1. Astral Chain heeft een co-op modus

Astral Chain heeft een co-op modus

Game is echter wel bedoeld voor één speler

PlatinumGames' Astral Chain heeft een co-op modus voor twee spelers.

Dat laat regisseur Takahisa Taura weten in een interview met Kotaku. De game is ontwikkeld met één speler in het achterhoofd, maar de co-op modus zit als een soort verrassing in de game verstopt. Door een tweede Joy-Con te pakken kan een tweede speler het tweede personage besturen.

Takahisa Taura vergelijkt de optie met Super Mario Galaxy, waarbij één speler Mario bestuurt en een andere speler met de Wii-controller naar het scherm wijst en kristallen afvuurt. "Alleen moeten in Astral Chain beide spelers wel de moeite doen om de personages te besturen en het spel te spelen." In de game worden de personages bij elkaar gehouden met een ketting, waardoor spelers altijd weten waar de ander is.

Mensen die aan games als Bayonetta en Nier: Automata werkten - waaronder Hideki Kamiya en Takahisa Taura - ontwikkelen het spel, dat op 30 augustus exclusief op Switch verschijnt. De game draait om een speciale politie-eenheid in een multiculturele, futuristische stad die samenwerken met een speciaal wapen, genaamd de Legion. Dit resulteert in diverse combo's in gevechten met allerlei monsters.

Astral Chain

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ben heel erg benieuwd naar deze game. Het is er wel een waarbij ik eerst de reviews afwacht.
 • Zelf ben ik fan van de Bayonetta & NieR games, dus deze game komt dag 1 in huis! Zin in! :D
 • Smaken verschillen. Totaal geen interesse in deze game.
 • Ik ben benieuwd naar de reviews.
  Deze game vind ik er goed uitzien en zeker een aanvulling op het switch aanbod, en grafisch voor een switch game ook best sterk, tenminste dat is mijn indruk,
  Maar ik wacht even af wat de ‘kenners’ zullen zeggen over hoe het speelt.
  En of de game niet saai is over langere tijd en of er wel een langere tijd is( of het geen korte game is bedoel ik).
  Je hoort ik ben sceptisch maar wel enthousiast over de gfx en de artstyle.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren