1. Assassin’s Creed Valhalla-releasedatum bevestigd voor 17 november

Assassin’s Creed Valhalla-releasedatum bevestigd voor 17 november

Uitgebreide gameplaytrailer getoond

Nadat de releasedatum van Assassin’s Creed Valhalla eerder dit weekend lekte, heeft Ubisoft aangekondigd dat de game inderdaad op 17 november uitkomt.

Dat deed het bedrijf tijdens de Ubisoft Forward-livestream. Daarnaast toonde het uitgebreide nieuwe gameplaybeelden van het spel. Hierin is te zien hoe spelers de spelwereld verkennen en grootschalige gevechten houden.

Eerder dit weekend verscheen er kort een Instragram-post op de pagina van Ubisoft Italië waarin de releasedatum al onthuld werd. De Instagram-post werd kort daarna weer verwijderd. De afgelopen weken lekten er al diverse gameplaybeelden van de aankomende Assassin’s Creed-game uit.

Assassin's Creed Valhalla speelt zich in de negende eeuw af en bevat Noorwegen en Engeland als speelbare locaties. Valhalla introduceert nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om eigen nederzettingen uit te bouwen en macht en invloed te verkrijgen. Ook kunnen spelers nu in elk hand een ander wapen gebruiken. Het is, net als in Assassin's Creed Odyssey, ook mogelijk om als vrouwelijk personage te spelen.

Assassin’s Creed Valhalla verschijnt op 17 november voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia. De game verschijnt ook op PlayStation 5 en Xbox Series X wanneer de consoles eind dit jaar verschijnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Grafisch niet onder de indruk, maar de combat ziet er leuk uit en de omgevingen zijn tenminste wat meer afwisselend dan bij Odyssey. Wel jammer dat dit meer van hetzelfde is, maar te verwachten. Ook is de lip sync een beetje raar.

  Ik koop 'm wel niet op de eerste dag denk ik. Ik wacht wel op de reviews, al is dat tegenwoordig ook geen garantie. #LOU2
 • @Mister Frowdo
  Wat was er dan met tlou2. Wat een geweldige game was dat. Megarauw, gruwelijk, aangrijpend en voice acting, gevoel overbrengen voor gamebegrippen op t hoogste niveau naar mijn idee.
 • @xevulutionx

  The Last of Us 2 werd gigantisch afgekraakt op Metacritic door mensen die de game niet aankonden, uitspeelden of waar men niet blij was met een bepaalde keuze in het verhaal. De game werd onterecht met slechte score's geboycot door een verziekte community.

  Daarom bedoelde ik dat je reviews ook niet meer kan gebruiken als vergelijking.

  Ik vond the Last of Us 2 een meesterwerk en het is voorlopig sowieso al mijn GOTY!
 • @Mister Frowdo
  Oh ok. Jij doelt op de userreviews. Ja die neem ik echt nimmer serieus. Ik klik wel eens voor de grap bij de console exlusives zoals tlou2 voor ps of Ori2 voor xbox en je ziet de onzinnige scores bij de vleet ertussen van idiote fanboys. Ze moeten daar echt eens wat mee doen, door je met gamertag te laten loggen en je minimaal een x aantal uur in zo'n titel hebt zitten voor je mag posten.

  Maar anyway we zijn het eens dan :)
 • @xevulutionx

  Tuurlijk! ;)
 • Assassins creed wil er eerst even een duidelijke gameplay video van zien. Maar deze show was een hele matige. 20 minuten aan Watch Dogs 3 tonen. Fc6 tonen zonder gameplay minuten lang over die battle royal game lullen. En je nieuwe aankondigen waren mobile games wat een wanprestatie. Het was zo slecht dat ik naar die nieuwe Ubisoft forward niet meer uitkijk. Want gaan ze daar wel Gods and monsters tonen. Werkt Ubisoft niet meer intensief met Nintendo. Wat is er in vredesnaam aan de hand met Beyond Good and evil 2. Waar is die Piraten game. Waar zijn Prince of Persia en Splinter cell gebleven.

  Nee ubisoft na EA snappen jullie dus ook helaas niet hoe je een goede prestatie neerzet. Tot nu is Sony de enige die dit jaar een fatsoenlijke general presentatie in elkaar heeft gezet en dat is een trieste constatering na 3 maanden summer game fest.
 • @smaakmaker.

  Ja ik ben het er helemaal mee eens, helaas. Had het liever anders gezien natuurlijk dat Ubisoft me verrassen zou, maar goed is ze totaal niet gelukt.
 • @DefenseForceNL

  Zonde nou dan moet het vuurwerk maar komen van Nintendo en Microsoft. Dus hopen dat de geruchten van die Nintendo General direct kloppen. En dat Xbox eindelijk vlamt.
 • @smaakmaker

  Ja zie Nintendo ook niet echt meer vlammen, dus mijn hoop is eigenlijk alleen MS nog een beetje.
 • @DefenseForceNL

  Ja Nintendo kan wel vlammen als ze ook gewoon dingen voor volgend jaar tonen. En dat hoop ik dan. En ja Microsoft mag eigenlijk niet meer falen want dan staat Xbox opnieuw flink achter bij Sony.
 • @smaakmaker wat Microsoft betreft heb ik voorzichtig goede hoop dat die nog iets vets gaan laten zien. Ze moeten wel eigenlijk.

  Gelukkig had Sony ook een toffe presentatie. Daar heb ik wel meerdere games gezien die ik wil spelen. Wel jammer dat er nog weinig release datums bekend zijn.
 • @smaakmaker

  Misschien hebben die Franse stokbroden geen zin meer om veel werk te steken in vernieuwende projecten maar kiezen ze voor de makkelijke weg met cashcow-franchises zoals AC, Far Cry en WD of een battle royale game.

  Waarom zou je veel werk en moeite doen om iets origineel te maken als je het geld veel makkelijker kan verdienen?

  En ondertussen kan je ook nog eens je handen leggen op de billen van je personeel.
  Wat een droomjob bij Ubisoft! :')
 • @Mister Frowdo

  Ben het 100 procent met je eens. Maar ook dat games als Gods and monsters en Beyond good and evil 2 ontbraken al ben ik bang en misschien ook wel opgelucht dat de laatste denk ik gecanceld is.
 • @smaakmaker

  Ja, verrassend dat ze niks hebben getoond van die games! Of Rayman! En waar is die avatar game? :/
 • @Mister Frowdo

  Klopt en waarom maken ze met Nintendo niet een toffe nieuwe vs Rabbids game. Zoveel matigheid. We moeten hopen dat door Cyberpunk 2 dagen later Ac heel slecht verkoopt zodat Ubisoft eens in gaat zien dat mensen dit soort games zat zijn. En dat ze weer eens echt moeite gaan steken in nieuwe games.
 • @smaakmaker

  Daar is het al te laat voor, vrees ik.
 • @Mister Frowdo

  Nou als deze game flink flopt dan gaat Ubisoft zich toch wel achter de oren krabben en gaan ze er werk van maken hoop ik.
 • GFX wise erg mooi en gameplay wise ziet het er wederom leuk uit.
 • @Meta_coola

  Maar ook jij moet toch toegeven dat dit geen beste presentatie was van ubisoft ? Sterker nog ik weet door deze zwakke eerste presentatie niet of ik nog uitkijk naar een volgende.
 • @smaakmaker

  Ik vind eerlijk gezegd zo slecht nog niet. Liever iets wat er niet gelikt uit ziet bij presentaties dan iets wat er gelikt uit ziet en uit eindelijk minder blijkt te zijn. Ik wil geen perfectie want perfectie bestaat niet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren