1. Atari VCS verschijnt deze herfst

Atari VCS verschijnt deze herfst

Een pc-console-hybride

Atari’s nieuwe console, de Atari VCS, komt deze herfst uit. Dat maakte het bedrijf onlangs bekend.

Er zijn twee versies van de console beschikbaar: een standaardpakket voor 300 dollar en een 'all-in-pakket' voor 400 dollar met een extra joystick-controller en moderne controller. De VCS beschikt over daarnaast wifi en bluetooth, en werkt op de meeste pc’s. De console had eigenlijk al in maart dit jaar moeten uitkomen, maar liep vertraging op door de coronacrisis.

De Atari VCS is pc-console-hybride die op Linux draait en uitkomt in de kleuren Black Walnut, Onyx en Carbon Gold. De console wordt standaard geleverd met honderd klassieke Atari-games. Daarnaast verschijnen er ook nieuwe games, die volgens het bedrijf in sommige gevallen speelbaar zijn in 4K en 60fps.

De game Missile Command: Recharged komt met de VCS uit als digitale lanceertitel. Andere games voor de console worden later aangekondigd.

De releasedatum van de de Atari VCS is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Is dit de moeite waard met een Switch en een PS5 dalijk?
  • deze snap ik niet

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren