1. Crowdfunding-campagne voor Atari VCS gestart

Crowdfunding-campagne voor Atari VCS gestart

Twee verschillende modellen te koop

De Atari VCS, voorheen de Atari Box, is nu te bestellen via Indiegogo. Fans kunnen uit twee verschillende modellen kiezen.

De twee modellen hebben beiden een gelimiteerde oplage. De VCS Day One Collector’s Edition heeft details gemaakt van echt hout en de VCS Onyx is zwarter en heeft een iets moderner uiterlijk. Beide modellen kunnen worden aangeschaft met een joystick-controller. De Collector’s Edition met controller kost 299 dollar en de Onyx met controller kost 229 dollar.

Ook kan de Onyx zonder controller in huis worden gehaald voor 199 dollar. Zoals naar voren kwam toen Atari een aantal maanden geleden meer informatie vrijgaf, is het mogelijk om eigen pc-accessoires aan te sluiten. De Atari VCS kan dus worden bestuurd zonder de officiële controllers van Atari zelf.

Een moderne controller of Joystick kunnen ook apart worden aangeschaft voor respectievelijk 29 en 49 dollar.

Atari vcs onyx en collecters edition

Naast een muis en keyboard kan men ook externe opslag of een webcam aansluiten. Daarnaast vertelt het bedrijf dat de VCS ook softwarematig volledig te tweaken valt. Aangezien het systeem op Linux draait kan men gemakkelijk apps en de interface aanpassen.

Fans kunnen gelijk aan de slag met de Atari wanneer deze binnen is, want het apparaat komt met de Atari Vault. Dit is een pakket waar meer dan honderd klassieke titels in zitten waaronder:

  • Asteroids
  • Centipede
  • Breakout
  • Missile Command
  • Gravitar
  • Yars’ Revenge


Tenslotte worden de pre-orders volgens de tijdlijn van Atari in het tweede kwartaal van 2019 afgeleverd. Het apparaat is wereldwijd beschikbaar vanaf medio 2019.

Atari VCS tijdlijn

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren