie zegt niets over misbruik. Neem aan dat hem dit ook niet lang zal aangerekend worden (… behalve dan door zijn vrouw, misschien), maar dat het gewoon verstandig is dat hij nu ff een stapje terugdoet: om zijn relatie te redden en zodat er geen mogelijke PR-schade ontstaat rondom de release van de game.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren