1. Astral Chain is volledig in handen van Nintendo

Astral Chain is volledig in handen van Nintendo

Onduidelijk wat het betekent voor de franchise

Astral Chain is nu volledig in handen van Nintendo. Dat zegt PlatinumGames-hoofd Atsushi Inaba tegen Video Game Chronicle.

Eerder gaf PlatinumGames aan dat het intellectuele eigendom voor de Switch-game in handen van zowel de ontwikkelaar als Nintendo is. Recent merkten fans echter op dat het auteursrecht op de website van de game enkel nog verwijst naar Nintendo.

"Het is zoals het eruitziet", zei Inaba toen hem werd gevraagd of het verwijderen van PlatinumGames' naam iets betekent. "Het is zoals het geschreven staat op de website: Astral Chain is hun IP en er we zijn beperkt in hoeveel we erover willen praten."

Toen het bedrijf na afloop van het interview werd gevraagd om meer duiding, gaf een woordvoerder aan 'niet in de positie te zijn om de vraag te beantwoorden'. In hoeverre Nintendo en PlatinumGames mogelijk samenwerken voor een vervolg op Astral Chain is dus onduidelijk.

Het is niet ongebruikelijk dat PlatinumGames geen zeggenschap heeft over de franchises waarin het games ontwikkelt. Van alle recente games is enkel The Wonderful 101 van het bedrijf zelf.

Astral Chain verscheen in 2019 exclusief voor de Nintendo Switch. 

Astral Chain

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren