1. Astro's Playroom-makers werken aan nieuwe franchise met wereldwijde aantrekkingskracht

Astro's Playroom-makers werken aan nieuwe franchise met wereldwijde aantrekkingskracht

De ontwikkelaar wordt ook uitgebreid

Astro's Playroom-ontwikkelaar Team Asobi werkt aan een nieuwe PlayStation-franchise.

PlayStation Studios-hoofd Hermen Hulst meldde dat in een vragensessie op PlayStation Blog. Hij maakte duidelijk dat Japan een belangrijke markt voor Sony is en dat het graag blijft werken met Japanse ontwikkelaars, waaronder Team Asobi. "We bouwen Team Asobi in Tokio uit, een studio van wereldklasse waar men werkt aan een franchise voor alle leeftijden met globale aantrekkingskracht. Het is zo'n creatief team."

Kort daarna werd Team Asobi formeel 'geïntroduceerd' met een beschrijving van de studio op PlayStation Blog. Ook in die tekst wordt gemeld dat het team wordt uitgebreid. Daarbij werd het nieuwe logo getoond, dat hieronder te zien is.

Team Asobi was voorheen onderdeel van Sony Japan Studio - bekend van spellen als Ape Escape en Gravity Rush - maar die studio werd min of meer opgeheven en volledig gecentreerd om Team Asobi. De ontwikkelaar is verantwoordelijk voor de Astro Bot-games, waarvan het nieuwste deel, Astro's Playroom, gratis bij elke PlayStation 5 wordt geleverd. Het spel wordt geprezen om zijn toegankelijke platformgameplay, aanstekelijke muziek en unieke manier waarop het spelers laat kennismaken met de functies van de DualSense-controller.

Team Asobi

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren